
زنجبیل یک نوع گیاهبومی و گلدار است و در کشورهای آسیایی ، آفریقای غربی و کارائیب رشد میکند. زنجبیل بیشتر بهعنوان ادویهای معطر و منحصر بهفرد شناختهمیشود اما از دیرباز تا کنون بهعنوان داروی سنتی برای درمان حالت تهوع و مشکلات گوارشی نیز مورد استفادهقرار میگرفتهاست. در حال حاضر خواص مفید زنجبیل برای کسانی کهمبتلا بهآرتروز و آرتریت التهابی مانند روماتیسم و آرتریت دژنراتیو هستند ، اثبات شدهاست.
در مطلب کاملی تحت عنوان خواص زنجبیل بهصورت کامل بهاثرات دارویی درمانی آن پرداختهشدهکهدر این بخش از سلامت مجله اینترنتی فنجان بهمقولهی مشخصی یعنی تسکین درد مفاصل با این ادویهی پرخاصیت خواهیم پرداخت. براساس مطالعات آزمایشگاهی مزایای زنجبیل از چندین ترکیب مختلف چون زنجفیل و شوگاول برگرفتهشدهاست. این ترکیبات دارای خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی هستند کهعلاوهبر آرتریت ، برای درمان بیماری های گوارشی و قلبی حتی سرطان نیز مورد استفادهقرار میگیرند.
بهنظر میرسد خاصیت ضد التهابی زنجبیل در درمان انواع آرتروز نیز موثر میباشد. ترکیبات موجود در زنجبیل میتواند COX2 را مهار کند و مانند داروهای آرتریت روماتوئید و آرتریت پسوریاتیک عمل کند.
التهاب یک نوع پاسخ ایمنی بدن است کهباعث بهبودی زخم ها میشود و با عفونت ها مبارزهخواهد کرد ، بهعبارتی دیگر التهاب فرآیندی خود محافظتی است کهگلبول های سفید خون را برای مبارزهبا عفونت ها و باکتری ها آزاد خواهد کرد. هدف اصلی و درمانی زنجبیل برای آرتروز ، بهحداقل رساندن ناراحتی ناشی از آن است زیرا در حال حاضر هیچ درمانی برای آرتروز وجود ندارد.
بر اساس شواهد و مطالعهای کهبر روی افراد مبتلا بهآرتروز انجام شد، نشان دادهشد افرادی کهمبتلا بهاستئوآرتریت بودهاند و زنجبیل مصرف کردهاند در مقایسهبا افراد مبتلای دیگر 30 درصد کاهش درد و 22 درصد کاهش ناتوانی داشتهاند زیرا زنجبیل از نظر اثربخشی با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن قابل مقایسهخواهد بود.
براساس نتایج تحقیقی جدیدتر، زنجبیل توانایی کاهش مواد شیمیایی التهاب زا تولید شدهتوسط بدن را دارد، التهابی کهخود یکی از علل اصلی بیماری آرتروز است. بررسی ها ثابت کردهاست کهاین ریشهگیاهی بهبدن در تولید اسید سالیسیلیک کهیک ترکیب طبیعی مورد استفادهدر داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) درمان دارویی آرتروز است کمک میکند. اسید سالیسیلیک جزو ترکیباتی است کهبهتسکین درد مفاصل کمک میکند. در حال حاضر هیچ درمانی برای آرتروز وجود ندارد اما برخی داروها و مکمل ها میتواند بهکاهش علائم کمک کنند.
اکثر مطالعات فعلی حاکی از فواید زنجبیل هستند اما در برخی از مطالعات اثری از فواید درمانی زنجبیل برای تسکین درد و کاهش التهاب در آرتروز موجود نمی باشد ، با این وجود پاسخ قطعی بهاثرات درمانی زنجبیل نیاز بهتحقیقات بیشتری دارد.
کارشناسان توصیهمیکنند کهموثرترین راهبرای دستیابی بهفواید زنجبیل مصرف مکمل آن بصورت روزانهو بهمقدار 100-225 میلی گرم میباشد. بهتر است قبل از مصرف مکمل های زنجبیل با پزشک نیز مشورت کنید زیرا ممکن است کهبا داروهای رقیق کنندهخون مانند وارفارین (کومادین) تداخل داشتهباشد. اگر ترجیح میدهید کهاز مکمل ها استفادهنکنید میتوانید آن را بصورت تازه، خشک شدهو ترشی بهرژیم غذایی خود بیفزایید . در ادامهمطلب روش هایی را برای استفادهاز زنجبیل در رژیم غذایی برای شما آوردهایم :
1. زنجبیل یکی از ادویههای اصلی مورد استفادهدر غذاهای آسیایی است و آن را میتوان در غذاهای آمادهتایلندی مانند مرغ زنجبیلی یافت.
2. پودر زنجبیل را میتوان بهغذاهای گیاهی نیز اضافهکرد تا عطر و طعمی تند بهغذا دادهشود.
3. ریشهزنجبیل تازهرا میتوان درون سوپ رندهکرد و یا همراهسیب زمینی سرخ کرده مصرف کرد.
4. برای معطر کردن چای نیز میتوان از زنجبیل تازهیا پودر آن استفادهکرد.
5. استفادهاز شربت زنجبیل در نوشیدنی های خنک نیز بسیار مفید و پرکاربرد است.
چنانچهپیش از این هم گفتیم زنجبیل میتواند فعالیت چندین مادهشیمیایی عامل التهاب مفاصل را کاهش دهد و داروی گیاهی با عوارض جانبی جزئی است کهشایع ترین آنها ناراحتی معدهو سوزش دهان میباشد.