
ما در دورانی زندگی میکنیم کهامکانات زیادی در اختیار داریم. میتوان بسیاری از غذا ها را بدون استفادهاز گاز و فقط از طریق گریل کردن آمادهکرد. گریل کردن یک روش خوب و دوست داشتنی برای آمادهکردن غذا است. اما همیشهمعضل تمیز کردن گریل وجود دارد.
یکی از راههایی کهمیتوان از آن برای تمیز کردن دستگاهگریل استفادهکرد نان همبرگر است و خیلی ها تصور میکنند کهاین راهبهترین و سریع ترین روش برای انجام این کار است. اما واضح است کهراههای بهتری نیز برای تمیز کردن دستگاهگریل وجود دارد.
می توان از برس های مخصوص این کار استفادهکرد. اما بهدلیل پلاستیکی بودن مو های این برس ها این وسیلهخیلی مناسب نیست، چون باید صبر کنید تا دستگاهگریلتان خنک شود و سپس آن را تمیز کنید در حالی کهوقتی دستگاههنوز گرم است راحت تر میتوان تکههای غذای چسبیدهبهآن را جدا کرد و این حس ایجاد میشود کهبعد از خنک شدن آن تکههای غذا همچنان بهگریل چسبیدهو تمیز کردن آن سخت است. تعداد دفعاتی کهمیتوان از این برس ها اضافهکرد محدود است، چون مو های آن ذوب میشود و دیگر قابل استفادهنخواهد بود.
دومین وسیلهای کهبا استفادهاز آن میتوانیم دستگاهگریلمان را تمیز کنیم برس های برنجی با دستهی فلزی ضد زنگ است این وسیله؛ چیزی شبیهسلاح جنگی است. این وسیلهباعث میشود کهسینی گریل ما خراب شود و علاوهبر اون خیلی از کسانی کهاز آن استفادهکردهبودند معتقد بودند مو های این برس بهدستگاهگریل گیر میکند و هنگام طبخ غذا بهآن میچسبد و خیلی ها را روانهی اورژانس کردهاست.
آخرین وسیلهو بهترین وسیلهپیشنهادی ما برای این کار یک ابزار چوبی مخصوص آشپزخانهاست کهاز چوب بلوط ساختهشدهو لایهی نازک آن در گذر زمان باعث میشود شیار هایی در آن ایجاد شود و باعث میشود بین شیار های گریل را بهراحتی همان زمانی کهگریل هنوز داغ است تمیز کند و این وسیلهشیارهایش مطابق شیار های دستگاهشما میشود و این موضوع باعث میشود کهدستگاهگریل شما یک وسیلهمخصوص بهخودش را داشتهباشد.
کم کم ممکن است این راهرا تا دستهخود طی کند، اما این اتفاق بسیار آرام رخ میدهد. بهتر است کمی صبر کنید تا حرارت دستگاهکم شود سپس از آن استفادهکنید. جالب است کهاین وسیلههربار بهتر از دفعات قبل دستگاهگریل را تمیز میکند.
حتی اگر از دستگاهگریلتان کم استفادهمیکنید، تمیز کردن آن یک مسئلهی مهم است.
راهآسان تمیز کردن سطح گریل باربیکیو استفادهاز فویل آلومینیوم و سرکهسفید است. خاصیت اسیدی سرکهضد چربی ها عمل میکند و فویل آلومینیوم بعنوان سایندهاستفادهمیشود. ابتدا سرکهی سفید را داخل یک شیشهی آب پاش تمیز بریزید، سپس سرکه را بر سطح گریل اسپری کنید و اجازهبدهید برای چند دقیقهروی آن باقی بماند. حالا فویل آلومینیوم مچالهشدهرا روی میلههای گریل بکشید و شاهد معجزهی این ترکیب باشید.
جالب است بدانید کهما میتوانیم هر چیزی را (از انواع سبزیجات و گوشت، تا میوهها و غذاهای دریایی) گریل کنیم. اگر شما اصول اولیه ی گریل کردن را یاد بگیرید ، میتوانید همچون یک آشپز حرفهای کباب کنید.
شما ممکن است در حال حاضر نیز یک دستگاهگریل و یا یک ماهی تابهگریل خریداری نمودهباشید. در عین حال، اگر شما در روند خرید گریل قرار دارید، باید چند نکتهرا مد نظر قرار دهید:
فکر میکنید چهنوع از مواد غذایی را گریل خواهید کرد؟ بسیاری از وعدههای غذایی خانوادهو یا تنها باربکیوهای تابستانی؟
بودجهشما ممکن است در انتخاب مورد نظرتان تعیین کنندهباشد. اگر شما تنها گاهی اوقات و فقط مقادیر اندکی از گوشت و مواد غذایی را گریل میکنید، یک گریل زغالی قابل حمل میتواند برای نیازهایتان کافی باشد.
گزینهدیگری کهبرای خرید گریل در اختیار دارید، گریل درب دار (یا تحت پوشش) است. این گریل ها بهگرما اجازهمیدهند کهدر فضای داخل باقی بماند. بهاین ترتیب، غذا بهطور مساوی طبخ شدهو مرطوب باقی خواهد ماند.
دستگاهگریل های گازی، بهترین گزینههای موجود میباشند. آنها بهسرعت روشن و آمادهمیشوند، از کنترل حرارت دقیقی برخوردار هستند، میتوانند در تمام طول سال بهآسانی مورد استفادهقرار گیرند، و همچنین پخت و پز و تمیزکاری آن بسیار راحت تر است.
در فرایند گریل، ابزار زیادی مورد استفادهقرار نمی گیرد، اما نحوهانتخاب همان ابزارها میتواند تفاوت بالایی در کیفیت نتایج پایانی داشتهباشد.
ظروف دستهبلند، مانند انبر یا برس مخصوص چرب کردن گوشت، برای جابجا کردن یا بلند کردن غذاها از روی قفسهبسیار داغ گریل مورد استفادهقرار میگیرد.
یکی از ابزارهای موجود دیگر، دماسنج گوشت است. این وسیله، بهترین راهبرای تعیین درجهحرارت گوشت و مرغ بهشکل امن میباشد. همچنین، برای حفاظت از دست و ساعد خود و برای جلوگیری از سوختگی، بهتر است از دستکش های ضخیم و قطور استفادهنمایید.
در زمان گریل یا کباب کردن گوشت و برای کمک بهشعلهور شدن آن، از تابهفویلی فلزی یا یکبار مصرف استفادهکنید. برای این کار، ظرفی بهعمق 1 تا 5/1 اینچ و در حدود 3 اینچ بزرگتر از هر دو طرف گوشت را برای خود انتخاب کنید.
یک ابزار مفید دیگر عبارت است از سبد سیمی لولایی. این وسیلهبرای نگهداشتن غذاهای ظریف تری مانند ماهی، حلزون، و سبزیجات طراحی شدهاند.
گاهی اوقات، برخی از ابزار سادهمیتوانند بهترین راهبرای صرفهجویی در زمان شما باشند. سیخ کباب، یکی از ضرورت های موجود بهشمار میرود. برای انتخاب سیخ مناسب، از سیخ بامبو (همیشهآن را برای جلوگیری از سوختهشدن، قبل از استفادهدر آب بخیسانید) یا فلزی کمک بگیرید.