
- گوشت چرخ کرده :200 گرم
- پیاز متوسط :دو عدد
- سیب زمینی بزرگ :یک عدد
- تخم مرغ :یک عدد
- هویج بزرگ :1 عدد
- آرد نخود چی :1 پیمانه
- سرکه :2 قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی :1 قاشق غذاخوری سر پر
- نعناع :نصف قاشق غذاخوری
- شکر :نصف قاشق غذاخوری در صورت تمایل
- نمک، فلفل، زردچوبهو دارچین :بهمیزان لازم
سیب زمینی را پوست بگیرد و رندهکنید. بعد آبش را بگیرید . 1 عدد پیاز و هویج را هم رنده ریز کنید .
سپس گوشت را بههمراهآرد نخود چی ، تخم مرغ ، پیاز ، هویج و سیب زمینی رندهشدهمخلوط کنید و کمی از ادویهها بهآن بزنید و با دست ورز دهید.
بعد از اینکهمایهشامی آمادهشد از آن بهاندازهیک نارنگی جدا کنید و کف دست فرم دهید و داخل تابهروغن داغ دو طرف آن را سرخ کنید.
اگر روغن سرخ شدهکف کردآن را عوض کنید و اگر مناسب بود ، یک عدد دیگر از پیاز را بهصورت نگینی خرد کنید و در همان روغن تفت دهید.
تا طلایی رنگ شود. بعد رب را بهپیاز اضافهکنید و 2 لیوان آب داخلش بریزید تا بهجوش بیاید.
بعد از اینکهآب بهجوش آمد سرکه ، شکر و نعناع را داخل آن بریزید و بعد از چند جوش ، شامی های سرخ شدهرا داخل سس بریزید و بگذارید تا بهمدت یک ربع بهآرامی بجوشد.
وقتی سس غلیظ شد و شامی ها نرم شدند آن را از روی حرارت بردارید.
شامی هویج جزو کتلت و شامی میباشد
زمان آمادهسازی مواد اولیهو مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 35دقیقهمیباشد .
شامی هویج را میتوانید در وعدهنهار - میان وعده- شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماهرمضان بهعنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجهنمایید مقدار مواد اولیهو دستور تهیهبرای 2 نفر مناسب میباشد .