نان سبوس دار یا نان سیاه که نانی متراکم و تیره است به طور سنتی با آرد چاودار نسبتاً درشت تهیه و در دمای کم به مدت طولانی پخته می شود.
مواد لازم برای نان سبوس دار یا نان سیاه
- آرد نیم کیلو
- پودر خمیر ترش 2 قاشق غذاخوری
- نمک یک قاشق چایخوری
- آب ولرم بهمقدار کافی
- شکر یک قاشق مرباخوری
- سبوس گندم 250 گرم
- روغن یک قاشق غذاخوری
طرز تهیهنان سبوس دار یا نان سیاه
پودر
خمیرترش را درنصف لیوان آب گرم همراهبا شکرحل کنید و بگذارید پف کند. مایه
خمیررا با نمک و آب گرم، بهآرد و
سبوس اضافهکرده، مخلوط کنید. خوب بههم بزنید تا
خمیری نرم بهدست آید. با دست چرب
خمیر را بهمدت 5 یا 6 دقیقهورز دهید و
خمیررا در جای تقریباً گرم نگهدارید تا حجم آن دو برابر شود. مجدداً دست را چرب کنید و
خمیر را دو تا سهدقیقهورز دهید. قالب را چرب کردهو دورتا دورقالب را
سبوس بپاشید و
خمیر را درآن بریزید تا
خمیر دوبارهپف کند. روی
خمیر را با آب یا شیر، کمی خیس کردهو مقداری
سبوس روی آن بپاشید. سپس قالب را در وسط فر داغ شدهبا حرارت 350 درجهفارنهایت و بهمدت 30 تا 35 دقیقهقرار دهید تا
نان کاملاً بپزد.
بعد از یک تا دو دقیقه
نان را از قالب بیرون آوردهو روی شبکهسیمی قرار دهید تا
نان کمی خنک شود. سپس آن را داخل نایلون بگذارید.
نکات تکمیلی در مورد نان سبوس دار
نان سبوس دار جزو نان و خمیر میباشد
زمان آمادهسازی مواد اولیهو مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 40دقیقهمیباشد .
نان سبوس دار را میتوانید در وعدهصبحانه- میان وعده- سرو کنید .
همچنین میتوان در ماهرمضان بهعنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجهنمایید مقدار مواد اولیهو دستور تهیهبرای 8 نفر مناسب میباشد .