خلال پلو یکی از غذاهای محلی استان سمنان است که در ادامه مطلب دستور پخت آن را مشاهده خواهید کرد.
مواد لازم برای خلال پلو
- برنج:4 پیمانهآبکش شده
- گوشت چرخ کرده :300 گرم
- خلال هویج :200 گرم
- خلال پرتقال :50 گرم
- خلال پسته :100 گرم
- خلال بادام :200 گرم
- شکر:100 گرم
- پیاز متوسط :1 عدد
- زعفران دم کردهغلیظ:2 قاشق غذاخوری
- روغن حیوانی :200 گرم
- نمک، فلفل، ادویه :بهمیزان لازم
خلال پلو سمنانی
طرز تهیهخلال پلو
ابتدا
پیاز را بعد از پوست کندن رندهکنید و آب آن را بگیرید. بعد گوشت چرخ کردهرا بههمراه
پیاز آب گرفتهشده،نمک ، فلفل و ادویهمخلوط کردهو با دست خوب ورز دهید و بهشکل قلقلی های کوچک در بیاورید.
سپس در مقداری
روغن داغ شدهتفت دهید.بعد از اینکهدو طرف کوفتههای قلقلی
سرخ شدند آنها رارا با نصف پیمانهآب روی حرارت ملایم بپزید.
برای تهیهخلال پرتقال باید حتما تلخی پوست پرتقال گرفتهشود و برای این کار خلال پرتقال را با یک پیمانهآب روی حرارت قرار دهید.
پس از دهدقیقهجوشیدن آن را آبکش نمودهو مجدداً با یک پیمانهآب روی حرارت قرار دهید.
این عمل را سهمرتبهتکرار کنید و در مرحلهچهارم 100 گرم شکر را با نصف پیمانهآب مخلوط کردهو هنگامی کهشربت کمی غلیظ شد خلال ها را داخل آن بریزید و شعلهرا خاموش نمایید.
خلال پسته را نیم ساعت با 3 قاشق گلاب خیس کردهو بههمان صورت روی برنج استفادهنمایید.
خلال بادام را هم نیم ساعت در آب جوش خیس دهید و بعد با مقداری
روغن سرخ کنید.
پس از
سرخ شدن
پیاز ها آنها را درون آبکش فلزی یا حولهکاغذی قرار دهید تا هم
روغن اضافی آن گرفتهشود و هم
پیاز داغ برشتهتر شود.
هویج ها را آب پز کرده، سپس بهسلیقهخودتان آن ها را خلال کنید و با کمی
روغن تفت دهید.
بعد از آمادهکردن همهمواد برنج آبکش شدهرا دم کنید و همهمواد را روی برنج بههمراه
روغن حیوانی و زعفران تزئین نمایید.
نکات تکمیلی در مورد خلال پلو
خلال پلو جزو غذای محلی - سایر میباشد
زمان آمادهسازی مواد اولیهو مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
خلال پلو را میتوانید در وعدهنهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماهرمضان بهعنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجهنمایید مقدار مواد اولیهو دستور تهیهبرای 6 نفر مناسب میباشد .