
تفاهم مذهبی تنها یک بخش از تفاهم هایی است کهدختر و پسر باید در کنار هم دیگر داشتهباشند و تفاهم شخصیتی ، فرهنگی ، خانوادگی هم بسیار مهم است.
داشتن تفاهم مذهبی از مسائلی است کهبهدوام زندگی مشترک شما کمک میکند و بهدلیل اهداف مشترکی کهبرایتان تعریف میکند میتواند موجب افزایش همراهی شما و همسرتان بشود کهاین مسئلهبهنوبهخود کیفیت زندگی مشترک شما را نیز افزایش خواهد داد. اما چگونهمیشود این تفاهم را افزایش داد؟
یکی از موارد مهمی کهدر زمان ازدواج باید بهآن توجهکرد، میزان تفاهم مذهبی است. در تفاهم مذهبی شما و همسرتان در کنار شباهت هایی کهدر موارد اساسی مذهبی با هم دارید (مثل اصول دین) میتوانید در موارد فرعی ای هم کهباورهای متفاوتی دارید همدیگر را بپذیرید و با هم کنار بیایید. اما ممکن است شما جزء زن و شوهرهایی باشید کهدر زمان ازدواج اشتراکات مذهبی زیادی با همسرتان داشتهاید ولی تحت تأثیر شرایطی کهچند سال بعد در زندگی تان پیش آمدهتغییراتی در اعتقادات همسرتان بهوجود آمدهباشد. تا حدی کهاو دیگر تمایلی بهتکالیف دینی نداشتهباشد و مستقیم یا غیر مستقیم سعی کند شما را هم از آنها دور نگهدارد. بر عکس این قضیههم وجود دارد.
برای مثال ممکن است نهشما و نههمسرتان در زمان ازدواج باورهای مذهبی خاصی نداشتهاید ولی بهتدریج شخص شما اعتقاداتی پیدا کردهاید کهسبک زندگیتان را از قبل متفاوت میکند. هر دو رویهمیتواند موجب کاهش تفاهم مذهبی بین شما و همسرتان بشود.
اگر میخواهید در هر زمینهای از جملهزمینهمذهبی با همسرتان بهحداکثر تفاهم ممکن برسید راهکارهای زیر را امتحان کنید:
- بهتعریف مشترکی از تفاهم برسید
اصلاً تفاهم برای شما و همسرتان چهمعنایی دارد؟ آیا برداشت شما از تفاهم، داشتن صد در صد نظرات مشترک است؟ تفاهم بهمعنی این است کهشما و همسرتان همدیگر را بفهمید، اشتراکاتتان را برجستهکنید و تفاوت های موجود را هم بپذیرید. اگر نگاهشما بهتفاهم کمال جویانهاست یعنی اگر خواهان اشتراک نظر صد در صد و نبود هیچ تفاوتی بین خود و همسرتان هستید، قبل از هر کاری باید روی تعریف تان از تفاهم کار کنید. تعریف تان را با همسرتان در میان بگذارید و بعد از گوش دادن بهتعریف او سعی کنید بهیک جمع بندی متعادل از تفاهم برسید.
- از معجزهاحترام غافل نشوید
اگر باورهای همسرتان با شما متفاوت است، با تحقیر و توهین با باورهای او برخورد نکنید. احترام گذاشتن بهمعنای این نیست کهشما عقیدهاو را قبول کنید بلکهبهاین صورت است کهعقیدهتان را بهشیوهای محترمانهبهاو منتقل کنید.
- نصیحت نکنید
هر کس برای تغییراتی کهدر زندگی میکند برای خودش دلایلی دارد. یادتان باشد کهنصیحت کردن این دلایل را عوض نمی کند بلکهمقاومت همسرتان را نسبت بهعقاید شما بیشتر میکند.
اگر باورهای همسرتان با شما متفاوت است، با تحقیر و توهین با باورهای او برخورد نکنید
سعی کنید دلایل بی میلی همسرتان بهواجبات دینی را بشناسید و با او همدلی کنید. همدلی بهمعنی تأیید کردن استدلال ها و عقاید او نیست بلکهبهاین معنی است کهشما خودتان را جای او میگذارید و دلایل او را میفهمید.