
- شقاقل :1000 گرم
- شکر : 1000 گرم
ریشهگیاهشقاقل خواص بسیاری دارد و باز کنندهانسداد مجاری عروق و افزایش میل جنسی و گرم کننده مهده، کبد و کلیهاست. این گیاهاز نظر حکمای طب سنتی گرم و تر است.
همچنین تاثیر بسزایی در کاهش اشتها دارد. گیاهشقاقل را نمیتوان بیشتر از 20 گرم مصرف نمود و اگر با عسل خوردهشود سردرد و مضرات دیگر آن برطرف میشود. و خواص دارویی آن تا 4 سال باقی میماند.
برای درست کردن این مربای خوشمزهباید شقاقل را تمیز بشویید و 48 ساعت آن را در آب سرد خیس دهید و در این مدت آب آن را چند دفعهعوض کنید.
بعد از دو روز خیس دادن شقاقل ها پوست آن را با چاقو تمیز کنید و در آب جوش بریزید تا بهمدت یک ساعت در آب بجوشد.
بعد از یک ساعت آب آن را عوض کنید و دوبارهآب را بهجوش بیاورید و شقاقل ها را داخل آن بریزید تا بپزد.
سپس شقاقل های پختهشدهرا از روی گاز بردارید و مجددا بهمدت دو روز در آب سرد خیس دهید و چندین بار آب آن را عوض کنید.
شکر را مات کنید و شقاقل های از آب سر بیرون آوردهرا در شکر بریزید و بهمدت یک الی یک ساعت و نیم بجوشانید.در پایان پخت شقاقل میتوانید مقداری هل و گلاب را بهآن اضافهکنید.