
شیر برنج در عین سادگی و دستور پخت آسانی کهدارد بسیار خوشمزهمیباشد و علاوهبر اینکهاین غذا طعم خوبی دارد بسیار مفید (مانند فرنی با آرد برنج مخصوصا برای کودکان ) نیز میباشد.
شیر برنج علاوهبر اینکهمیتوان آن را داغ نوش جان کرد میتوان بهصورت سرد نیز میل نمود کهدر هر دو صورت طعم خوشمزهخود را دارد کهحتما توصیهمیکنیم اگر کهتا بهحال شیر برنج را سرد نخوردهاید حتما امتحان کنید و این غذا را میتوانید برای صبحانهو حتی وعدههای نهار و شام نیز طبخ نمایید.
1.شیر برنج را میتوانید بهعنوان پیش غذا بهصورت گرم و یا بهعنوان دسری سرد مصرف کنید.
با ما همراهباشید تا طرز تهیهشیر برنج را برای شما بیان کنیم :
مواد لازم | مقدار لازم |
---|---|
شیر | 1 لیتر |
برنج | 1 پیمانه |
گلاب | 1/2 پیمانه |
یک پیمانهبرنج را از شب قبل شستهو بخیسانید.
2.یکی از ملزومات تهیهشیر برنج استفادهاز برنج ایرانی مرغوب و با کیفیت است.
برنج را بههمراهدو لیوان آب در قابلمهای ریختهو روی شعلهگاز قرار دهید ، زمانی کهبرنج جوشید و آب آن بهنصف رسید شیر را افزودهو اجازهدهید بجوشد.
3.برای طبخ شیر برنج باید دانههای برنج خوب از هم باز شوند و با شیر و زمان کافی پختهشوند.
وقتی برنج خوب پختهو غلیظ شد گلاب را اضافهکنید و قابلمهرا از روی شعلهبردارید شیر برنج را در ظرف پذیرایی بکشید و با گل محمدی تزیین کردهو با شکر سرو نمایید.
4.با توجهبهذائقهو سلیقهتان میتوانید شیر برنج را با عسل و یا شکر و دارچین سرو کنید.
شیر برنج دارای یک سری نکات حرفهای میباشد کهرعایت آن ها لازم میباشد اگر بخواهید یک شیر برنج خوشمزهو مقوی را داشتهباشید ، پس همراهما باشید تا نکات این غذا را نیز بهشما اعلام کنیم.
- برای اینکهبهشیر برنجتان عطر و طعم بی نظیری بدهیددر مرحلهآخر جا افتادن شیر برنج،بهآن کمی گلاب اضافهکنید.
- در صورت تهیهشیر برنج با شیرهیا مربای گل از اضافهکردن شکر خودداری نماید.
- زمان اضافهکردن شیر حرارت را بالا ببرید و شیر جوشید حرارت را متوسط کنید. همچنین درحین پخت درب قابلمهرا باز نگهدارید تا شیربرنج سر نرود .
- نبات را میتوانید در مقداری آب حل کنید و جایگزین شکر کنید.
- اگر بخواهید شیر برنج را بهعنوان دسر تهیهکنید، باید اجازهدهید آب آن کاملا بخار شدهو غلیظ تر از همیشهدرست شود. سپس آن را داخل قالب مورد نظرتان بریزید و با پشت قاشق آن را فشار دهید و اجازهدهید چند ساعتی داخل یخچال بماند تا سفت شود.
- برای تهیهشیر برنج حتماً از برنج نیم دانهاستفادهکنید و یا با پشت قاشق برنج ها را لهکنید.
- برای خوشمزهتر شدن شیر برنج ، خلال پسته و بادام را از شب قیبل در گلاب و شکر خیس دهید تا مزهتلخی خلال ها گرفتهشود.
- در تبریز شیر برنج را با مربای گل محمدی کهعطر و مزهفوق العادهای دارد سرو میکنند.همچنین بعضی ها آن را با شیرهانگور میل میکنند.
- برای تهیهشیر برنج زعفرانی همراهگلاب و شکر مقداری زعفران دم کردههم اضافهکنید.
- اگر میخواهید شیر برنج را با خامهتهیهکنید یک پیمانهاز شیر را کم کنید و بجای آن یک پیمانهخامهبریزید.
- برای اینکهشیربرنج علاوهبر خواص بالا طعم مطبوعی بدهد در هنگام جوشیدن شیر بهآن یکی دو عدد چوب دارچین اضافهکنید.
شیر برنج جزو دسرهای ایرانی میباشد
زمان آمادهسازی مواد اولیهو مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
شیر برنج را میتوانید در وعدهصبحانه- میان وعده- دسر - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماهرمضان بهعنوان افطار - میل کرد .
توجهنمایید مقدار مواد اولیهو دستور تهیهبرای 4 نفر مناسب میباشد .