
تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین ها و املاح ضروری است و میتواند بهعنوان یک مادهغذایی مهم در برنامهغذایی افراد وجود داشتهباشد.اما هنگام خرید و نگهداری آن حتما بهنکاتی کهگفتهمیشود توجهکردهتا دچار مشکلی در استفادهاز آن نشوید.
امکان آلودگی پوستهتخم مرغ بهمراتب زیاد است و از نگهداری در محفظههایی کهبهعنوان جا تخم مرغی در یخچال ها تعبیهشدهخودداری شود. بهتر اینست کهتخم مرغ ها را در ظروف دربستهو در یخچال در دمای زیر 10 درجهسانتیگراد نگهداری کنیم.
تخم مرغ ها در یک ردیف باید قسمت پهن آن رو بهبالا باشد زیرا امکان مخلوط شدن زردهو سفیدهوجود دارد.
تخم مرغ تازهرا میتوان حدود 4 هفتهدر یخچال نگهداری کرد و تخم مرغ ها نیز باید مانند سایر مواد غذایی، تاریخ مصرف مناسبی داشتهباشند.بهترین درجهحرارت نگهداری تخم مرغ در یخچال صفر تا 4 درجهسانتی گراد و رطوبت 85 درصد است.
برای تشخیص تازگی تخم مرغ بهپوست آن توجهکنید. پوست تخم مرغ تازهزبر است اما پوست تخم مرغ کهنهصاف و صیقلی است.
شستن زود هنگام پوستهتخم مرغ از آنجا کهباعث باز شدن منافذ آن شدهو احتمال انتقال آلودگی را بهدرون تخم مرغ افزایش میدهد مناسب نیست و باید هنگام مصرف شستهشود.
اگر تخم مرغ بهمدفوع آغشتهیا خون آلود بود و یا ترک داشت، بهتر است شستهشدهو بلافاصلهمصرف شود، بایستی از قراردادن تخم مرغ در کنار سایر مواد غذایی خودداری کرد و پس از تماس با تخم مرغ، دست ها را باید شست.
تخم مرغ برای خوردن باید کاملا پختهشود و حرارت 70 درجهسانتیگراد بهکلیهقسمت های آن برسد و زردهو سفیدهکاملا سفت شود.
در روش آبپز کردن تخم مرغ باید بعد از جوش آمدن آب بهمدت 5 تا 7 دقیقهدر حال جوش قرار داد تا زردهآن کاملاً سفت شود و نیز در پختن مواد غذایی دارای تخم مرغ دقت شود تا حرارت بهتمام قسمت های آن برسد بهطوری کهقسمت های مختلف آن سفت شدهو بهصورت شل نباشد.
نیمرو کردن تخم مرغ با روغن باعث افزایش کالری غذا میشود، همهافراد بهویژهبیماران قلبی و بیماران دارای چربی خون بالا از روش های دیگر برای خوردن تخم مرغ استفادهنمایند.