
- مرغ کامل :1و نیم الی 2 کیلویی
- پیاز متوسط :1 عدد
- فلفل دلمه :1 عدد
- سیب زمینی : 2 عدد
- کره :2 قاشق غذا خوری
- آبلیمو :بهمیزان لازم
- زعفران دم کرده :بهمیزان لازم
- نمک و فلفل سیاه :بهمیزان لازم
اولین کاری کهباید انجام دهید این است کهقسمت های اضافی و شکم مرغ را خالی کنید و آن را خوب بشوید.
سپس مرغ را خشک کنید و با کمک انگشت دست ، زیر تمام قسمت های پوست مرغ را باز کنید طوری کهبهبافت مرغ آسیب نرسد و پوست آن جدا نشود و فقط بین پوست و گوشت مرغ فاصلهبیفتد.
تا بتوان گوشت مرغ را مزهدار کرد.و پوست بهصورت یک لایهروی آن قرار گیرد. سپس پیاز را داخل خرد کن خرد میکنیم و وقتی خرد شد آب آن را جدا میکنیم و کنار میگذاریم .
بعد فلفل دلمه را داخل پیاز های خرد شده،خرد کن میریزیم و خرد میکنیم .
پیاز و فلفل دلمهخرد شدهرا داخل ظرفی میریزیم و کرهرا بههمراهمقداری آب لیمو ، نمک ، فلفل سیاهو کمی هم زعفران بهپیازها اضافهمیکنیم و خوب هم میزنیم.
مواد مخلوط شدهرا بهتمام قسمت های زیرین پوست مرغ کهباز شدهمیریزیم.
وقتی این مواد را همهجای مرغ قرار دادیم اگر جایی از پوست باز شد و یا ممکن بود مواد زیرینش بریزید میتوانید پوست را جمع کنید و با نخ و سوزن آشپزی بدوزید.
برای مزهدار کردن قسمت بیرونی مرغ هم آب پیاز را بههمراهکمی زعفران و کمی آب لیمو مخلوط میکنیم و با برس بههمهی قسمت های آن میمالیم.
مرغ مزهدار شدهرا در ظرف مناسب قرار میدهیم و در طبقهپایین فر از قبل گرم شدهبا حرارت 180 درجهسانتی گراد و بهمدت 2 الی 3 ساعت میپزیم.
حتما بعد از تایم پخت آن را با خلال چوبی تست کنید تا کاملا از پختهشدن آن مطمئن شوید.
مرغ پختهرا با مقداری سبزیجات و سیب زمینی ها بخار پز شدهو رب انار سرو کنید و هنگام کشیدن آن از قیچی استفادهکنید تا مرغ متلاشی نشود.
مرغ بریانی جزو خوراک - مرغ و پرنده میباشد
زمان آمادهسازی مواد اولیهو مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
مرغ بریانی را میتوانید در وعدهنهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماهرمضان بهعنوان افطار - میل کرد .
توجهنمایید مقدار مواد اولیهو دستور تهیهبرای 2 نفر مناسب میباشد .