
اعتماد بهنفس حسی اکتسابی میباشد کهروی موفقیت و پیشرفت شما اثر میگذارد. اعتماد بهنفس میتواند در میزان رضایت از رابطهزوج ها تأثیرگذار باشد. کمبود اعتماد بهنفس و تداوم آن در زندگی اثر بدی روی رابطهعاطفی دارد و سبب میشود در رابطهقوی و مستقل عمل نکنید.
کمبود اعتماد بهنفس باعث بروز احساس بد در یکی از زوجین میشود و این تزلزل و تردیدهای او بر روی نوع تعاملش با همسر تاثیر میگذارد و این وضعیت برای هر دو زوج و رابطهآنها اثر منفی دارد. در این بخش از مجله اینترنتی فنجان شما را با اثرات منفی و مخرب کمبود اعتماد بهنفس بر روی رابطهزناشویی آشنا میکنیم.
برخی افراد دارای اعتماد بهنفس بالایی حتی در سخت ترین شرایط زندگی هستند اما افراد دیگری نیز هستند کهدچار کمبود اعتماد بهنفس هستند و با کوچکترین حرفی دچار احساس پوچی میشوند.
همانطور کهیک رابطهعاطفی سبب رشد عواطف و احساسات و ایجاد احساس امنیت و طیب خاطر در شما میشود، یک رابطهعاطفی بد میتواند آسیب و جراحتی جدی برای روح و روان و سلامت جسمی تان باشد و روی میزان اعتماد بهنفس و خودباوری شما اثر بگذارد. کمبود اعتماد بهنفس بهصورت مداوم سبب میشود:
هنگامی کهنسبت بهخودتان احساس بدی دارید، در رابطهبا ترس و پافشاری زیاد بهدنبال طلب تائید و امنیت هستید. این مسالههم بهشما آسیب میزند و هم طرف مقابل را خستهمیکند.
کمبود اعتماد بهنفس تصور شما را از شریک زندگی تان تغییر میدهد و سبب میشود کهبخاطر ضعف در باورهای خود احساس کنید از سوی دیگری تهدید میشوید.
کمبود اعتماد بهنفس سبب میشود همیشهدر رابطهدچار شک و تردید های بیمارگونهباشید و نگران ترک همسرتان و دوست نداشتهشدن از طرف او باشید و اینگونهطرف مقابل را آزار دهید زیرا اینگونهحساسیت های رابطهبیشتر شدهو شما کاری میکنید کهشریک زندگی تان در این رابطهاحساس امنیت نکند.
توجهکنید اگر بهخود رابطهشک میکنید و دائم نگران این هستید کهآیا همسرتان دوستتان دارد یا نهو نیاز شدیدی بهتوجهدارید و چیزی از طرف مقابل تان دریافت نمی کنید ممکن است رابطهشما طوری پیش رفتهباشد کهاعتماد بهنفس تان تضعیف شدهاست.
بخاطر کمبود اعتماد بهنفس سبب میشود از ظاهرتان و در کل شخصیتتان ناراضی باشید. شما همیشهمضطرب و نگران هستید و خود را بخاطر افکار و احساسات تان سرزنش میکنید و بخاطر هر مسالهسادهای در زندگی تان وحشت زدهشدهو خود را لایق زندگی نمی دانید، ازآن لذت نمی برید و باور نمی کنید کهیک نفر دوست تان دارد.
اگر همیشهشما مطابق با نیازها و تمایلات شریک زندگی تان پیش میروید و اولویت همیشهخواستههای اوست و نیازهای شما نادیدهگرفتهمیشود، بهمرور زمان دچار از دست رفتن اعتماد بهنفس میشوید و خودتان نیز دیگر اهمیت و اولویت چندانی بهرفع نیازهایتان نمی دهید.
کمبود اعتماد بهنفس در رابطهسبب میشود کهدر تنش و درگیری های زناشویی هموارهاحساس کنید متهم هستید، همیشهمقصر شناختهشوید و حتی خودتان نیز خود را مقصر بدانید و همهتقصیر و خطا در هر موقعیتی بهگردن شما افتد.
کمبود اعتماد بهنفس باعث میشود یک ازدواج بد را ادامهدهید و ترک رابطهبرایتان بسیار دشوار باشد زیرا اگر در رابطهبا همسرتان دائماً خودباوری تان هدف قرار بگیرد احتمال اینکهبههر ترتیبی این رابطهرا ادامهبدهید حتی با داشتن احساس بد زیاد است.
افراد پرخاشگر و خودخواههمیشهطوری رفتار میکنند کههمهچیز را در اختیار و ارادهخود داشتهباشند. در رابطهای کههمسرتان خودخواهباشد شما دچار کمبود اعتماد بهنفس میشوید زیرا شریک زندگی تان بر همهجنبههای زندگی شما تسلط دارد و در همهچیز دخالت میکند و حریم شخصی را رعایت نمی کند و شما در رابطهنقش کمرنگی دارید و از خود اختیاری ندارید.
کمبود اعتماد بهنفس باعث میشود در یک رابطهمخرب باقی بمانید و در برابر چیزهایی کهباعث ناراحتی تان میشود اعتراضی نکنید زیرا افراد دارای عدم خودباوری از هرگونهمواجهبا مشکلات و تنش ها پرهیز میکنند و بهعلت احساس عدم امنیت نسبت بهشریک زندگی خود و ترسی کهبخاطر از دست دادن دارند از هرگونهمواجهو برخورد اجتناب میکنند.
در رابطهای کههمسرتان سبب تضعیف اعتماد بهنفس شما میشود، شما از خود واقعیتان دور میشوید و بهراحتی از کار مورد علاقهتان، انجام ورزش، گوش دادن بهموسیقی مورد علاقهتان دست میکشید.
در پاسخ و احترام بهدرخواست برخی از شما کاربران از بخش خانوادهپلاس مجله اینترنتی فنجان لازم دانستیم راهحل این مشکل را نیز عنوان کنیم کهشامل:
برای بازسازی اعتماد بهنفس افکار منفی را متوقف کنید. اگر دائم در حال انتقاد از خود باشید دیگر نمی توانید چیزی را تغییر بدهید.
روی مهارت هایی کار کنید کهاین افکار منفی را از شما دور کند. این افکار منفی را با چیزهای مثبتی کهانگیزهبخش هستند و روحیهشما را بازسازی میکنند جایگزین کنید.زمان تضعیف روحیهتان یک جملهمثبت دربارهخودتان بگویید.
اگر در رابطهای هستید کهباعث شدهخودباوریتان را از دست بدهید بهجای سرکوب احساسات، ترس و از دست دادن خودباوری بهخودتان یادآوری کنید کهاین مشکل ضعف یا گناهشما نیست.
برای تقویت اعتماد بهنفس، از خود و توانایی هایتان ارزیابی دقیق و صادقانهای داشتهباشید و برای بهبود مهارت ها و یافتن روش هایی برای کاهش تاثیرات منفی نقاط ضعف، برنامهریزی کنید.
اگر مشکل گفتن «نه» داشتهباشید، دچار استرس، فرسودگی شغلی، افسردگی، تضعیف و از بین رفتن اعتماد بهنفس میشود. افراد دارای اعتماد بهنفس، کهگاهی بهاطرافیان خود نهمیگویند از عزت نفس مناسبی برخوردار هستند.
موفقیت های کوچک، موجب تشکیل هورمونی بهنام آندروژن در مغز شدهکهمسوول پاداش و انگیزهبرای افراد است. افراد دارای اعتماد بهنفس، زمان بهدست آوردن پیروزی های کوچک نیز با خود بهچالش و رقابت میپردازند.
پرخاشگری در زمان احساس عدم اعتماد بهنفس، بهوجود میآید. سعی کنید هویت خود را بدون داشتن روحیهتهاجمی و پایمال کردن حق دیگران اثبات کنید.