
شبهات زیادی دربارهاینکهآیا مخلوط کردن مایعات گرم بههمراهعسل مفید است یا خیر وجود دارد اما آیا حقیقت دارند؟ تجربهشخصی و مطالعهای کهآیوردا دربارهی این ادعا انجام داد چنین بود :`` اواخر شب بود کههمراهیک لیوان شیر گرم کهبا عسل مخلوط کردهبودم قصد رفتن بهرخت خواب را داشتم کهدر میان راهمادرم را دیدم و طی مکالمهی کوتاهی کهبا او داشتم از من خواست تا لیوان شیر را دور بریزم و استفادهنکنم. از واکنش ناگهانی مادرم سوالی در ذهنم بهوجود آمد کهباعث شد از او دلیل کاری کهاز من خواستهبود را بپرسم، او پاسخ داد کهامروز مقالهای را در روزنامهخواندهاست کهدرآن ذکر شدهبود مخلوط عسل بههمراهمایعات گرم نهتنها فواید سلامتی آن را کاهش میدهد بلکهباعث تولید سم نیز خواهد شد.
حقیقتا دربارهادعای مادرم قانع نشدم و تصمیم گرفتم در مورد آن تحقیق بیشتری را انجام دهم. طی تحقیقات متوجهشدم کهشبهات و نگرانی های زیادی دربارهی این ادعا وجود دارد ، پاسخ ها روشنگرانهاما مبهم بودند اما تقریبا پاسخ تمامی نگرانی ها مبنی بر سمیت عسل در مایعات گرم بود کهمربوط بهیک افسانهمیشد و تا حدی نگرانی ها را از بین میبرد.``
از دیرباز ،عسل بهعنوان یک مایع طلایی شفابخش کهخواص دارویی زیادی دارد مورد استقبال قرار میگرفتهاست. عسل خام از نظر طبیعت ضدباکتری است و این موضوع کاملا اثبات شدهمیباشد. این مادهبهعنوان داروی خانگی نیز پذیرفتهشدهاست کهدر درمان های زیبایی پوست و مو و حتی درمان زخم های کوچک نیز کابرد دارد. با این حال این واقعیت وجود دارد کههرگز نباید عسل را در آبگرم و شیرداغ حل کرد.
چنانچهدر بخش سلامت مجله اینترنتی فنجان گفتهایم برخی افراد معتقدند کهمصرف عسل گرم میتواند کشندهباشد ! بهاین علت کهحل کردن مایعات در قندها باعث آزاد شدن مادهای بهنام 5 هیدروکسی متیل فورفورال میشود کهاین مادهسرطان زا است. این موضوع نهتنها برای عسل ، بلکهبرای تمامی موادی کهحاوی قند هستند نیز صدق میکند.
براساس مطالعهای کهتوسط مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی انجام شد نتیجهگیری آن بدین شرح بود :عسل گرم شده( در دمای بالاتر از 40 درجهسانتی گراد ) باعث تولید هیدروکسی متیل فورفورال میشود کهممکن است اثرات زیان آوری را ایجاد و مانند سم عمل کند.
بااین وجود، جدول مقایسههای مقادیر هیدروکسی متیل فورفورال در مطالعهنشان میدهد هنگامی کهعسل گرم شود تنها مقداری از هیدروکسی متیل فورفورال افزایش میابد ( از 25 قسمت در میلیون به75پی پی ام میرسد). این مقدار کمتر از مقادیر سم موجود در غذاهای دیگر است بنابراین هیچ اثبات مهمی مبنی بر سرطان زا بودن این مادهبرای انسان وجود ندارد.
در نتیجهمخلوط کردن عسل در شیر داغ آنقدر کهآیوردا میخواهد آن را باور کنید سمی نمی باشد. گرم کردن عسل تا دمای بالاتر از 40 درجهسانتی گراد برای بدن میتواند مضر باشد زیرا مواد مغذی موجود در آن از بین میروند اما قطعا سبب مرگ نمی شود.
بهترین راهلذت بردن از عسل همراهشیر این است کهابتدا شیر را گرم کنید و صبر کنید تا کمی خنک شود سپس عسل را بهآن اضافهکردهو میل کنید.