
بهترین وزن مرغ بهگونهای کهگوشت مرغ از سلامت کافی برخوردار باشد شامل ویژگی هایی میشود کهدر این مطلب میخوانید.
حسن رکنی معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکهکاهش سن کشتار مرغ و عرضهمرغ های کوچک سایز بهبازار چهفواید اقتصادی برای تولید کنندهو مصرف کنندهدارد، گفت:فرهنگ مصرف مرغ درشت فرهنگ غلطی است و باید با ترویج مصرف مرغ سبک (سایز) در بین مردم این فرهنگ غلط را اصلاح کنیم، چرا کهکاهش سن کشتار مرغ باعث بهبود ضریب تبدیل میشود.
مرغ با وزن 1.2 کیلوگرم بهترین کیفیت و طعم را دارد، افزود:با افزایش وزن مرغ و تجمع چربی در محوطهشکمی، دانی (خوراک طیور) کهبا قیمت بالا وارد کردهایم، بهجای تبدیل بهپروتئین مفید با هزینهبالاتر و خوراک بیشتر بهچربی تبدیل میشود. غلب مردم بهدنبال مصرف مرغ درشت اند در حالی کهمرغ سایز (سبک) با وزن حدود 1.2 کیلوگرم بهترین طعم و کیفیت است.
رکنی در پاسخ بهاین سؤال کهچگونهمیخواهید عرضهمرغ های سبک را در بازار افزایش دهید در حالی کهتولید کنندهبرای تولید این سایز مرغ بهدلیل سود اقتصادی کمتر تمایل ندارند، بیان داشت:از آنجا کهدر تمام دنیا مرغ های سبک تولید میشود بنابراین باید با فرهنگ سازی بهتولید کنندهاز او بخواهیم، تا آنچهرا کهبرای عموم مناسب تر است تولید کند.در هیچ جای دنیا مرغ 3 کیلویی مصرف نمی شود و اغلب کشورهای پیشرفتهو حتی همسایهمرغ سایز با وزن 1.2 تا 1.4 کیلوگرم مصرف میکنند.
ایشان ادامهدادند:ما نباید بهدنبال انتفاع یک عده باشیم، بلکهباید انتفاع عموم را باید در نظر گرفت و بدانیم کههم منفعت تولید کنندهو مصرف کنندهدر مصرف و تولید مرغ های سایز است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با طرح این سؤال کهمگر تولید کنندهمرغ سایز در تمام دنیا متضرر میشوند، گفت:با کاهش تولید مرغ درشت و افزایش تولید مرغ سایز مصرف کنندههم بهسمت مصرف مرغ سبک میرود.
رکنی بیان داشت:مرغ های سایز (سبک) خوش خوراک، خوش پخت و چربی کمتری در لاشهآن موجود است، ضمن اینکهتولید آن اقتصادی تر است.
وی افزود:در ماههای اخیر برخی از تولید کنندگان علیرغم مقاومت در ابتدای کار، اقدام بهعرضهمرغ های سایز بهبازار کردهاند.
رکنی اظهار داشت:زمانی مرغ درشت بهبازار عرضهمیشد، الان باید جهت تولید را بهسمت تولید مرغ های سبک تغییر دهیم.