
بهپلو یک غذای مخلوط و خوش عطر است کهمیتوان گفت تقریبا با ذائقههمهجور در میآید. این غذای سنتی و خوشمزهدر شهرهای مختلف بهروش های متفاوتی تهیهمیشود و شامل برنج ، هویج ، به، زعفران دم کردهو سینهمرغ بههمراهانواع ادویهجات است.
- سینهمرغ :1 تکه
- پیاز :2 عدد درشت
- هویج :1 عدد
- برنج :2 پیمانه
- زعفران دم کرده :2 قاشق غذاخوری
- دارچین و زیرهسبز :بهمقدار کافی
- نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه :بهمقدار کافی
پخت آسان بهپلو
برای شروع برنج را بشویید و یکی دو ساعت با آب ولرم و مقداری نمک بخیسانید.
سپس سینهمرغ را با یک پیمانهآب و مقداری نمک و زردچوبهو نیز یک عدد پیاز چهار قاچ شدهبپزید.
وقتی کهگوشت مرغ بهطور کامل پختآن را از آبش جدا کنید و بگذارید تا کمی خنک شود، سپس بهطورت ریش ریش خرد کنید.
یک عدد پیازماندهرا پوست بگیرید و بعد از شستن بهصورت خلالی درشت خرد کنید. سپس تابهای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید و بعد از اینکهروغن داغ شد پیاز ها را داخل آن تفت دهید.
بهپیاز های در حال تفت مقداری زردچوبهو فلفل سیاهاضافهکنید و کمی تفت دهید.
هویج را هم پس از شستن و پوست کندن با رندهدرشت رندهکنید و بههمراهمرغ ریش ریش شدهبهپیازهای سبک شدهاضافهکنید و بهتفت دادن ادامهدهید تا مرغ و هویج سرخ شوند.
در حین سرخ شدن مرغ و هویج میوهبه را پوست بگیرید و درشت رندهکنید.
پس از آن بهرا بههمراهمقداری دارچین ، زعفران دم کردهو زیره سبز بهتابهاضافهکنید و چند دقیقهتفت دهید تا لهنشوند. وقتی همهمواد با هم یکدست شدند حرارت را خاموش کنید.
پس از این مراحل بهسراغ پخت برنج میرویم.
قابلمهای را تا نصفهاز آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا آب آن بجوش بیاید.بعد داخل آن یک قاشق غذاخوری روغن و یک قاشق چایخوری نمک اضافهکنید.
سپس برنج خیساندهشدهرا از آب جدا کنید و داخل آب جوش بریزید.صبر کنید تا چند دقیقهای بجوشد و نیمهپخت شود ،بعد برنج را آبکش کنید.
داخل قابلمهمورد نظرتان کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید.هر چیزی کهبرای تهدیگ مد نظر دارید مانند سیب زمینی را در کف قابلمهبهطور کامل بچینید و سپس با کفگیر مقداری از برنج را داخل قابلمهو روی تهدیگ بریزید.
بعد مقداری از مخلوط بهو مرغ را روی برنج پخش کنید و ادویهپلویی روی مواد بریزید. بههمین ترتیب مواد را بهصورت لایهبهلایهداخل قابلمهبریزید و در نهایت لایهآخر را با برنج پر کنید.
در قابلمهرا بگذارید و حرارت زیر آن را ملایم کنید و بگذارید تا بهمدت 45 دقیقهتا یک ساعت برنج دم بکشد.بهپلو خوشمزهو مخلوط را در ظرف دلخواهتان بکشید و نوش جان کنید.
بهپلو خوشمزهو مجلسی
نکته:
بهپلو را میتوان با گوشت قلقلی و یا گوشت خورشتی نیز تهیهکرد.
پیاز داغ بهپلو را خوشمزهتر میکند و اضافهکردن آن در برنج اختیاریست.