از پرمصرف ترین و پرطرفدارترین شیرینی های سفره ماه مبارک رمضان زولبیا بامیه است که اگر در منزل به صورت تازه تهیه و مصرف شوند مطمئنا سالم تر و به صرفه تر خواهد بود.
برای تهیهشربتزولبیا بامیه ابتدا یک و نیم لیوان آب را بههمراه2 لیوان شکر در قابلمهایی ریختهو با حرارت کم روی شعلهقرار میدهیم و با قاشق شروع بههم زدن میکنیم تا زمانی کهشکر کاملا آب شود.
سپس زعفران دم کردهرا بههمراهگلاب و آبلیمو اضافهکردهو صبر میکنیم تا شربت بهقوام رسیدهو غلیظ شود.
بعد از اینکهشربت غلیظ شد آن را از روی حرارت برمیداریم و صبر میکنیم تا خنک شود.
ابتدا آب را میجوشانیم و بهآب در حال جوش بر روی شعلهملایم روغن یا کرهرا اضافهمیکنیم و مخلوط میکنیم.
در این مرحلهبکینگ پودر را با آرد مخلوط کردهو بهآب در حال جوش اضافهمیکنیم و خوب هم میزنیم تا خمیر تقریبا سفتی آمادهشود.
بعد از اینکهخمیر کمی سرد شد تخم مرغ ها را بهآن اضافهمیکنیم و خمیر را خوب ورز دادهتا نرم شود در ادامهمیتوانید یک قاشق از شربت بامیه هم بهخمیر اضافهکنید.
خمیر را توسط قیف بهصورت دایرهدایرهدرون ظرف مورد نظر ریختهو سرخ میکنیم و بعد از سرخ شدن از درون روغن بیرون آوردهو داخل شربت میاندازیم بهمدت چند دقیقه.
ترفندهایی برای ترد شدن و خوشمزهتر شدن زولبیا بامیه:
روغن جامد باعث سفت شدن زولبیا میشود.پس سرخ کردن زولبیا بهتر است از روغن مایع استفادهکنید .
شربت بامیهباید غلظت عسل را پیدا کند.بههمین دلیل تمام مواد شربت باید باهم بهمدت یک ربع بجوشند.اگر شربت داغ باشد و یا سفت نباشد بامیهو زولبیا خمیر میشوند.
در طرز تهیهزولبیا از قیف های یک بار مصرف نیز میتوان استفادهکرد فقط قطر تقریبی این قیف ها باید7 میلی متر باشد.
زولبیا را بعد از اینکهسرخ کردید بلافاصلهدرون شربت بار بیندازید تا شربت بهخوبی بهخورد زولبیا برود.
شعلهگاز برای سرخ کردن زولبیا ها باید کم و ملایم باشد.
مواد را بعد از درست کردن 2 یا 3 زولبیا مجددا مخلوط کنید.
ماسورهی آچری برای درست کردن بامیهبهتر است .
در هنگام سرخ کردن بامیهها دقت کنید بامیههای زیادی داخل روغن نیندازید چون باید بین بامیهها فاصلهباشد تا بخار بامیهها باعث نرم شدن آنها نشود.
بامیهها را خوب سرخ کنید تا کاملا قهوه ای تیرهشوند.
گلوکز باعث میشود بامیهها نرم نشوند بههمین دلیل حتما داخل شربت بامیهاز آن استفادهکنید.گلوکز را میتوانید از لوازم قنادی تهیهکنید و یک قوطی آن برای چندین بار شربت درست کردن کافیست . در ضمن گلوکز بی رنگ مناسب تر است.
بامیهها را حدود هفت تا هشت ساعت بعد پخت نپوشانید و بدون رو کش داخل یخچال بگذارید تا نرم نشوند.
نکات تکمیلی در مورد زولبیا و بامیه
زولبیا و بامیه جزو کیک و شیرینی - شیرینی خشک میباشد زمان آمادهسازی مواد اولیهو مایحتاج آن حدودا 30دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 10دقیقهمیباشد . زولبیا و بامیهرا میتوانید در وعدهدسر - سرو کنید . همچنین میتوان در ماهرمضان بهعنوان افطار - میل کرد . توجهنمایید مقدار مواد اولیهو دستور تهیهبرای 6 نفر مناسب میباشد .