
سفره، میان خانوادههای ایرانی یکی از ملزومات پرمصرفی است کهچون روزانهو بهدفعات استفادهمیشود باید بهبهداشت آن رسیدگی شود.
سفرهجنس های مختلف حصیری، پارچهای، پلاستیکی و انواع نایلونی یکبار مصرف دارد کهانواع پلاستیکی آن بهدلیل قابلیت تمیز شدن سریع با دستمال مرطوب و نم پس ندادن و عدم جذب رطوبت و آلودگی از کف زمین در اولویت قرار دارد کهالبتهباید هنگام خرید، استفادهو نگهداری از آن نکاتی را رعایت کرد.
هنگام خرید سفره پلاستیکی، انواعی را کهاز مواد نو تهیهشدهیعنی فاقد بوی نامطبوع و ذرات ریز پراکندهسیاهرنگ باشد و رنگ روشن و شفافی دارد انتخاب کنید.
از خرید سفرههای پشت کرکدار کهگرد و خاک و آلودگی کف زمین را بهخود میگیرد، انواعی کهنقوش برجستهداشتهو آلودگی ها را در خود نگهمیدارد و سفرههایی کهپشت و روی آن بسختی قابل شناسایی است خودداری کنید.
پس از خوردن غذا سطح سفرهرا با یک دستمال غیرنایلونی نمدار تمیز کنید و تا زمانی کهسطح سفرهرطوبت دارد آن را جمع نکنید. در صورتی کهسفرهبواسطهمواد غذایی چرب و مرطوب کثیف شدهباشد باید آن را با آب گرم و مواد شویندهبشویید و در آفتاب خشک کنید.
برخی افراد سفرهرا بهصورت لولهای تا میکنند. با این کار قسمت زیر سفرهکهروی زمین بوده با سطح داخلی تماس پیدا کردهو آلودهمیشود. باید ابتدا دو سر سفرهرا روی هم قرار دهید و سپس آن را بهدفعات لازم تا کنید.
سفرهیکبار مصرف، خوب و بد دارد
استفادهاز سفرههای نایلونی یکبار مصرف برای مراسم مهمانی و پیک نیک گزینهمناسبی است.
سفرههای یکبار مصرف موجود در بازار دو نوع تک لایهاز جنس پلی اتیلن و دولایهاز جنس پلی اتیلن و کاغذ هستند کهاگر دارای نام و نشان کارخانهتولیدکننده، مجوز بهداشت و پروانهساخت و علامت استاندارد باشند و از مراکز معتبر خریداری شوند معمولا برای سلامت آسیب زا نخواهند بود.
اما باید بدانیدآن دستهاز سفرههایی کهمرکب نقوش سطح آن بهآسانی و با سایش دست جدا و دست را رنگی میکند میتواند براحتی بهمواد غذایی نیز انتقال یافتهو بخصوص در تماس با نان داغ بهدلیل رطوبت ایجاد شدهاز بخار آن سریع تر شروع بهفعل و انفعالات مضر شیمیایی کند.
مرکب چاپ سفرههای یکبار مصرف حاوی سرب و فلزات سنگینی همچون کادمیوم و آرسنیک هستند کهدر صورت تجمیع درازمدت در بدن میتوانند باعث بروز بیماری ها و مشکلات عدیدهای در مصرف کنندهشود.
اما آیا میتوان برای حمل نان از سفرههای یکبار مصرف سفیدرنگ کهبدون نقش و نگار رنگی باشد استفادهکرد؟ بهگفتهصاحب نظران، برای تولید سفرههای یکبار مصرف، کربن و پلیمر را با یکدیگر مخلوط کردهو در نهایت پس از انجام فرآیندی سفرهیکبار مصرف تولید میشود کهکربنات آن میتواند بهبروز مشکلاتی در معدهمنجر شدهو عوارضی از قبیل ریزش مو،کوتاهی قد و تبعات منفی دیگر داشتهباشد.
در نتیجهبهتر است از سفرههای یکبار مصرف گهگاهو در مواقع ضرورت استفادهکنید و برای حمل نان از سفرههایی کهلایهمحافظ پارچهای دارند استفادهکنید.