
- ترهپاک و خردشده:450 گرم
- مغز ران گوسفند یا گوسالهخردشده:نیم کیلو
- سیب زمینی خلالی خرد شده :3 عدد یا 240 گرم
- لوبیا سفید :نصف پیمانهیا 85 گرم
- پیاز نگینی خرد شده :2 عدد
- زردچوبه:یک قاشق چای خوری یا 3 گرم
- زعفران دم کرده :یک قاشق سوپ خوری
- گردلیمو :نصف قاشق چای خوری
- لیمو عمانی سیاه :5 عدد
- نمک و فلفل سیاه :بهمقدار لازم
- روغن مایع سرخ کردنی :بهمقدار لازم
ابتدا لوبیا سفید را از 24 ساعت قبل در آب خیس کنید و طی آن چند بار آبش را عوض کنید. بعد با مقداری آب بپزید.
روی لیمو عمانی را با چنگال چند سوراخ ایجاد کنید و با دو پیمانهآب حدود یک ربع روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. بعد حرارت را خاموش کنید و بگذارید لیموها در همان آب خیس بخورد.
قابلمهمناسبی را برای پخت خورش انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود.
سپس پیاز خرد شدهرا داخل روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. بعد بهپیاز تفت دادهشده، گوشت و زردچوبهرا اضافهکنید و تفت دهید ، انقدر تفت دهید تا آب گوشت کشیدهشود.
بعد زعفران ، لوبیا ، و 4لیوان آب را بهقابلمهحاوی گوشت اضافهکنید و حرارت را بالا ببرید تا آب بهجوش بیاید.
بعد از بهجوش آمدن آب ، حرارت زیر قابلمهرا کم کنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت بهآرامی بپزد.
ترهخرد شدهرا بهمدت 2 تا 3 دقیقهدر روغن تفت دهید و بعد بهگوشت و لوبیا ی در حال پخت اضافهکنید.
در نیم ساعت آخر پخت خورش ، لیمو عمانی را بههمراهآبی کهداخلش خیس خوردهو گردلیمو و مقداری نمک و فلفل بهآن اضافهکنید.
سیب زمینی های خلالی شدهرا هم در روغن سرخ کنید .
بعد از اینکهخورش جا افتاد ،آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با خلال سیب زمینی تزیینش کنید.این خورش را در کنار پلو سرو کنید.
خورش تره جزو غذای محلی - سایر میباشد
زمان آمادهسازی مواد اولیهو مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقهمیباشد .
خورش ترهرا میتوانید در وعدهنهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماهرمضان بهعنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجهنمایید مقدار مواد اولیهو دستور تهیهبرای 4 نفر مناسب میباشد .