نان پنیری رومانی پاسکا بیشتر در نواحی شرق رومانی طبخ می شود و یک نوع “نان پنیری” محسوب می گردد.به این نان pasca نیز می گویند.
مواد لازم برای خمیرنان پنیری رومانی
- آرد گندم:چهار و نیم پیمانه
- شیر پرچرب : یک پیمانه
- پودر خمیر مایه : دو قاشق چایخوری
- کــرهذوب شده :1/4 پیمانه
- تخم مرغ :یک عدد
- شکر :100 گرم
- نمک :یک قاشق چایخوری
- وانیل:یک قاشق چایخوری
- روغن هستهانگور یا ذرت :1/4 پیمانه
مواد لازم برای مایهپنیری
- پنیر خامهای :یک پیمانه
- تخم مرغ :دو عدد
- شکر :1/4 پیمانه
- وانیل : یک قاشق چایخوری
- افشرهلیمو :بهمیزان لازم
- کشمش : نصف پیمانه
- عسل:دو قاشق سوپخوری
- شیر:دو قاشق سوپخوری
پخت خانگی نان پنیری رومانی پاسکا
طرز تهیهنان پنیری رومانی پاسکا
ابتدا 2 قاشق
خمیر مایهرا در یک پیمانهشیر پرچرب حل کردهو یک پیمانهآرد بریزید و خوب مخلوط کنید.
سپس نصف پیمانهدیگر آرد را افزودهو مواد را هم بزنید و برای 15 دقیقهکنار بگذارید تا ورآید و حجمش زیاد شود.
بعد از این مدت زمان کاسهبزرگی بردارید و تخم مرغ را داخل آن بشکنید، سپس کره، وانیل، نمک،
خمیر مایهو شکر را افزودهو مخلوط کنید تا با هم ترکیب شوند.
در ادامهباقی ماندهآرد را بهمواد بیفزایید و مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود، در اینجا با دور کند همزن برقی مواد را هم بزنید و در حین هم زدن روغن را بریزید تا یک
خمیر کشدار و نرم درست شود.
اگر احساس کردید
خمیر خشک است مقداری دیگر بهآن روغن اضافهکنید.
خمیر را در یک کاسهچرب قراردادهو روی آن را بپوشانید.
برای دو ساعت کنار بگذارید تا استراحت کردهو حجم آن دو برابر شود. بعد از دو ساعت
خمیر را از کاسهبیرون آوردهو آن را بهچهار قسمت مساوی تقسیم نمایید.
هر یک از قسمت ها را با وردنهصاف کنید و آن را بهشکل دایرههای یک اندازهبا قطر 25 سانتیمتر قالب بزنید.
قالب کمربندی 25 سانتی متری را چرب کردهو یکی از
خمیرها را کف آن پهن کنید ، سپس هر یک از
خمیر های باقی ماندهرا لولهکنید تا بهشکل طناب درآید .
سپس آنها را همانند گیس بههم ببافید و آن را داخل قالب بر روی
خمیر قرار دادهو انتها و ابتدای آن را بههم بچسبانید تا یک دایرهروی
خمیر ایجاد شود.
خمیر را بپوشانید و برای 45 دقیقهکنار بگذارید تا ورآید.
در این میان مایهپنیر را بهشکل زیر درست کنید:
همهمواد را در یک کاسهبریزید و خوب هم بزنید تا یک مایهیکدست و صاف درست شود، مایهرا وسط دایرهای کهبا
خمیر درست کردهاید بریزید.
و برای 15 دقیقهدر فری کهبا دمای 190 درجهسانتیگراد گرم شدهقرار دهید. بعد از این مدت زمان دمای فر را به160 درجهسانتی گراد کاهش دادهو برای 45 دقیقهدیگر روند پخت را ادامهدهید.
خمیر نان پنیری را بعد از خنک شدن برش زدهو روی آن عسل و شیر بریزید و میل نمایید.
نان پنیری رومانی پاسکا
نکات تکمیلی در مورد نان پنیری
نان پنیری جزو نان و خمیر میباشد
زمان آمادهسازی مواد اولیهو مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
نان پنیری را میتوانید در وعدهصبحانه- میان وعده- دسر - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماهرمضان بهعنوان افطار - میل کرد .
توجهنمایید مقدار مواد اولیهو دستور تهیهبرای 8 نفر مناسب میباشد .