
هنگام خواب نیز پاها را با کرم های مخصوص ترک پا ماساژ دهند.
وراثت و ترک پا
گاهی هم ترک کف پا میتواند بهدلیل جنبههای وراثتی باشد.در این شرایط برای برطرف کردن این عارضهلازم است از نرم کنندهها مانند وازلین طبی استفادهشود و در کنار آن با پوشاندن پاها، آنها را از آسیب ها حفظ کرد.
شستن پاها و ترک پا
البتهشستن بیش از حد پاها نیز یکی از دلایل خشکی پا بهخصوص میان خانم های خانهدار است.برای رفع این مشکل بهتر است پس از هر بار شستن پاها، آنها را با حولهنرم کاملا خشک کردهو سپس از کرم های مرطوب و چرب کنندهبرای حفظ زیبایی و سلامت پاها استفادهکنید.
عفونت و ترک پا
گاهی عفونت های باکتریایی و قارچی موجود بر ترک های سطح کف پا ممکن است باعث مقاومت ترک ها شود. بنابراین برای درمان ترک پا بهتر است ابتدا عفونت ها را از بین ببرید.ترک های عمیق پا حاصل خشکی زیاد پوست و در برخی مواقع اگزمای پوستی و درمان آن چرب و مرطوب نگهداشتن پا در شرایط خشکی پوست است.
وقتی ترک پا بستهمیشود
اگر در عمق ترک های پا، عفونت های باکتریایی و قارچی نشت کردهباشد، باعث بستهشدن ترک ها میشود کهدرمان و رفع ترک ها را بهتعویق میاندازد.در این شرایط درمان های آنتی باکتریال ضدمیکروبی و ضدقارچی در ترک های مقاوم با استفادهاز پمادهای ضدالتهاب، نرم کنندهو چرب کنندهتاثیر زیادی دارند.
یائسگی و ترک پا
در اغلب خانم ها بعد از یائسگی، شاهد ضخیم شدن پوست کف پا هستیم کهبهآن کلفتی کف پای دوران یائسگی گفتهمیشود.در مواردی کهضخیم شدن کف پا بهدلیل وراثت و یا بعد از دوران یائسگی است، پیشگیری از آن ممکن نیست و میتوان با استفادهاز کرم های مرطوب کنندهکف پا را نرم و تا حدودی از خشک شدن و ترکیدن پوست پیشگیری کرد. تشخیص اینکهترک پاشنهپا بهدلیل بیماری است یا نه، با پزشک است. برای تشخیص این بیماری، آزمایش قارچ یا نمونهبرداری بافتی انجام میشود.
سنگ پا؛ دوست ترک پا یا دشمن آن؟
گاهی افراد از سنگ پا برای زدودن این بافت های ضخیم و مردهکمک میگیرند کهدر این بارهباید گفت هرچند استفادهاز سنگ پا اشکالی ندارد، اما در بعضی از موارد مانند بیماری پسوریازیس میتواند باعث تشدید بیماری شود. بنابراین توصیهمیشود افراد قبل از استفادهاز سنگ پا بهیک پزشک متخصص مراجعهکنند و از ترکیبات کراتولیتیک کهپزشک تجویز میکند و باعث نرم شدن لایههای ضخیم شاخی کف پا میشود، استفادهکنند.