
اگر نگاهی بهصفحات حوادث روزنامههای صبح و عصر بیندازیم خواهیم دید اخبار و حوادث مرگباری در گوشهکنار کشور میافتد، کهاز عوامل متفاوتی کهیکی از آنها دوستی های خیابانی است ، نشات میگیرد. دوستی ها و روابط بین پسر و دختر کهبهبهانهازدواج رخ میدهد اما در نهایت بهازدواج ختم نمی شود بلکهپایانی جز فاجعهدر پی نخواهد داشت.
در این دوستی ها قشر آسیب پذیر دختران هستند کهبا سادگی گول حرف های طرف مقابل خود را میخورند و بایک لحظهغفلت ، پشیمانی را برای خود رقم میزنند . در این بخش از مجله اینترنتی فنجان بهخطرات دوستی های خیابانی کهدختران را تهدید میکند میپردازیم .
دوستی های خیابانی چند دلیل مانند فقر اقتصادی،فقر فرهنگی،فقر اجتماعی و فقر عرفانی دارد و هنگامی کهزمینههای این نوع کمبودها را در جامعهفراهم کردیم گرایش بهسمت گستاخی، عصیان، پردهدری و فحشا افزایش مییابد.
دختران قربانی میشوند
دوستی های خیابانی با جنس مخالف معمولا در سنین مدرسهو با ورود بهسنین بلوغ و نوجوانی، آغاز میشود. اغلب دوستی های دوران نوجوانی بهعلت درک محدود نوجوانان از زندگی و خطرات آن صورت میگیرد. این دوستی ها کهدر بیشتر مواقع با بهانهازدواج ایجاد میشود راهی است کهجوانان با توجهبهجامعهبستهامروزی پوششی بر مشکلات جنسی خود میگذارند و در این بین دختران آسیب بیشتری میبینند .
چون این افراد با طرح دوستی بهبهانهازدواج بهدختران پیشنهاد ازدواج میدهند و آنان را رام خود میسازند و دختران را قربانی روابط شوم خود میکنند . دختران نوجوانی کهبا جنس مخالف خود دوست میشوند در معرض خطرات بسیاری قرار میگیرند کهگاهتمام آیندهو زندگیشان را تباهمیکند و آیندهشان را فدای لحظهای غفلت میکنند.
دوستی هایی کهبههمهچیز ختم میشوند جز ازدواج!
روابط بین دختر و پسر اغلب با پیشنهاد پسران برای آشنایی قبل از ازدواج صورت میگیرد و پسران با زرنگی و با گفتن جملات عاشقانهدختران را خام خود میسازند و آنها را فریب میدهند ، هنگامی کهدر دختر وابستگی عاطفی ایجاد شد یا با میل خود تن بهخواستهنامشروع پسر میدهد و یا مورد تجاوز قرار میگیرد و دارایی ارزشمندشان کهعفت و پاکی است را از دست میدهند.
در اغلب این موارد پسر انجام این روابط را برعهدهنمی گیرد و تن بهازدواج نمی دهد و آغاز یک زندگی بی بند و بار را برای دختر رقم میزند . نظام آموزش و پرورش و اولیای مدرسهباید با نشان دادن خطرات این دوستی ها دانش آموزان را در مقابل خطر آنها مصون نگهدارند. البتهاین آگاهی بهمعنای برخورد های سلبی در مقابل خطاهای دانش آموزان نیست.
دختران نمی دانند پسران بهخاطر هوس دوست میشوند
یکی از دلایل مهمی کهموجب ایجاد دوستی های خیابانی بین دختر و پسر میشود عدم آگاهی دختر از این مسئلهاست کهپسران تنها آنان را برای هوسبازی میخواهند نهازدواج . بنابراین دختران وقتی وارد رابطهای میشوند با سادهلوحی فریب حرف های عاشقانهو کذب پسران را میخورند کهعاقبتی برایشان جز پشیمانی ندارد . این پسران وقتی میخواهند ازدواج کنند بهسراغ دوستشان نمی روند بلکهاز خانوادهخود میخواهند کهیک دختر آفتاب و مهتاب ندیدهاز فامیل و دوست و آشنا برای آنان در نظر بگیرند.
رفاقت مادر و دختر
خانوادهنقش موثری در پیشگیری از دوستی های خیابانی دختران دارد . اما امروزهخانوادهها نهتنها نقش کمک رسانی برای فرزندشان ندارند بلکهدر مواقع بسیاری عاملی برای بهبیراهرفتن فرزندانشان بهسمت اینگونهمعضلات هستند. والدین باید با فرزندانشان دوست باشند تا از احوال فرزند دانش آموزشان بهخوبی آگاهو در پیشگیری از بهبیراهرفتن آن ها کوشا باشند.
والدین باید در صورت روبرو شدن با چنین مواردی با یک مشاور مجرب صحبت کنند. باید بدانید خشونت و رفتار تند والدین نهتنها مۆثر نیست بلکهفرزندان را از خانوادهجدا میکند. در کنار خانوادهها، مدارس و صدا و سیما و رسانهها نیز باید با ارائهبرنامههای آموزشی صحیح و کارشناسی روابط پسران و دختران را در حد قانون و شرع بهفرزندان آموزش دهند و عواقب سوء روابط پنهانی و بدون آشنائی را از طریق بررسیهای علمی هموارهبهآنها گوشزد کنند.
اولیای مدرسهباید نوجوانان و جوانان را آگاهکنند
همانطور کهگفتیم آغاز روابط دوستی میان دختران و پسران سنین نوجوان و زمانی تحصیل در مدارس است، بنابر این وظیفهنظام آموزش و پرورش و اولیای مدرسهاست کهبا نشان دادن خطرات این دوستی ها دانش آموزان را از این نوع دوستی ها و خطراتش بر حذر دارد . اولیای باید بدانند کهاین آگاهی بهمعنای برخورد های سلبی در مقابل خطاهای دانش آموزان نیست.
در برخی از مدارس دانش آموز بهاولیای مدرسهاعتماد میکند ورابطهاش را با جنس مخالف عنوان میکند ، در این مورد باید مشاور مدرسهوارد عمل شود و خطرات این دوستی را بهدانش آموز عنوان کند و او را از این خطرات برهاند .
برخی ناظم های مدارس، زمانی کهاز روابط دانش آموز دختری با جنس مخالف آگاهمیشوند بهاطلاع والدین دانش آموز میرسانند تا با روش های تنبیهی او را از این مسیر متوقف کنند. در این موارد نوجوانان از مشاور و یا کادر آموزشی سلب اعتماد میکنند و یاد میگیرند در هیچ زمانی از آنها کمک نگیرند.
در این میان دختران هم با سادهلوحی این پیشنهاد دروغین را قبول میکنند در میانههای راهبهدلیل وابستگی عاطفی کهبرایشان پیش میآید با اعتماد بی جا یا از سوی پسران مورد تجاوز قرارمی گیرند یا خود تن بهخواستهنامشروع آنها میدهند و عفت و پاکی کهمهم ترین ارزش وجودیشان است را از دست میدهند.
رسانهباید نقش آگاهی بخشی داشتهباشد
رسانهملی میتواند نوجوانان و جوانان را از پیامدهای دوستی های خیابانی آگاهکند اما در دههای اخیر بهدلیل ممیزی ها شدید، تلویزیون نتوانستهآن طور کهباید وارد بحث دوستی های خیابانی بشود ونمی تواند صریحاً خطرات این نوع دوستی ها را برای دختران عنوان کند . رسانهملی میتواند در قالب سریال ها برنامهمستند بهعواقب روابط و دوستی های خیابانی اشارهکنند و جوانان را از خطرات آگاهسازند.