
یکی از هنرهای رزمی ایرانی کونگ فو توآ نام دارد کهاز سبک های کونگ فو بهشمار میرود و تاکید بسیاری بر سلامت تن و روان دارد. کونگ فو توآ بهزبان زاهد پیر بهمعنای وحدت انسان ها تلقی شدهاست این ورزش رزمی شامل حرکات بدنساز ، نرمش ها ، حرکات موجی ، تکنیک های دست و پا ، یوگا ، دفاع شخصی ، نفوذ بر اجسام سخت ، تمرینات انفرادی و گروهی و نیروی درون ، مبارزات سنتی آزاد و نیمهآزاد میباشد.
کونگ فو توآ در عین اینکهمثل همههنرهای رزمی اصیل است و هدفی ورای نیروی بدنی دارد اما هیچ شباهتی بههیچ کدام از آن ها ندارد چراکهحالت خاصی را دارا میباشد کهدر کلمات نمی گنجد و فقط کسانی آن را درک میکنند کههمراهش هستند.
تاریخ بنیان گذاری این ورزش کهبا بهرهگیری از تجربیات استاد ابراهیم میرزایی در زمینههای متنوع رزمی و جنگ های چریکی بودهاست، مربوط بهسال 1352 میباشد و بعد از سپری کردن مراحل آزمایشی تاسیس دانشکدهانشاء تن و روان فعالیت رسمی خود را در باشگاهسرباز یا همان پهلوی سابق آغاز کرد.
این رشتهرزمی دارای هفت مایگاهیا بخش میباشد کهبهجز مایگاهاول کهمربوط بهفعالیت های بدنی و حرکات فیزیکی میباشد بقیهبهجنبههای عرفانی ، علمی و پزشکی در رابطهبا تن و روان اشارهدارند.
در کتابی بهنام کاراتهو ذن اصول اساسی کونگ فوتوآ توسط ابراهیم میرزایی منتشر شدهاست و در حال حاضر بیش از هزار نفر در ایران و کشورهای مختلفی همچون کانادا، ترکیه، آمریکا، بلژیک، هلند، سوریه، پا کستان، سوئد، آذربایجان، لبنان مشغول بهفعالیت در این رشتهرزمی میباشند.
ابراهیم میرزایی بعد از اینکهدورههای مختلف رزمی در رشتههایی مثل کاراته، کونگ فو ، تکواندو و دورههای سخت تکاوری در کنار بزرگترین مربیان ژاپنی، انگلیسی، کرهای و آمریکایی در کشورهای گوناگون سپری کرد و درجاتی چون دان ٧ افتخاری کاراته، مدرک دکترای تن و روان تا سال ١٣٤٩، دان ٤ تکواندو اقدام بهنگارش و نوشتن کتابی با نام کاراتهو ذن کرد کهدر سال ١٣٥١ منتشر شد.در این کتاب بهسبک جدید کونگ فو بهاسم " توآ" پرداختهشدهاست و مراحل آزمایشی آن در همان سال در باشگاهسرباز یا همان پهلوی سابق مورد آزمایش قرار گرفتهاست و با تاسیس دانشکدهتن و روان در سال ١٣٥٢ فعالیت رسمی خود را شروع کردهاست.
از آنجایی کهفیزیک بدنی جوانان ایران در آن زمان با کونگ فو توآ متناسب بود بخاطر همین افرادی کهاین حرفهرا همراهی کردند افتخارات بیشماری در این ورزش نسبت بهدیگر ورزش های رزمی بدست آوردند و این اتفاق باعث شد تا کمتر از ٥ سال افراد زیادی بهسمت این ورزش گرایش پیدا کنند ولی بهدنبال اختلاف میان شاهپور غلامرضا ( مسئول ورزش وقت) و ابراهیم میرزایی، دانشکدهانشاء تن و روان بهتعطیلی کشیدهشد و بهاین خا طر جمعیت علاقهمند بهکونگ فو توآ در سالن های کوچک خصوصی، پارک های تفریحی و سولههای اجارهای بهفعالیت ورزشی خود ادامهدادند.
کونگ فو توآ بعد از انقلاب اسلامی
بعد از پیروزی انقلاب و سرنگونی و انهدام رژیم پهلوی میتوان گفت حدودآ همهسالن های ورزشی باشگاهتاج بلافاصلهتحت نظارت و حفاظت و مدیریت همراهان کونگ فو توآ قرار گرفت و بار دیگر فعالیت های ورزشی از سر گرفتهشد و تقریبا در مدت دو سال کونگ فو توآ موفق بهکسب افتخارات بزرگی شد.
بهعلت فعالیت های سیاسی ابراهیم میرزایی در سال ١٣٦٠ برای بار دیگر ممنوعیت فعالیت در باشگاههای کونگ فو توآ اعلام شد و تا سال ١٣٧٠ تمام فعالیت ها توسط همراهانش بهطور مخفیانهصورت میگرفت اما در همان سال ها با پیگیری های مداوم از سوی همراهان و علاقهمندان این رشتهفعالیت کونگ فو توآ بهطور رسمی با عنوان " انجمن کونگ فو توآ" تحت نظارت فدراسیون کاراتهشروع شد و در اواخر سال ١٣٧١ بود کهفدراسیون ووشو ، رزم آوران و کونگ فو شکل گرفت و در سال ١٣٧٨ بهاسم فدراسیون ورزش های رزمی تغییر نام داد و تحت عنوان کمیتهمستقل کونگ فو توآ در سال ١٣٧٩ فعالیت کردهو برای بار دیگر در سال ١٣٨١ بهجرگهسبک های فدراسیون ورزش های رسمی پیوست.
مایگاهیکم
علم فیزیولوژیکی فعالیت های بدن انسانی
مایگاهدوم
انشاء علوم انسانی
مایگاهسوم
روانشناسی تکنولوژی
مایگاهچهارم
انشاء پزشکی
مایگاهپنجم
فلسفهگرائی یا نگرش تفکرآمیز
مایگاهششم
روح روان
مایگاههفتم
جهان مجهولات فراتر از خویشتن
لباس
لباسی کهبهعنوان پوشش در ورزش رزمی کونگ فو بهکار میرود فرقی با لباس کونگ فو تو آ ندارد با توجهبهگزارشی کهدر مجلهی دنیای ورزش در سال ١٣5٣ بیان شدهاست .ولی در کل لباس این ورزش دارای شرایط بهخصوصی است باید اولا بسیار محکم باشد تا زود پارهنگردد ثانیا آزادی بیشتری برای دست و پا داشتهباشد تا دست و پا بهراحتی بتواند حرکات لازم را انجام دهد.
لباس کونگ فو دارای یک پیراهن و یک شلوار است کهپیراهن تمام قسمتهای بدن را میپوشاند از جنس الیاف طبیعی و نخی است تا عرق بدن را جذب خود کند کمر شلوار نیز بهگونهای است کهقوس های کمر ستون مهرهرا وقتی کهنیرو یا فشاری بهمهرهها وارد آمد حفاظت میکند و در قسمت مچ شلوار عضلات و زرد پی های مچ را محکم نگهمیدارد و از صدمهبهآنها جلوگیری میکند.
رنگ لباس
لباس کونک فو سیاهاست رنگ سیاهاز جنبهی علمی جاذب انرژی است و از هدر رفتن انرژی جلو گیری میکند رنگ سیاهدر کونگ فو دارای قداست خاصی است بهاین معنی کهرنگ سیاهدر برابر رنگهای دیگر ایستادگی کردهو از نفوذ رنگهای دیگر در خود جلو گیری بهعمل میآورد از نظر علمی رنگ سیاهنمی گذارد انرژی بدست آمدهاز دست برود لذا انرژی را در خود حفظ میکند از خستگی و کوفتگی عضلات و از پیری زود رس بدن هم جلو گیری میکند.
شال بند سفید
شال سفید نخستین شالبند کونگ فو توآ میباشد کهبعنوان آمادگی و ورود بهمعبد انشأ تن و روان میباشد کهدر این مرحلهپس از طی مراحل خط یک (آناتوآ) ،خط دو(آتادو) خط سه(سوتو ) بهشالبند سبز ارتقا مییابد.
شال بند سبز
دومین شالبند رنگی در کونگ فو شالبند سبز ورود بهمرحلهروییدن در فضای فیزیکی و سپری کردن خط چهار (سامسامائه) بهشالبند قهوه ای ارتقا مییابد.
شال بند قهوهای
سومین شالبند رنگی در کونگ فو شالبند قهو های میباشد یعنی سوختن در کنار نیروهای فیزیکی و خیالی در میادین پیکار و نبرد ؛کهپس از سپری کردن خط پنج (مایانه)و کسب موفقیت در این مرحلهبهشالبند مشکی و عنوان راهدانی دست مییابد .
شال بند مشکی
چهارمین شالبند شال مشکی یعنی گذر از مرز تاریکی ها و نوآوری و ابداع و تکمیل فنون کونگ فو توآ کهاین مرحلهاز مراحل سخت و در عین حال جذاب و تکامل راهدانی میباشد کهدر این مرحلهخطوط شش کهشامل (کو آنا) و(وست مایانه) و خط هفت (وای مابتو) باید آموختهشود و این مرحلهسرآغاز اخذ رتبههای کونگ فو میباشد کهاز یک شروع وتا رتبهی چهار بر روی شالبند مشکی بهرنگ قرمز مشخص میشود .
پس از موفقیت در رتبهی چهار مرحلهی راهبانی شروع میشود و تا رتبهی هفتم ادامهمییابد کهاین مرحلهشامل رتبهی پنج (آناتوآی قهو های یا کو گوی ما)و رتبهی شش (دفاع شخصی) و رتبهی هفت (رکیما یا شمشیر ) اطلاق میشود.پس از این مرحله، مرحلهی جهانبانی کونگ فو آغاز میشود کهبهشالبند سرخ منتهی میگردد.
شال بند سرخ
کهاین مرحلهشامل رتبهی هشت و نهو دهکونگ فو و ارائهی رسالهمیباشد .
خط یک (آناتوآ)
آناتوآ با 5١٣ فن ،ترکیب عکس العمل سازی و خاصیت های موجی بر رموز هندسی و ضد حرکات جسمی در جهت عالم ذرات است.
خط دو(آتادو)
آتادو شامل ٣١٧ فن، ترکیب و عکس العمل سازی و خاصیتهای خلاف موجی برای برگردان عالم ذرات و فکر و زندگی میباشد.
خط سه(سوتو)
بهمعنای مرز دانایی و توانایی و خارج شدن از دایرهی بیهودگی عقلی و از بین بردن ترس و وحشت در زندگی بهمعنای تو و من و طبیعت مربوط بهمن و توست مجموعهای از ٨٧٣تکنیک ،ترکیب و عکس العمل سازی است.
خط چهار (سامسامائه)
سامسامائهنهایت قدرت فیزیکی جسم در قالب هندسی با 4١٧٩ فن، ترکیب و عکس العمل سازی با هدف توجهو رسیدگی جسم و روح است.
خط پنج (مایانا)
بهمعنی نابودی اختلالات و ناهنجاریها و نبرد انسان در مرز پیدا و پنهان و درک اندیشههاست.
خط شش (کوانهووست مایانا)
بهمعنای صفت های نامناسب انسانی ، ناهنجاری های روانی،عدم شناخت پزشکی و ترس و وحشت از وارد شدن بهدنیای تفکر آمیز و فلسفهگرایی و اجبار انسان بهدرک فهم آشکار دنیای نهانی کهاین نیرو قدرت بر هدف دستیابی بهمایگاهتوآ سرودهدانایی است .
خط هفت (وای ماباتو یا پنجهی مرگ)
این معنا درکونگ فو توآ از هفت مایگاهدعا بهایجاد کنندگان فکر و قضاوت انسانها بهشناخت و بررسی و و ایجاد انسان بهبینش ها ودانش ها و ترکیب هاست ٣٣٠١ فن،ترکیب و عکس العمل سازی .پنجهمرگ ساختهی پروفسور ابراهیم میرزایی،نهایت خشم و غضب انسان و فریاد و طغیان انسان بر ظلم وستم است.
مراسم خون
مراسم خون نام مراسم مخصوصی در کونک فو توآ میباشد کهدر آن همراهان شایستهای ،خون خود را برای بزرگداشت احترام بهخون شهیدان راهحق و ادامهدادن بهراهآنها بهروی اوتایمی میریزند.توآکاران اعتقاد دارند چنانچهشخصی برای اوتایمی معبدش خون دهد در واقع برای کشورش جان دادهاست.
هلال سرخ بالای مشت نشاندهندهی فلسفهخون کونگ فو یعنی نبرد تا آخرین قطرهخون در راهآزادی و استقلال انسانها مشت در میان دایرهی سیاه،نشانگر قیام و خیزش از دل تاریکی ها و جهالت و دشمنی ها و همهی آنچهکهنسل امروزی را از خود بیگانهو دور کردهو در بند اسارت زندانی کردهاست.مشت نشانهو علامت تجاوز و تعدی نیست بلکهحالت دفاعی دارد کهشکل آن کاملا مشخص است.
هلال سفید در پایین مشت نشانگر نژادسفید ایرانی است .کرهجهان زیر مشت و نقشهی ایران در وسط کرهبهعنوان پایگاهکونگ فو توآ در جهان نمایان شدهاست .این علامت در سمت چپ قرار میگیرد کهمشت سمبل محافظت از قلبی است کهتپش آن با فکر و اندیشههمراهاست.
یعنی مرز ناشناختهآدمی و رخنهبر برد اندیشهی آدمی .معنی و مفهموم ذن مشتمل بر اندیشهدر دریای تفکر ،طریقهی تنفس صحیح، و فعالیت جسمی مناسب داشتن بهمنظور تلاش در راهزندگی و بهآرامش و آسودگی و روشن بینی رسیدن است .ذن یعنی برگشت بهبهترین و با کیفیت ترین حالات فیزیولوژیک انسان چون اعتقاد داریم که(روح وروان) چیزی جز فیزیولوژی دستگاهعصبی مرکزی نیست.
بر این اساس شخص در راهذن تلاش میکند کهبا دستیابی بهاصول مخصوص آن بهبهترین حالتهای فیزیولوژیک تن خود مراجعهکند.برای انجام هر فن در کونگ فو نیاز بهاستقرار مخصوصی داریم کهبیشترین کارایی را بهآن فن میدهد بهطور کلی استقرار از پایههای مهم و اساسی در کونگ فو بهشمار میرود ،قرار گرفتن پاها از اصول ابتدایی کونگ فو توآ میباشد کهبرای انجام تکنیک ها باید نهایت دقت را کرد در این مورد باید استقامت و سرعت بالا و نرمش های کافی در این مورد داشت.
بدن انسان دارای رازها و اسراری است و علم و دانش با آن قدرت و ابهت هنوز نتوانستهبهذرهای از آن دریای بیکران دست یازد.در کونگـفو تو آ توانایی جسم و اندیشهبهریشهعلمی و عملی بهکارگرفتهشدهاست کهبهزودی بهدرک این دنیای تن دست خواهیم یافت .در این زمان انسان غربگرا شبیهرود آلودهاست اما برای مرگ زمانهو ضد و نقیض های بی پایهو اساس کهتوانایی حقایق را ربودهمانند اقیانوسی است کهتا رودهای آلودهو کثیف کهوارد آن میشوند آن را پاک نکند.
در معبد کونگـفو توآ راهبر تلاش میکند تا فکر و ذهن را با سخن روح در ذهن شاگرد جاری کند و انسان را تمام نشدنی ،آزاد و رها و نظم دهندهنشان دهد .پیدا کردن مادر کونگ فو توآ راهنمایی انسانهاست نشانگر عدالت است شناساندن دروغ و گناهبهانسان هیجان زدهو متعجب است و سرانجام کونگ فو فریاد عقل است ،عقل است کهگذر مرز دانایی ها و توانایی هاست در معبد کونگ فو بهنهال آدمی بسیار بها دادهمیشود و چهباغبانی دقیق میگردد زیرا کودکان امروز را آیندهسازان نسل فردا میداند و بر تربیت آنها کوشش زیادی میکند تا نونهالان با حقایق فردا آشنا شوند تا سهم خود را در عرصهی اجتماعی بهنحو احسن انجام دهند.