
باقلوا یکی از شیرینی های محبوب و لذیذی است کهدر کشور ایران، ترکیهو برخی از کشورهای عربی تهیهمیشود. پایهاین دسر خوشمزهخمیر میباشد و درون آن با انواع مغزها مانند گردو، پسته، بادام… پر میشود. در نهایت با شهد مخصوصی کهروی باقلوا ریختهمیشود آمادهسرو میشود. در مناطق مختلف مواد میانی باقلوا متفاوت است.
در شهرهای یزد، قزوین و تبریز، باقلوا بهعنوان یک دسر مجلسی در مهمانی ها و مجالس با طعمی بی نظیر و ویژهتهیهمیشود و یکی از سوغاتی های مشهور این شهرها میباشد.
برای نگهداری کوتاهمدت شیرینی در یخچال بهتر است آنها را در جعبههای در بستهداخل کیسههای نایلونی بدون منافذ قرار دادهشود.
از قرار دادن بستههای شیرینی در در معرض نور آفتاب خودداری نمائید.
برای نگهداری طولانی مدت شیرینی، حتما جعبهها را در کیسههای بدون منفذ نایلونی یا نایلکس قرار دادهو در فریزر نگهداری نمایید تا زمان کیفیت مطلوب آنها افزایش پیدا کند.
زمان مصرف مطلوب شیرینی جات بستگی بهنحوهنگهداری و رعایت نکات فوق دارد. بهطور کلی باید بر حسب نیاز شیرینی خریداری کنید و از نگهداری طولانی مدت آن خود داری کنید.
شیرینی جات را از جایی تهیهکنید کهآنها را در یخچال نگهداری و عرضهنماید.
رطوبت کمتر شیرینی خشک نسبت بهشیرینی تر، دلیل ماندگاری بیشتر آن است. شیرینی خشک را میتوان 2-1 هفتهبیرون از یخچال و در جای خنک نگهداری کرد. همچنین میتوان بهمدت یک ماهدر فریزر قرار داد.
البتهباید توجهداشت کههر چقدر مدت زمان نگهداری شیرینی خشک کوتاهتر باشد، بهتر است، زیرا احتمال اکسید شدن روغنی کهدر تهیهآن بهکار میرود، در طولانی مدت افزایش پیدا میکند بنابراین بهاندازهنیاز شیرینی خریداری نمایید.
یکی از روش های افزایش مدت ماندگاری شیرینی، بهخصوص شیرینی های عید، این است کهدر ظروف در دار نگهداری شوند. برای این کار لازم است شیرینی ها را بهصورت ردیفی در کنار هم قرار دهید و برای جلوگیری از چسبیدن شیرینی ها بهیکدیگر و خرد شدنشان نیز میتوانید ورقهای از کاغذ روغنی بین ردیف های بالا و پایین قرار دهید سپس برای مدت کوتاهدر یخچال بگذارید تا شیرینی تازهتر بماند.
نگهداری طولانی مدت شیرینی خشک باعث مسمومیت نمی شود، اما علاوهبر اینکهتازگی خود را از دست میدهد، بهدلیل اکسید شدن روغن در تمام گروههای سنی، میتواند حداقل بروز مشکلات گوارشی را در پی داشتهباشد.
چنانچهدر این بخش از مجله اینترنتی فنجان گفتهایم تغییر ظاهری و خرد شدن شیرینی ها نیز نوعی خرابی بهشمار میرود. برای چیدن شیرینی ها روی هم باید از کاغذ روغنی استفادهکنید. این کار علاوهبر جلوگیری از خرد شدن باعث میشود شیرینی ها بههم نچسبند.
برای نگهداری شیرینی ها از ظرف در دار استفادهکنید. چیدن شیرینی در ظروف مخصوص شیرینی خوری فقط باعث زیباتر دیدهشدن میشود و نمی تواند از خشک شدن آنها جلوگیری کند.
نگهداری هر نوع شیرینی بهصورت تکی باعث میشود تا زودتر خشک شدهو کیفیت و طعم خوب ابتدایی خود را از دست دهد. برای جلوگیری از خشک شدن شیرینی ها بهتر اسـت شیرینی ها را بـهصورت ردیفی کنار و روی هم بچینید تا کمتر در معرض هوا قرار بگیرند و دیرتر خشک شوند.
یکی از نکات بسیار مهم در نگهداری انواع شیرینی این اسـت کـهباید آنها را در فضای مجله اینترنتی فنجان و رطوبت دار نگهداری نکنید. برای نگهداری از شیرینی ها، فضای خشک و خنک اسـت.
هنگامی کهجعبهشیرینی را در یخچال میگذارید باید مواد غذایی کهبو دارند را دورتر از جعبهقرار دهید با بستهنگهداشتن درب جعبهاز مزهگرفتن شیرینی ها پیشگیری کنید. باوجود این جعبهها شیرینی ها بـهسادگی بوی مواد غذایی دیگر را بـهخود نمیگیرند.