
بامیهگیاهسبز قد کشیدهمیباشد و در محل هایی پرورش پیدا میکند کههوای گرم دارد. این مادهرا معمولاً برای پوست بیرونی آن برداشت میکنند و با این حال میتوان آن را بخار پز، سرخ کردهیا آب پز درست کرد یا خام مصرف کرد. معمولاً بیشترین مصرف بامیهبرای استفادهاز آن ها در سالاد ها و همچنین پختهآن در خورشت میباشد و ساقهآن نیز مصرف صنعتی دارد.
روغن بامیهنیز حاوی اسید های چرب اشباع نشدهمیباشد کهبرای سلامتی فرد بسیار مفید است. مطالعات در سال 1388 نشان میدهد کهروغن بامیهبرای استفادهدر سوخت های بیولوژیکی بسیار مناسب میباشد.
با مصرف بامیهمیتوان از ابتلا بهدیابت ، کلسترول ، آسم و بیماری های کلیوی جلوگیری کرد . بامیهدارای مواد مغذی زیادی است کهبرای سلامت بدن مفید میباشد.
بامیهبهعلت داشتن مادهضدعفونی کنندهکرم معدهو کرمک را از بین میبرد اما چنانچهبخش سلامت مجله اینترنتی فنجان توضیح خواهد داد یکی از ممتازترین مصارف این گیاه، توانایی طبیعی آن در کنترل بیماری دیابت میباشد.
بامیهمعمولاً بهسرعت تکثیر پیدا میکند و بسیاری از افراد آن را یک سوپر غذا میدانند کهباعث کاهش خطر دیابت میشود. دانهو پوست بامیهعوامل ضد دیابتی">دیابتی دارند و نتایج نشان میدهد کهبامیهدر کاهش جذب گلوکز و کاهش قند خون نقش بسیار مهمی دارد.
تحقیقات و مطالعات زیادی بر روی حیوانات از جملهخرگوش ها انجام شدهو محققان دریافتند کهعصارهبامیهتاثیرات ضد دیابتی">دیابتی خود را بهاثبات میرساند و در طول یک دوره10 روزهبامیهقند خون را کاهش میدهد و در واقع اثر بامیهاز داروهای مخصوص دیابت بالاتر است.
فیبر حلال موجود در این گیاهمیتواند نوعی ژل را تشکیل دهد کهدرون سیستم گوارشی وجود دارد کهاین ژل مخصوص جذب غذا است.
چربی حلال همچنین از افزایش کلسترول جلوگیری میکند و تحقیقات دیگر نشان دادهاست افرادی کهدچار دیابت هستند و هر شب مقداری بامیهمصرف میکنند و بهمرور بیماری شان بهبود پیدا میکند. دانههای بامیهرا معمولاً برای افراد دیابتی">دیابتی سوخاری مصرف میکنند.
احتمالا بعد از خواندن این بخش از مجله اینترنتی فنجان بخواهید کهبهجای استفادهاز تزریق انسولین از این مادهکمک بگیرید. البتهکهماهیت فواید این مادهبر این گیاهبرای دیابت کاملا بهاثبات رسیدهاست و در این قسمت میتوانید فواید بامیهبرای درمان دیابت را مطالعهکنید.
1. بامیهفیبر بالایی دارد
بامیهغنی از فیبر میباشد کهبرای درمان سیستم گوارشی برای افرادی کهاز بیماری دیابت رنج میبرند، بسیار مناسب است.
مطالعات نشان میدهد کهفیبر گوارشی با مصرف بامیهکنترل بهتری در هضم غذا دارد و میتواند حساسیت بهانسولین را نیز کاهش دهد و اگر یک یا دو تا سهبامیهبا سایز متوسط استفادهکنید، حدوداً یک گرم فیبر بهبدن شما میرسد کهاین فیبر موجود در بامیهاشتهای شما را کاهش میدهد و شما را تا مدت طولانی تری سیر نگاهمیدارد.
2. بامیهگلایسمیک پایین دارد
معمولا بهدیابتی ها پیشنهاد میکنند غذاهایی استفادهکنند کهگلایسمیک پایینی دارند. بامیهنیز جزء همین دستهاز غذاها میباشد کهنوشیدن آب بامیهیا مصرف خود آن میتواند تاثیرات مثبتی برای دیابتی ها داشتهباشد.
3. بامیهاثرات ضد استرسی دارد
کنترل استرس برای افراد مبتلا بهدیابت پیشنهاد میشود. سطح قند خون آن ها در صورت قرار گرفتن در معرض استرس بالا افزایش پیدا میکند و بههمین دلیل بهتر است از عصارهدانهبامیهاستفادهکنید کهخواص آنتی اکسیدان دارد و میتواند بهعنوان یک ضد استرس مناسب در بدن عمل کند.
4. بامیهکلسترول را کاهش میدهد
همانطور کهگفتیم بامیهفیبر بالا و آنتی اکسیدان دارد کهمیتواند برای افراد دیابتی">دیابتی مناسب باشد و همچنین کلسترول را پایین میآورد و مطالعات انجام شدهنشان میدهد افرادی کهمبتلا بهدیابت هستند، معمولا سطح کلسترول بالایی دارند پس بنابراین بسیار مهم است کهبامیهرا جزو مصارف روزانهخود قرار دهید.
فعالیت قلبی عروقی نقش مهمی را در جلوگیری و درمان دیابت ایفا میکنند.هنگامی کهبامیهرا جزء وعدههای غذایی خود محسوب کنید و تمرینات منظم داشتهباشید، میتوانید هر چهسریع تر ریکاوری شوید و سعی کنید کهتمرینات را بیشتر کنید.
مطالعات نشان میدهد کهبامیهمیتواند سطح خستگی فرد را پایین بیاورد کهبهاین معناست کهفرد پر تحرک تر خواهد شد.
6. از بین بردن مشکلات گوارشی
بامیهمنبع مناسبی از موکلاژ میباشد و این مادهبهسیستم گوارشی کمک میکند و از یبوست نیز جلوگیری میکند و همچنین برای درمان اسهال نیز مناسب است.
7. جلوگیری از سرطان
کاهش خطر سرطان راست رودهو رودهبزرگ یکی از بهترین فوایدی است کهبامیهداراست. بامیهگیاهمناسبی برای کاهش خطر ابتلا بهسرطان های رودهای میباشد زیرا میتواند سیستم گوارشی ما را بهبود ببخشد کهنقش مهمی در این سرطان ها دارد.
8. جلوگیری از نقص عصبی در کودکان تازهمتولد شده
بامیههمچنین فولات بسیار بالایی دارد. هر 100 گرم بامیهتقریباً 22 درصد منبع غذایی روزانهرا تامین میکند.مصرف غذاهایی کهفولات بالایی دارند، میتوانند برای دوران بارداری مناسب باشند و امکان ابتلا بهنواقص عصبی را در کودکان تازهمتولد شدهکاهش دهند.
9. بهبود سیستم ایمنی
بامیهمیزان زیادی ویتامین C، مواد آنتی باکتریال و ویژگی های ضد عفونی دارد و میتواند بدن را از رادیکال های آزاد و خطرناک مراقبت کند و باعث میشود کهسیستم ایمنی بهتر از همیشهفعالیت داشتهباشد و این موضوع بهاین معناست کهبدن در برابر تب، سرما، گلودرد و سرفه مقاوم تر خواهد بود.
10. درمان کم خونی
ویتامین آ، ویتامین c، آهن و منیزیم در بامیهبرای تولید بیشتر سلول های خونی در بدن مناسب است. بنابراین افرادی کهمبتلا بهکم خونی هستند، میتوانند از فواید مصرف چنین گیاهی بهرهمند شوند.
11. افزایش زیبایی پوست
بامیههمچنین ویژگی های آنتی اکسیدانی دارد و مصرف آن بهطور منظم میتواند وضعیت پوست را بهبود ببخشد. انتی اکسیدان ها پوست را تمیز میکنند و باعث تمیزی و جوانسازی پوست نیز میشوند و از بروز آکنه و بیماری های پوستی نیز جلوگیری میکنند. فلاوونید همچنین بهجلوگیری از ابتلا بهبیماری های دهانی و سرطان ریه کمک میکند.
12. تقویت استخوان ها
وجود ویتامین K، کلسیم و فولات موجود در بامیهبهاندازهکافی میتواند بهاستخوان های سالم تر و قوی تر کمک کند و چگالی استخوان ها را نیز بالا ببرد و خطر پوکی استخوان را نیز کاهش دهد.
13. کاهش حملههای آسم
بامیههمچنین خطر حملات اسمی را کاهش میدهد و مطالعات نشان میدهد کهبعد از مصرف نصف فنجان بامیهپختهشدهبا 13 میلی گرم ویتامین C، نشانههای آسم بهطرز قابل توجهی کاهش مییابد.
14. جلوگیری از بیماری های کلیوی
مطالعات نشان میدهد کهمصرف بامیهبهطور منظم میتواند از بیماری کلیوی جلوگیری کند و نشانههای آسیب بهکلیهرا کاهش دهد.
15. شورهرا از بین میبرد
بامیهمیتواند وضعیت سر را بهبود ببخشد و این کار را از طریق مرطوب نگهداشتن پوست سر انجام میدهد کهشورهها را از بین خواهند برد.
16. جلوگیری از افزایش وزن
همانطور کهقبلا گفتیم، بامیهیکی از سبزیجات با کالری بسیار پایین میباشد. بامیههیچ اسید چرب اشباعی ندارد و در هر 100 گرم، 30 کالری دارد. علاوهبر آن این گیاهحاوی مواد معدنی بالا، ویتامین ها، فیبر رژیمی میباشد کهبرای کاهش کنترل و کاهش وزن مناسب است.
17. آنزیم های کربوهیدرات را مسدود میکند
زمانی کهآنزیم کربوهیدرات مسدود شود، کالری و قند خون کاهش پیدا میکند.
18. تراوش و آزادسازی انسولین را بالا میبرد
تراوش انسولین سطح گلوکز قند خون را افزایش میدهد و اگر گلوکز قند خون بالاست، انسولین آن را بهسرعت پایین میآورد و منبع انرژی فرد را تامین میکند.
- از بامیههای ریز تر و جوان تر استفادهکنید.
- آنها را در یک لیوان اب قرار دهید و اجازهدهید تا شب بماند.
- هر روز صبح قبل از صبحانهآب آن را بنوشید.
- این کار را تا دو سهماههر روز انجام دهید.
احتیاط
- فواید زیادی از بامیهبرای درمان دیابت وجود دارد اما باید بهیاد داشتهباشید کهزیادهروی نکنید.
- آب بامیهمزهو بوی خاصی ندارد.
- ممکن است بامیهخام برای شما یاداور طعم خیار باشد.
- هر روز صبح بعد از خوردن بامیه، قند خون را چک کنید.