سرداشی غذایی سنتی و پرطرفدار مردم شهر همدان است که از خاصیت غذایی بالایی برخودار است.
سرداشی یکی از غذاهای سنتی و خواص شهر همدان است کهتقریبا شباهتی بهبرخی از غذاهای تبریز دارد. در زمان قدیم مردم همدان بعد از آمادهسازی مواد این غذا آن را بهسنگکی میبردند تا آن را روی تنور سنگی قرار دهد تا طبخ شود.
مواد لازم برای تهیهسرداشی
گوشت گوسفند 700 گرم
پیاز 2 عدد متوسط
سیب
زمینی خام 2 عدد متوسط
فلفل سبز بهمقدار لازم البتهدر صورت تمایل
نمک و ادویهبهمیزان لازم
گوجهفرنگی 3 عدد متوسط
سیب
زمینی ورقهشدهبرای روی کباب
طرز تهیه:
ابتدا گوشت و سیب
زمینی خام و پیاز را چرخ میکنیم و بعد از این کهچرخ شد خوب ورز میدهیم بهطوری کهجسبندگی آن کم شدهباشد.
مواد را بعد از اینکهخوب ورز دادیم روی یک سطح صاف مثل سینی یا تختهپهن میکنیم و گوجهفرنگی ها را ورقهکردهو همراهسیب
زمینی های ورقهشدهروی کباب پهن میکنیم.
برای طبخ این غذا از تنور نانوایی سنگکی استفادهمیشدهکهبهاصطلاح آن را سر داشی یعنی طبخ شدهبر روی سنگ میگویند.
مواد آمادهرا درون فر با درجهحرارت 140 و بهمدت زمان 1 تا 2 ساعت قرار میدهیم.
نکات تکمیلی در مورد سرداشی
سرداشی جزو غذای محلی - همدان میباشد
زمان آمادهسازی مواد اولیهو مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
سرداشی را میتوانید در وعدهنهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماهرمضان بهعنوان افطار - میل کرد .
توجهنمایید مقدار مواد اولیهو دستور تهیهبرای 4 نفر مناسب میباشد .