
تیمی از پژوهشگران بین المللی موفق بهساخت و ارائهواکسن ابولا شدند کهدر برخی افراد داوطلب آزمایش شدهو نتایج بهدست آمدهاز آن طی مدت شش ماهکهاز انجام این آزمایش ها گذشته، بسیار رضایت بخش بودهاست.
دنیای پزشکی بهزودی شاهد ارائهواکسنی موثر بر علیهویروس مرگبار ابولا
بهگزارش شفا آنلاین:تیمی از پژوهشگران بین المللی موفق بهساخت و ارائهواکسن ابولا شدند کهدر برخی افراد داوطلب آزمایش شدهو نتایج بهدست آمدهاز آن طی مدت شش ماهکهاز انجام این آزمایش ها گذشته، بسیار رضایت بخش بودهاست.
گفتنی است سرپرستی این تیم پژوهشی بر عهدهمحققان کانادائی قرار دارد. میالشریف (May ElSherif) از پژوهشگران ارشد این تیم تحقیقاتی و نویسندهگزارش نهائی مطالعات فوق در این رابطهاعلام کرد:« طی آزمایش های بالینی مختلفی در قالب همکاری های هماهنگ و تلاش های بین المللی برای ارزیابی و ساخت سریع واکسن ویروس ابولا، تلاش شدهاست تا شرایط دسترسی بهکنترل این بیماری فراهم شود.»
ساخت واکسن ابولا از این نظر دارای اهمیت است کههنوز در قارهآفریقا شاهد ابتلای موارد جدید بهاین بیماری هستیم و از سوی دیگر افرادی کهبهابولا مبتلا شدهو جان سالم بهدر بردهاند بهطور بالقوهمیتوانند این ویروس را بهسایر افراد منتقل کردهو آن ها را آلودهکنند.
در آزمایش های انجام شده، 40 فرد داوطلب و سالم در ردههای سنی مختلف 18 تا 65 سال تحت تزریق امن واکسن ابولا قرار گرفتهو پس از تکرار سهبار تزریق و سهدوز از واکسن، بدن آن ها نسبت بهویروس فوق مصون شد.
ویروس ابولا یکی از کشندهترین ویروس هاست کهباعث عفونت گستردهدر بدن بیمار و در نهایت مرگ میشود . این ویروس نخستین بار در سال 1976 میلادی شناختهشد و طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی از قارهآفریقا بهدیگر نقاط جهان منتشر شد هاست و بهطور خاص در میان انسان و میمون ها شایع است .
بهگفتهکارشناسان ، علائم اولیهابولا کهدر بیمار ظاهر میشود بسیار ساده، شبهبرانگیز و عادی بهنظر بی ضرر میآید . این علائم اولیهعبارت اند از؛ سردرد ، درد در بخش هایی از بدن ، تب و لرز، و گلو درد. این بیماران احساس یک بیمار معمولی و عادی را دارند . زمانی کهویروس این بیماری وارد بدن میشود ، پس از 21 روز علائم آن ظاهر میشود.
اما زمانی کهویروس در بدن این بیماران پیشرفت میکند ، علائم بیماری در آنها شدت پیدا کردهو ایمنی بدنشان را بهخطر میاندازد. از علائم ثانویهاین بیماری میتوان بهحالت تهوع و استفراغ، اسهال، جوش و تحریکات پوستی بههمراهخارش، درد قفسهسینه و سرفه ، کاهش وزن و خونریزی اشارهکرد. در برخی مواقع کهپیشرفت بیماری بسیار زیاد باشد ، اندام حیاتی بدن کارشان مختل شدهو باعث خونریزی میشوند کهبههیچ عنوان نمی توان آن را کنترل کرد و خونریزی بدون توقف ادامهخواهد داشت تا بیمار جان خود را از دست بدهد.
در مرحلهپایانی بیماری ، در یک فرآیند معروف بهنام طوفان سیتوکین (cytokine storm)، مولکول های بدن بهبافت های خود بدن حملهمیکند و موجب تخریب سلول های بدن میشوند .
طوفان سیتوکین نیز یک واکنش بالقوهاز بین برندهایمنی بدن محسوب میشود. این واکنش بهگونهای است کهسیتوکین ها در سطح بسیار بالا با سلول های سفید خون بهمقابلهبر میخیزند و آن ها را از بین میبرند و بهدیگر بافت های بدن نیز آسیب جدی وارد میکنند.
در این مرحله، دیگر این ویروس نیست کهباعث مرگ بیمار میشود ، بلکهاین سیستم ایمنی بدن است کهبا اختلالاتی کهدر آن ایجاد شدهاست ، بهدیگر بافت های بدن حملهکردهو باعث از بین رفتن آنها میشود و در نهایت مرگ بیمار را در پی خواهد داشت .
تکرار سهفاز مختلف تزریق واکسن ارائهشدهفوق نشان دهندهتاثیرگذاری مناسب آن در ایجاد مصونیت نسبت بهابتلای بهابولا بودهو سرپرست این تیم تحقیقاتی در رابطهبا نتایج بهدست آمدهاز آزمایش های بالینی فوق اعلام کرد:«در حقیقت این دستاورد ماحصل تلاش ها و همکاری های مختلف پژوهشگران بود کهمنجر بهساخت واکسنی موثر علیهابولا شدهاست و بهاین ترتیب میتوان از جان انسان ها در برابر این ویروس مرگبار محافظت کرد.»