فیلم های پرفروش سال های اخیر نشان میدهند کدام بازیگران در جذب مخاطب موفق تر عمل کردهاند در ادامهاسامی برخی از ستارههای سینما ایران و فیلم های پر فروش سینما را ارائهکردهایم.
ستارهسازی در سینما در سال های بعد از انقلاب با دست اندازهایی روبرو شد. برنامهها و نگاهمدیریتی سینما در ده60 علاقهای بهستارهسازی نداشت. در آن سال ها رسیدن بهستارههای نوظهور هدف نبود و از سوی دیگر ستارههای قبل از انقلاب هم نمی توانستند امکان فعالیت بیابند، تمامی این ها دست در دست هم میداد تا سینما بدون ستارههای پر رنگ و لعاب بهکار خود ادامهدهد.
در آن سال ها وقتی محمدعلی فردین ستارهپرطرفدار سینمای قبل از انقلاب در دیدار با مسئولان سینما از آنان درخواست ادامهفعالیت میکند براساس گفتهسیدمحمد بهشتی مدیرعامل وقت بنیاد سینمایی فارابی با پاسخ منفی روبرو میشود.
از میان چهرههای محبوب سینما در ده60 بتوان بهجمشید هاشم پور اشارهکرد کهبا ظاهر خاص خود در فیلم های حادثهای مطرح بود. خسرو شکیبایی نیز در نیمهدوم ده60 با «هامون» شمایل تازهای از یک جوان روشنفکر در سینما نشان داد، اما نکتهدر مورد او این بود کهدر سال های آخر فعالیش در سینما بیش از آن سال های نخست، ارزش و اهمیت کار هنری اش درک شد.
ستارههای سینما ایران
بعد از ده60 در ده70 و با اکران عمومی «عروس» بهکارگردانی بهروز افخمی و با بازی نیکی کریمی و ابوالفضل پورعرب ستارهبهمعنای واقعی خود در سینمای بعد از انقلاب ظهور کرد. در آن سال ها فیلم هایی کهکریمی بازی میکرد با استقبال گستردهمخاطبان روبرو میشد و او بهستارهآن سال ها تبدیل شد، روندی کهالبتهدر مورد این بازیگر فقط محدود بهآن سال ها نشد و همچنان او جزو ستارههای این روزهای سینماست.
نیمهده70 ترافیک ستارهسازی در سینما بالا گرفت، از لیلا حاتمی و هدیهتهرانی و محمدرضا فروتن تا در سال های پایانی این دهبهرام رادان، مهناز افشار و محمدرضا گلزار وارد سینما شدند و بهمحبوبیت دست یافتند.
در ده80 چهرههای دیگری نیز بهسینما آمدند بازیگران جوانی چون ترانهعلیدوستی، باران کوثری، نگار جواهریان پا بهمیدان گذاشتند. در ده80 هر از گاهی چهرههایی را میتوان یافت کهمقطعی در چارچوب یک ستارهظاهر شدند، از شهاب حسینی و حامد بهداد و امین حیایی تا مهتاب کرامتی. الناز شاکردوست هم در مسیری پیش میرفت کهبا وجود فیلم های پرفروشی در کارنامهاش تبدیل بهیکی از ستارههای سینما شود، اما مسیر او چندان رو بهبالا ادامهنیافت.
اما در ده80 جنس سینمای تجاری نیز در قالبی متفاوت تر از قبل ظهور و بروز پیدا کرد، فیلم هایی سوار بر شوخی و طنز از جمله«شاخهگلی برای عروس» و «شارلاتان» تا «کلاهی برای باران» و «دهرقمی». نکتهقابل توجهدر مورد این فیلم ها حضور بازیگرانی بود کهاز تلویزیون وارد سینما شدهبودند، از رضا عطاران و جواد رضویان و رضا شفیعی جم تا بازیگران زن مانند بهنوش بختیاری. البتهگروهی از این بازیگران با جدی شدن ساخت فیلم هایی کهدر سوپرمارکت عرضهمیشدند، حضورشان در سینما کمرنگ شد.
در نتیجههمین شرایط بود کهعطاران کم کم بهستار های در سینمای ایران بدل شد؛ ستارهای کهمدت هاست هر سالفیلمی در میان پرفروش ها دارد و بهیکی از پرکارترین بازیگران این روزهای سینما تبدیل شدهاست.
پرفروش ترین فیلمسینمای ایران «شهرموش ها2» ساختهمرضیهبرومند هیچ یک از ستارههای قدیم و جدید را نداشت، این فیلم متکی بهعروسک های محبوبش بهفروش بالایی دست یافت. «کلاهقرمزی» هم هر بار کهتبدیل بهفیلم شدهو بهخوبی فروختهاست. تازهترین فیلم شخصیت کلاهقرمزی با عنوان «کلاهقرمزی و بچهننه» هم جزو پرفروش هاست.
نگاهی بهفروش فیلم هایی کهدر شش سال اخیر براساس اعلام بنیاد سینمایی فارابی پرفروش شدهاند، میتواند اطلاعاتی کلی از بازیگران پرطرفدار سینما در این سال ها در اختیار قرار دهد.