
مراقبت از چشم در برابر بیماری ها و افزایش بینایی بهسلامت چشم کمک شایانی میکند . استفادهاز تغذیهنامناسب و گرفتن رژیم های سخت غذایی آسیب زیادی بهچشم وارد میکند . در این مطلب راهنمایی های علمی برای کاهش خطر بیماری های چشمی و افزایش بینایی بیان شدهاست . با ما همراهشوید.
توصیههای متعدد زیادی در اطراف ما بهمنظور محافظت از چشم برای جلوگیری از هر گونهآسیب یا بیماری است. این راهنمایی معمولا طوری است کههر شخصی میتواند ان را انجام دهد.بهشما بینش و درک روشنی میدهد، دکتر Susheel Deshmukh، مشاورآب سیاهو آب مروارید بیمارستان Bhojraj Chanrai راهنمایی برای کمک بهکاهش احتمالی هر گونهخطر مربوط بهچشم و در نتیجه، افزایش بینایی را بیانکردهاست کهمیخوانیم.
1-استروئیدها میتواند باعث آب مروارید شود، بهخصوص اگر برای مدت طولانی تری استفادهشود، میتوانند باعث ایجاد یک نوع خلفی از آب مروارید میشود. مانع از سوخت و ساز عدسی چشم و درنهایت مبتلا بهآب مروارید میشود
2-نگاهمستقیم بهخورشید بهچشم آسیب میرساند. هر ارتباط چشمی مستقیم با نور خورشید شبکیهچشم را آزار داده، منجر بهاز دست دادن بینایی غیر قابل برگشت، بهنام رتینوپاتی خورشیدی میشود. علاوهبر این، اشعهUV نیز بهاختلالات مانند دژنراسیون mascular و dystrophies قرنیهمنجر میشود.
3-بلند کردن وسایل سنگین / ورزش های سنگین میتواند برای سلامتی خطرناک باشد. بلند کردن وزن / ورزش های سنگین میتواند بهتجمع وریدی خون منجرشود.
4-رژیم غذایی کاهش وزن سالم نیست. رژیم های سخت غذایی یا دکتر اتکینز رژیم غذایی (رژیم غذایی کربوهیدرات صفر) میتواند سوخت و ساز بدن شما را مختل سازد، و باعث سوخت و ساز کتو اسیدوز، و میتواند پیامدهای چند سیستمیک داشتهباشد. در چشم ها، کتو–اسیدوز میتواند باعث رتینوپاتی منفی شود. از این رو، نیاز بهبا یک مشاورهپزشکی مناسب لازم است.
اسفناج:این گیاهنهتنها غنی از ویتامین های C،B،A و E و مواد معدنی و روی است بلکهغنی از لوتئین و زیزانتین نیز هست. مصرف روزانهاسفناج، میتواند مانع بروز اختلال هایی مانند آب مروارید و تباهی لکهزرد شود .اسفناج، برای سلامت قرنیهچشم نیز مفید است.
هویج و بتاکاروتن:در این گیاهبهویتامین A تبدیل میشود. این ویتامین سلامت کلی چشم را بهبود میکند.
کلم بروکلی: همانند اسفناج، حاوی ویتامین B، لوتئین و زیزانتین است. این مادهمغذی نهتنها باعث تقویت بینایی میشود بلکهاز چشم ها حفاظت میکند.
ماهی: ماهی همانند سالمون، تن و ساردین سرشار از اسید چرب امگا3 است کهمانند آنتی اکسیدان عمل میکند و چشم ها را در برابر آسیب رادیکال آزاد در بدن محافظت میکند. چربی ماهی مانع خشکی چشم بر اثر استفادهاز لنز می شود.
آواکادو:این گیاهغنی از لوتئین و بتاکاروتن است. علاوهبر آن سرشار از ویتامین C،B و E است. لوتئین نوعی فیتوکمیکال است کهحساسیت چشم را در برابر نور کاهش میدهد.
میوههای توتی: این میوهها سرشار از ترکیبی بهنام «رفودوپسین» است کهبازسازی دوبارهسلول ها را سرعت میبخشد. مادهمغذی در توت های سیاهو زغال اخته رگ های خونی را تقویت میکند و گردش خون در تمامی بدن از جملهچشم ها را بهبود میبخشد.این بهبود در گردش خون، ورم و ناراحتی چشم را کم میکند و کیفیت بینایی را افزایش میدهد.
مغز میوه:همانند ماهی، مغز میوهنیز حاوی اسید چرب امگا 3 است کهبرای بینایی مفید است.
شکلات کاکائویی:شکلات تلخ غنی از فلاوانوئید و نوعی آنتی اکسیدان است کهبرای قرنیهو شبکیهچشم مفید است. کافی است بهمیزان مناسب شکلات تلخ مصرف کنید.
تخم مرغ:تخم مرغ سرشار از پروتئین است. اگر میخواهید روند بازسازی مجدد سلولی در چشم با سرعت مناسب انجام شود، لازم است پروتئین با کیفیت مصرف کنید. در این مورد، زردهتخم مرغ بسیار مفید است.