
طرز تهیهفلافل خانگی بسیار سادهو همچنین سریع میباشد کهبا کمک ی دستور تهیهخوب میتوانید آن را تهیهکنید و لذت ببرید.
فلافل از جملهغذاهای خوشمزهو لذیذیست کهعلاوهبر کودکان و نوجوانان در بین بزرگسالان هم طرفدارن ویژهای دارد و از نخود کهیکی از مقوی ترین ترین حبوبات است تشکیل میشود.
فلافل با اینکهمانند سمبوسهو سوسیس بندری جزو فست فود ها محسوب میشود اما بسیار ارزان و سریع آمادهمیشود و با یاد گرفتن طرز تهیهفلافل آن را در قالب ساندویچ همراهبا سس خـردل میتوانید میل کنید و نهایت لذت را از این ساندویچ خوشمزهببرید.
مواد | اندازه | مقیاس |
---|---|---|
نخود (خیس شده) | 1 | کیلو |
جعفری | 100 | گرم |
پیاز | 1 | عدد |
سیر | 1 | بوته |
فلفل سیاهوسفید | 2/3 | قاشق چایخوری |
نمک | بهمقدار متوسط | - |
زیره گشنیز زردچوبه | بهمقدار لازم | - |
سس انبه | بهمقدار دلخواه | - |
روغن ترجیحا کنجد | مقدار کافی | - |
مرحلهاول :یک روز قبل از سرخ کردن فلافل ها
ابتدا نخود را از 24 ساعت قبل خیس میکنیم و چند بار آب را عوض میکنیم.
مرحلهدوم
نخود خیس شدهرا بههمراهجعفری ، پیاز و سیر داخل چرخ گوشت یا خرد کن میریزیم تا باهم میکس شوند.
مرحلهسوم
خمیر کهآمادهشد. نمک ، فلفل و ادویههای لازم رو بهش اضافهمیکنیم و با قاشق مخصوص یا قالب هایی کهدر بازار هم موجود هستند فلافل ها را قالب میزنیم.
مرحلهچهارم
اگر داخل خمیر آب افتاد میتوانید با اضافهکردن کمی آرد نخود چی آب آن را جمع کنید و سعی کنید فلافل ها را بهصورت گنبدی قالب بزنید و داخل روغن داغ شدهمیریزیم تا هر دو طرف آن سرخ شود.
وقتی کهخمیر خودش را داخل روغن گرفت بهسمت بالا ی روغن میاید کهآن موقعهمیتوانید فلافل ها را پشت و رو کنید.
دقت کنید بر اثر حرارت بالای روغن نسوزد و از ظرف کوچکتر و گود تر استفادهکنید تا روغن زیادی مصرف نشود.
مرحلهپایانی
بعد از سرخ شدن هم میتوانید فلافل ها را روی دستمال بگذارید تا روغن اضافهآن گرفتهشود .
فلافل های آمادهرا داخل در کنار خیار شور گوجهفرنگی ، کاهوی خرد شدهو انواع ترشی میتوانید مصرف کنید و بههمراهسس انبهکهبسیار لذیذ میباشد.
دستور تهیهسس انبههم بهاین شکل است کهبهاضای هر 1 قاشق پودر انبهباید 6 برابرآب جوشیدهو یک تهاستکان سرکهسفید باهم مخلوط میکنیم و روی فلافل ها میریزیم.
فر را با حرارت 200 درجهسانتی گراد تنظیم کنید. تا گرم شود. سپس تمام مواد ذکر شدهرا داخل یک دستگاهمخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید بهطوری کهمواد کاملا با هم مخلوط شوند.
ولی نهدر حدی کهپورهای شکل شوند (یعنی نخود نهباید خیلی لهشود و نهزیر دندان بیاید).برای اینکهمخلوط کردن مواد بهتر انجام شود لازم است آنها را با کمی روغن زیتون مرطوب کنید تا بهم بچسبند.
همزدن را تا زمانی کهمخلوط یکدست شدهو بهشکل توپ داخل غذاساز درآید ادامهدهید . اگر بخواهید مواد چسبندهتر شوند میتوانید آنها را چند ساعتی در یخچال قرار دهید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و بعد از اینکهمواد را چشیدید آنها را با قاشق های مخصوص قالب زنی فلافل و یا در کف دست بهصورت توپ های گردو کوچکی فرم دهید و با فاصلهدر سینی فر بچینید.
با پشت قاشق کمی فلافل ها را تخت کنید تا راحتتر پختهشوند .بعد ازچیدن فلافل ها، سینی را در فر قرار دهید و اجازهدهید تا یک طرف فلافل ها بهمدت 10 دقیقهبپزند. سپس آنها را با استفادهاز یک کفگیر فلزی نازک و پهن برگردانید و 15 دقیقهدیگر بپزید تا برشتهشوند. میزان پخت فلافل ها در رنگ آنها تاثیر گذار است.و اگر بخواهید فلافل ها تیرهتر شوند زمان بیشتری آنها را در فر نگهدارید. فقط دقت کنید کهفلافل ها خشک نشوند و داخل آنها ترد و نرم باشند.
فلافل را میتوانید در نان پیتا یا هر نان ساندویچ دیگری کهدوست دارید در کنار ماست، انواع سس های ، پیاز و جعفری خرد شده، ترشی کلم قرمز و غیرهسرو کنید.
مقدار نخود ، پیاز و مواد دیگر کاملا بهتمایل خودتان بر میگردد کهچقدر بخواهید درست کنید.
همچنین میزان فلفل هم بستگی بهذائقهخودتان دارد.
1 - پس از خوردن فلافل صرف نوشیدنی گرم مانند چای نعناع میتواند طعم چیشدهشدی شما را بسیار دلچسپ تر کند.
2 - اگر دوست دارید فلافل تردد تری داشتهباشید پیشنهاد میکنیم کهبهآن یک قاشق چایخوری بکینگ پودر اضافهکنید.
3 - هنگامی کهمیخواهید فلافل را سرخ کنید ، اطمینان داشتهباشید کهروغن آن داغ شدهباشد.
4 - چاشنی مناسب برای فلافل میتواند ترشی لیتهو سس انبهیا همان خردل باشد.
فلافل جزو ساندویچ میباشد
زمان آمادهسازی مواد اولیهو مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقهمیباشد .
فلافل را میتوانید در وعدهنهار - میان وعده- سرو کنید .
همچنین میتوان در ماهرمضان بهعنوان افطار - میل کرد .
توجهنمایید مقدار مواد اولیهو دستور تهیهبرای 6 نفر مناسب میباشد .