بیشتر بخوانید

طرز تهیه “کوکوی آجیل” یک کوکوی کامل و پرخاصیت

طرز تهیه “کوکوی آجیل” یک کوکوی کامل و پرخاصیت

روش تهیه “سوپ کدو حلوایی” خوشمزه و بسیار مقوی

روش تهیه “سوپ کدو حلوایی” خوشمزه و بسیار مقوی

طرز تهیه کوکوی اسفناج خوشمزه

طرز تهیه کوکوی اسفناج خوشمزه

طرز تهیه 5 سوپ خوشمزه و مقوی

طرز تهیه 5 سوپ خوشمزه و مقوی

طرز تهیه سوپ سرماخوردگی کودکان

طرز تهیه سوپ سرماخوردگی کودکان

طرز تهیه “کوکوی لوبیا سبز” با دو روش پر طرفدار و خوشمزه

طرز تهیه “کوکوی لوبیا سبز” با دو روش پر طرفدار و خوشمزه

طرز تهیه “سوپ هویج و زنجبیل” برای سرماخوردگی

طرز تهیه “سوپ هویج و زنجبیل” برای سرماخوردگی

طرز تهیه “سوپ ذرت” با طعمی بی نظیر

طرز تهیه “سوپ ذرت” با طعمی بی نظیر

طرز تهیه “آش بادمجان” سبزوار

طرز تهیه “آش بادمجان” سبزوار

طرز تهیه “سوپ بوقلمون” خوشمزه و حرفه ای

طرز تهیه “سوپ بوقلمون” خوشمزه و حرفه ای
طرز تهیه “آش شله قلمکار” با طعمی خوشمزه
“آش شله قلمکار” یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین نوع از انواع آش های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص استفاده میشود.

مواد لازم برای درست کردن آش شله‌قلمکار

  • گوشت بدون استخوان:نیم کیلو
  • پیاز متوسط:4 عدد
  •  سبزی:جعفری، گشنیز، اسفناج، تره‌و کمی شوید
  • نخود و لوبیاچیتی:از هرکدام یک فنجان
  • نعناع داغ:به‌مقدار لازم
  • روغن:نصف فنجان
  •  برنج:یک فنجان
  • نمک و فلفل:به‌اندازه‌دلخواه

آش شله‌قلمکار ایرانی

طرز تهیه‌آش شله‌قلمکار

برای تهیه‌ی این آش قدیمی بهتر است قبل از هر کاری شب قبل حبوبات را خیس کنید تا بهتر بپزند.برای تهیه‌ی این آش پیازها را به‌صورت خلالی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید.گوشت ها را به‌تکه‌های کوچکی تقسیم کرده‌و با پیاز کمی تفت دهید .

سپس سه‌لیوان آب داغ به‌ظرف مورد نظر اضافه‌کنید و اجازه‌دهید تا کاملا بپزد.بعد از اینکه‌گوشت به‌طور کامل پخت آن را به‌وسیله‌ی گوشتکوب له‌کرده‌و بکوبید و به‌مواد آش اضافه‌کنید.حبوبات و برنج و سبزی خرد شده‌و فلفل و گوشت له‌شده‌را که‌با هم مخلوط کردید به‌طور مداوم هم بزنید تا ته‌نگیرد و کاملا جا بیفتد.وقتی که‌آش آماده‌شد آن را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و با  نعنا داغ تزیین کرده‌و نوش جان کنید.

آش شله‌قلمکار

نکاتی طلایی برای پخت آش شعله‌قلمکار:

  1. در تهیه‌این آش بجای اسفناج می‌توانید از برگ چغندر استفاده‌کنید.
  2. در صورت در دسترس نبودن سبزی ترخون و مرزه تازه‌از سبزی خشک هم می‌توانید استفاده‌کنید.فقط باید سبزی ها را دو تا سه‌ساعت در آب ولرم خیس کنید و بعد آبکش کرده‌و استفاده‌کنید.
  3. از عصاره‌طعم دهنده‌گوشت هم می‌توانید به‌جای آب گوشت در آش شله‌قلمکار استفاده‌کنید.
  4. پیاز داغ زیاد باعث خوشمزه‌تر شدن آش شله‌قلمکار میشود.
  5. اضافه‌کردن مقداری ماست در انتهای پخت آش باعث خوشمزه‌تر شدن آن میشود .
  6.  برای اینکه‌آش شله‌قلمکار شما غلظت بیشتری داشته‌باشد و میزان کش دار شدن آن بیشتر شود هنگام کوبیدن مواد آش، گوشت قلم گوسفند را از استخوان جدا کرده‌و بگذارید با بقیه‌مواد بجوشد.
  7. در این آش حبوبات را با گوشتکوب له‌کنید و گوشت را ریش ریش کنید و در آش بریزید. یا نصف گوشت را همراه‌حبوبات بکوبید و نصف دیگر را ریش ریش کرده‌و در انتها با هم مخلوط کنید.
  8. آش را در حین پخت مرتب هم می‌زنیم تا حالت کشدار پیدا کند و خوب جا بیفتد. همچنین حرارت زیر شعله‌آش را ملایم کنید تا به‌آرامی بپزدو پخته‌شود.

     9. آش شعله‌قلمکار معمولاً با طعم تند مصرف می‌شود پس فلفل بیشتری به‌آن بزنید.

    10.افرادی که‌دارای کلسترول بالا می‌باشند میتوانند به‌جای آب قلم از آب معمولی استفاده‌کنند که‌چربی کمتری داشته‌باشد.

       11.  کالری یک کاسه‌ماست خوری آش بدون کشک، نعناع داغ و پیاز داغ حدودا 175 گرم می‌باشد.

نکات تکمیلی در مورد آش شله‌قلمکار

آش شله‌قلمکار جزو آش و حلیم میباشد
زمان آماده‌سازی مواد اولیه‌و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه‌
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
آش شله‌قلمکار را می‌توانید در وعده‌نهار - میان وعده‌- شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه‌رمضان به‌عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه‌نمایید مقدار مواد اولیه‌و دستور تهیه‌برای 4 نفر مناسب میباشد .

بیشتر بخوانید

طرز تهیه “کوکو کدو حلوایی” برای درمان کم خوابی

طرز تهیه “کوکو کدو حلوایی” برای درمان کم خوابی

نحوه درست کردن کوکو سبزی قالبی مجلسی با زرشک و گردو

نحوه درست کردن کوکو سبزی قالبی مجلسی با زرشک و گردو

طرز تهیه “سوپ مرغ مکزیکی”

 طرز تهیه “سوپ مرغ مکزیکی”

طرز تهیه “سوپ دکتر مانو” ضد سرماخوردگی

طرز تهیه “سوپ دکتر مانو” ضد سرماخوردگی

طرز تهیه “سوپ پیاز فرانسوی” با دستوری اصولی

طرز تهیه “سوپ پیاز فرانسوی” با دستوری اصولی

طرز تهیه “سوپ شیر” ویژه و خوشمزه

طرز تهیه “سوپ شیر” ویژه و خوشمزه

طرز تهیه “آش انار”

طرز تهیه “آش انار”

“کوکوی سیب زمینی و هویج” یک پیشنهاد خوشمزه و سریع

“کوکوی سیب زمینی و هویج” یک پیشنهاد خوشمزه و سریع

مرحله به مرحله درست کردن “آش دوغ” اردبیلی خوش طعم

مرحله به مرحله درست کردن “آش دوغ” اردبیلی خوش طعم

طرز تهیه “آش شله قلمکار” با طعمی خوشمزه

طرز تهیه “آش شله قلمکار” با طعمی خوشمزه
مشاهده

مطالب بیشتر در پیش غذا

طرز تهیه “سوپ سبزیجات” با پاستا به روشی خوشمزه

طرز تهیه “سوپ سبزیجات” با پاستا به روشی خوشمزه

طرز تهیه آسان “سوپ نخود فرنگی” با برنج مقوی برای کودکان

طرز تهیه آسان “سوپ نخود فرنگی” با برنج مقوی برای کودکان

آموزش کامل پخت “سوپ سیب زمینی” به صورت ساده

آموزش کامل پخت “سوپ سیب زمینی” به صورت ساده

طرز تهیه کوکو رشته ای متفاوت و جالب با سیب زمینی

طرز تهیه کوکو رشته ای متفاوت و جالب با سیب زمینی

طرز تهیه “سوپ قارچ و جو”

طرز تهیه “سوپ قارچ و جو”

طرز تهیه کوکو نخودچی با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه کوکو نخودچی با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه فوری “کوکو قارچ و سیب زمینی”

طرز تهیه فوری “کوکو قارچ و سیب زمینی”

طرز تهیه فوری “سوپ ورمیشل” مقوی و دلچسب

طرز تهیه فوری “سوپ ورمیشل” مقوی و دلچسب

 طرز تهیه “سوپ سبزیجات” چربی سوز و کم کالری

طرز تهیه “سوپ سبزیجات” چربی سوز و کم کالری

طرز تهیه “سوپ سیر و عدس” برای افراد دیابتی

طرز تهیه “سوپ سیر و عدس” برای افراد دیابتی

مطالب مرتبط

طرز تهیه “آش بادنجان ملایر”

طرز تهیه “آش بادنجان ملایر”

پخت “آش دوغ قزوین” را با بهترین روش یاد بگیرید

پخت “آش دوغ قزوین” را با بهترین روش یاد بگیرید

طرز تهیه “آش آلو”

طرز تهیه “آش آلو”

طرز تهیه “آش گوشت” و بلغور (اندیمشک)

طرز تهیه “آش گوشت” و بلغور (اندیمشک)

“آش امام حسن” ( ماش پیازو ) را برای نذری با این دستور تهیه کنید

“آش امام حسن” ( ماش پیازو ) را برای نذری با این دستور تهیه کنید

طرز تهیه “آش دندان”

طرز تهیه “آش دندان”

سری دوم بهترین روش پخت غذاهای نذری محرم

سری دوم بهترین روش پخت غذاهای نذری محرم

طرز تهیه “آش عباسعلی” کرمانشاهی با مواد اولیه مفید

طرز تهیه “آش عباسعلی” کرمانشاهی با مواد اولیه مفید

طرز تهیه “شله دلمه” مخصوص سمنانی ها

طرز تهیه “شله دلمه” مخصوص سمنانی ها

ریشه ضرب المثل آش شله قلمکار

ریشه ضرب المثل آش شله قلمکار

طرز تهیه “آش شولی”

طرز تهیه “آش شولی”

طرز تهیه “آش جودوغ”

طرز تهیه “آش جودوغ”

طرز تهیه “آش کشک” آذربایجان

طرز تهیه “آش کشک” آذربایجان

طرز تهیه “شله ماش”

طرز تهیه “شله ماش”

طرز تهیه “آش ماست” (آذربایجان)

طرز تهیه “آش ماست” (آذربایجان)

طرز تهیه آش “دانه کولانه” خوشمزه خطه کردستان

طرز تهیه آش “دانه کولانه” خوشمزه خطه کردستان

| آش جو خانگی | برای افطار با طرز تهیه جا افتاده و سریع

| آش جو خانگی | برای افطار با طرز تهیه جا افتاده و سریع

طرز تهیه “خورش لوبیای ارومیه” با طعمی خوشمزه

طرز تهیه “خورش لوبیای ارومیه” با طعمی خوشمزه

طرز تهیه آش رشته مخصوص ماه رمضان برای افطار

طرز تهیه آش رشته مخصوص ماه رمضان برای افطار

طرز تهیه “اسنک گوشت با پوره آووکادو”

طرز تهیه “اسنک گوشت با پوره آووکادو”