
جگر مرغ یکی از سالم ترین مواد غذایی روی کرهزمین است البتهمنظور فقط و فقط جگر مرغ ارگانیک یعنی مرغی کهبهصورت طبیعی رشد کردهباشد است، اگر چهاین قسمت از گوشت بدن خیلی محبوب نیست, اما کبد پر از مواد مغذی ضروری است. این بخش از سلامت مجله اینترنتی فنجان در زمینهتغذیه, مزایای سلامتی و نگرانی ها موجود دربارهمصرف دل و جگر مرغ را خواهیم گفت و علاوهبر این, ما بهچگونگی پختن جگر مرغ برای داشتن بهترین طعم احتمالی اش میپردازیم.
اول اینکهجگر گوشت قرمز یا سفید نیست; بلکهبهعنوان گوشت عضوی از بدن طبقهبندی میشود. گوشت جگر بسیار مغذی است و ارزش تغذیهای بسیار بیشتری نسبت بهگوشت معمولی ماهیچهارائهمیدهد. در حقیقت, این اندام ها حاوی مقدار قابل توجهی مواد مغذی هستند کهاگر هر روز آن ها را مصرف کنیم, میتواند برای سلامتی ما بسیار مفید باشد.با وجود پروفایل مغذی موثر, بسیاری از مردم آن را در مقایسهبا گوشت سایر قسمت های بدن مرغ نمی خورند ؛ جگر مرغ محبوبیتی در حد گوشت سینهمرغ را ندارد, اما ارزش تغذیهای بیشتری دارد.
در اینجا نمایهتغذیهکامل جگر مرغ (پختهشده) بهازای هر 100 گرم موجود است.
کالری 167 kcl
کربوهیدرات 0.9 گرم
فیبر 0 g
شکر 0 g
چربی 4.8 g
چربی اشباع شده1.6 g
چربی تک اشباعی 1.2 g
چربی چند غیراشباع 1.3 g
روغن امگا 3 مقدار ردیابی
امگا6:749g
پروتئین 24.5 g
جگر مرغ سرشار از پروتئین است و دارای یک پروتئین - با چگالی تقریباً 90 / 57 درصد است.
همچنین حاوی مقادیر متوسط چربی در رژیم غذایی و حداقل کربوهیدرات است.
ویتامین ها
میزان (%RDA)
ویتامین ب12:- 281%
ویتامین آ:- 267%
فولات- 144%
ویتامین ب2:- 117%
ویتامین ب 5:- 67%
ویتامین ب3:- 55%
ویتامین ث:47%-
ویتامین ب6:- 38%
ویتامین ب1:- 19%
ویتامین ای - 4%
همانطور کهدر بالا نشان دادهشدهاست, جگر منبع مهمی از چندین ویتامین ضروری است.
علاوهبر این, این منبع شگفت انگیز ویتامین c است; گوشت ماهیچهمعمولی حاوی این مادهمغذی نیستند.
میزان (%RDA)
سلنیوم 118 %
آهن 65 %
فسفر 41 %
روی 27 %
مس 25 %
منگنز 18 %
پتاسیم 8 %
منیزیم 6 %
سدیم 3 %
کلسیم:1 %
جگر مرغ طیف مناسبی از مواد معدنی ضروری را ارائهمیدهد و بهویژهغنی از سلنیوم و آهن است.
نکتهمهم:جگر مرغ غنی از پروتئین است و حاوی مقادیر زیادی ویتامین و مواد معدنی مهم میباشد.
1.حاوی ویتامین های B:
ویتامین های B، نقش مهمی در تولید انرژی دارند و بخشی از کار آن ها شامل استخراج انرژی از مواد مغذی موجود در غذا میباشد.
علاوهبر این پنانپهبارها در بخش سلامت تغذیهدر مجله اینترنتی فنجان گفتهشدهاست گروهویتامین B برای عملکرد بهینهسلول های ما ضروری است و این ویتامین ها نقش حیاتی در ترمیم سلول و سنتز DNA دارند.
جگر مرغ حاوی مقادیر بسیار زیادی از ویتامین b12 میباشد کهتنها 3 / 10 درصد مقدار توصیهشدهروزانهرا تامین میکند.
ویتامین b12 در فرآیندهای بیولوژیکی متعددی دخیل است کهشامل نقش مرکزی آن در سیستم های DNA, انرژی و سیستم های عصبی نمی باشد.
از آنجا کهاین ویتامین برای سلامت ما بسیار مهم است, کمبود b12 با افزایش خطر بیماری های قلبی - عروقی, افسردگی و جنون همراهاست.
نکتهکلیدی:
جگر مرغ, غلظت قابل توجهی از ویتامین های b را فراهم میکند.
جگر مرغ مقادیر قابل توجهی از سلنیوم معدنی ضروری را تامین میکند و بیش از 100 درصد rda را بهازای هر 100 گرم ارائهمیدهد. سلنیوم یک مادهمعدنی ضروری است کهخواص آنتی اکسیدانی دارد و برای عملکرد بهینهغدهتیروئید مهم است.
همچنین تحقیقاتی وجود دارد کهنشان میدهد سلنیوم میتواند ترمیم DNa را افزایش دهد، کهممکن است بهکاهش خطر سرطان و بیماری های مرتبط با DNA آسیب دیدهکمک کند.
گسترهوسیعی از غذاها حاوی سلنیوم هستند، اما در غذاهای گیاهی این مقدار میتواند با خاکی کهدر آن رشد میکنند، تاثیر داشتهباشد و متفاوت باشد.
در مقابل، جگر مرغ مقدار قابل توجهی از سلنیوم را تضمین میکند.
نقطهکلیدی:
100 گرم جگر مرغ حاوی سلنیوم بیشتری از میزان روزانهاست.
پروتئین برای بسیاری از جنبههای سلامت ما مهم است. همانند بیشتر غذاهای حیوانی، جگر مرغ منبع غنی از پروتیین غذایی، حاوی 24.5 گرم پروتئین در هر 100 گرم است.
پروتیین موجود در جگر مرغ یک پروتیین "کامل" است، بهاین معنی است کهاین پروتئین شامل تمام 9 آمینو اسید است کهما از رژیم غذایی خود نیاز داریم.
این آمینو اسیدها بهعنوان بلوک های سازندهبرای بدن ما عمل میکنند و آن ها در همهچیز از رشد و ترمیم سلول های خود بهتولید هورمون و تولید ماهیچهها دخیل هستند.
100 گرم از انواع گوشت:
گوشت گاو (ریبای) 291 (13)
گوشت گاو (زمینی - 80 % لخم) 254 (14)
سینهمرغ 165 (15)
ران مرغ (بدون پوست)217 (16)
کم کالری بودن چیزی نیست کهما باید از آن برای قضاوت دربارهویژگی های سلامتی مربوط بهمواد غذایی استفادهکنیم. اما آنچهکهاین جدول نشان میدهد این است کهجگر مرغ کمترین کالری را در بین بسیاری از غذاهای حیوانی دارد.
جگر و سینهمرغ چگالی پروتیین مشابهی دارند، اما جگر ویتامین ها و مواد معدنی بسیار بالاتری دارد.
نکتهکلیدی:
جگر مرغ بهشدت پروتئین دارد و مقادیر بالایی از پروتیین را بههمراهحداقل کالری فراهم میکند.
از هر کسی بخواهید کهیک منبع ویتامین C را نام ببرد، و پاسخ ها احتمالاً پرتقال یا لیمو خواهد بود. با این حال، این نهمیوهاست و نهگیاه. شایان بهذکر است کهاین گوشت اندام منبع غنی این ویتامین ضروری هستند و جگر مرغ حاوی 47 درصد از RDA ویتامین C در هر 100 گرم است.
یک میزان متوسط با سایز متوسط، RDA کامل را برای ویتامین ارایهمیدهد. این مقدار ویتامین C تنها یکی از مزایایی است کهبخش گوشت های بدن بر روی گوشت ماهیچهمعمولی دارند؛ آن ها همان مقدار پروتیین را ارایهمیکنند، اما مقدار بسیار بیشتری در ویتامین و مواد معدنی دارند.
5) "جگر مرغ" شامل میزان بالایی از رتینول است (ویتامین A)
رتینول:
رتینول مادهمغذی است کهبهعنوان "ویتامین A" شناختهمیشود و در غذاهای حیوانی مثل تخم مرغ، ماهی روغنی و گوشت اندام ها وجود دارد.
رتینول شدیداً بیو است و ما میتوانیم از آن در حالت طبیعی اش برای برآوردهکردن ویتامین A نیاز داشتهباشیم.
کاروتنوئیدها گاهی اوقات بهنام "پروویتامین A" خواندهمیشوند و آنها یک پیشروندهاز رتینول هستند کهما میتوانیم در غذاهای حیوانی پیدا کنیم. منابع معمول این عنصر شامل میوهها و سبزیجات مانند هویج، کدوتنبل، و سیب زمینی شیرین است.
بر خلاف رتینول، کاروتنوئیدها بیو نیستند و قبل از اینکهبتوانیم از آن ها استفادهکنیم، نیاز بهتغییر دادن در داخل بدن دارند.
برعکس، در ضعف، برخی افراد دارای ژن هایی هستند کهتوانایی آنها برای تبدیل کاروتنوئید بهرتینول را محدود میکند (20).
بهطور مثبت، جگر دارای رتینول هستند، که"آمادهاستفادهویتامین آ " هستند. علاوهبر این، جگر مرغ میزان استثنایی این ویتامین را فراهم میکند که267 % از RDA را بهازای 100 گرم خواهد بود.
ویتامین A بهخصوص برای بینایی ما مهم است و چشم را سالم نگهمیدارد، و همچنین نقش مهمی در سلامت ایمنی بدن ایفا میکند (21، 22).
نکتهکلیدی:
جگر مرغ یک منبع غنی و بیو از رتینول هستند.
1. محافظت در برابر کم خونی:
اولین فایدهسلامتی جگر محافظت در برابر کم خونی است. کم خونی یک بیماری است کهدر آن کمبود سلول های قرمز خون وجود دارد. بهاین ترتیب، وقتی کم خونی دارید، میتواند فعالیت شما را مختل کند اما نگران نباشید، جگر مرغ میتواند از شما در برابر این مشکل محافظت کند.
از آنجا کهجگر حاوی مقدار ویتامین A و آهن خوبی است، عملکرد سلولی را بهبود میبخشد و بهکم خونی طبیعی کمک میکند. بدن را با ویتامین ب 12 تامین میکند، کهتعادل را حفظ کردهو از تولید گلبول های قرمز خون حمایت میکند.
هم چنین احتمالاً برای مصرف ایدهآل است چون اسید فولیک، آهن و ویتامین را هم تامین میکند. خود آهن جز اصلی تولید گلبول های قرمز خون است.
جگر مرغ نیز برای چشم شما مفید است. جگر مرغ ویتامین A بالایی دارد و در نتیجهیک حامی عالی برای بینایی سالم است. جگر دارای ویتامین A در شکل رتینول، آلفا و بتا - کاروتن از جملهلیکوپن است. ویتامین A جز تشکیل دهندهاصلی یک بطری مولتی ویتامین است و برای دید چشم ضروری است.
گزارش های علمی حاکی از آن است کهویتامین A میتواند بهطور قابل توجهی خطر ابتلا بهآب مروارید و دژنراسیون ماکولا را در طی پیری کاهش دهد و افرادی کهاز رتینیت پیگمنتوسا رنج میبرند را درمان کند ، پس حالا میدانید کهغذایی کهبرای چشم بهجز هویج مفید است، جگر مرغ نیز هست.
بدن ما بافت زیادی از بافت های خون تا بافت مغز دارد. باید بهخاطر داشتهباشیم کهبافت یکی از بخش های مهم بدن ما است. شما میتوانید با مشکلاتی مانند لبها، زبان ترک خوردهو پوست پوستهپوستهشده، کهناشی از کمبود ویتامین B2 در بدن است، مبارزهکنید.
ریبوفلاوین نیز بهعنوان ویتامین B2 شناختهمیشود کهبرای ترمیم کامل و توسعهبافت های بدن از جملهپوست ضروری است و جگر مرغ نیز حاوی 2.3 ریبوفلاوین است.
وجود جگر مرغ در منوی غذایی، میتواند تلاشی برای نگهداشتن بافت های بدن تان باشد.
امروزهاسترس بهدلیل فشار زندگی، بهویژهدر زندگی شهری، بهیک مشکل رایج تبدیل شدهاست. در کمال تعجب، شاید جگر مرغ بتواند استرس را کاهش دهد. جگر مرغ از هورمون های کورتیزول مراقبت میکند - کهسطح استرس را کنترل میکنند.
بنابراین, اگر میخواهید ساعات خواب خود را برنامهریزی کنید, از بی خوابی دوری کنید و از استرس خلاص شوید, جگر مرغ را در رژیم روزانهخود بگنجانید. دوم, اگر میخواهید باردار شوید باز هم جگر بخورید. جگر حاوی 560 میکروگرم فولات است کهبهارتقای باروری و جلوگیری از نقص های لولههای عصبی کمک میکند.
جگر پرندگان همراهبا اسید فولیک حاوی اسید پانتوتنیک میباشد کهعملکرد مناسب سیستم آدرنال را تضمین مینماید.
جگر مرغ دارای آهن میباشد کهاز کم خونی جلوگیری میکند, سیستم ایمنی را سالم نگهمیدارد و همچنین منبع بسیار عالی روی, فسفر و منیزیم است. تمام این مواد معدنی با هم سیستم ایمنی را بالا میبرند و از پیشرفت کل بدن اطمینان حاصل میکند. بنابراین اگر احساس خستگی میکنید و ذهنتان پر میشود, سعی کنید جگر مرغ را مصرف کنید.
پروتئین 88 % در کبد طیور بهحفظ پوست مو و ناخن های سالم و نیز در شرایط فوق العادهکمک میکند. در واقع, میزان توافق مشترک متخصصان یا قشر دانشگاهی کهویتامین بهطور کلی دارای مزیت بزرگی برای بدن هستند.
در این مورد, مقدار ویتامینهای موجود در جگر مرغ برای پوست, مو و ناخن ها بسیار خوب است.
جگر مرغ و همچنین ماهی تن یکی از بزرگ ترین منابع نیاسین است کهمیتواند پلاگرا را بهبود ببخشد. این بیماری ناشی از کمبود نیاسین و ویتامین b3 میباشد. یکی از بیماری ها ناشی از کمبود ویتامین نیاسین (ویتامین b3) است.
علائم عبارتند از:التهاب پوست, اسهال, جنون و زخم در دهان. قسمت هایی از پوست کهدر معرض نور خورشید یا اصطکاک قرار میگیرند معمولاً تحت تاثیر قرار میگیرند.
در طول زمان پوست آسیب دیدهممکن است تیرهتر, خشک, پوست و یا خونریزی شود.
بیماری آلزایمر یک بیماری عصب مغزی مزمن است کهمعمولاً بهآهستگی شروع میشود و در طول زمان بدتر میشود. افراد معمولا در بهیادآوری مسائل مشکل دارند.
این شایع ترین علامت این بیماری است. اما ما میتوانیم مشکلات دیگری مانند مشکل زبانی, حواس پرتی, کمبود انگیزهرا پیدا کنیم و گفتهشد کهیکی از مواد مغذی موجود در جگر مرغ ویتامین b12 میباشد. این ویتامین برای کارکرد خوب و برای کمک بهبیماران آلزایمری مفید است. ویتامین b نیز برای حفظ خاطرات بیماران آلزایمری خوب است.
مزیت دیگر جگر مرغ, بهبود کیفیت دندان ها و استخوان است. داشتن دندان های قوی و سالم چیزی است کههمهمیخواهند. شکی نیست. متاسفانهسبک زندگی مردم را بهمصرف مواد غذایی میرساند کهدر بسیاری اوقات اثرات زیان آوری بر روی دندان ها میگذارد.
بنابراین, جگر مرغ میتواند راهحلی برای این مشکل باشد. در بخش سلامت مجله اینترنتی فنجان میخوانید کهجگر مرغ مقدار فسفر زیادی دارد و مقدار آن در هر اونس بیش از 40 % است.
مصرف جگر مرغ مهم ترین چیزی است کهباید در نظر گرفت. مصرف آن برای سلامتی بسیار ایمن است اما شما همچنین باید در مورد نحوهپخت آن محتاط باشید.
بهترین دستور این است کهجگر مرغ باید پختهشود تا از سموم، باکتری ها یا میکروب هایی کهموجب بیماری میشوند جلوگیری شود. 100 گرم از جگر پختهشدهمرغ حدود 45 کالری با تنها حدود 1 گرم چربی و 15 میلی گرم سدیم و 0 کربوهیدرات دارد. جگر مرغ حدود 7 گرم پروتئین دارد.
اگر شما جگر مرغ را در روغن بپزید،باید کالری و چربی اضافی روغن را در هنگام تعیین میزان تغذیهکل در خدمت خود در مرغ و جگر انتخاب کنید.
مصرف جگر بهروش درست برای سلامتی بسیار مفید است، اما باید اثرات جانبی جگر مرغ را در نظر بگیرید چون این جگر کلسترول بالایی دارد. از آنجا کهما نمی توانیم کلسترول را بهاندازهکافی بخوریم، باید در مورد مصرف چربی مرغ فکر کنیم.
وقتی غذایی با کلسترول بالا مصرف کنیم، بدن ما ممکن است مشکلات سلامتی پیدا کند. اگر ما مقدار زیادی از غذاهای کلسترول بالا مانند کبد مرغ را مصرف کنیم، بدن ما سنتز کلسترول خود را افزایش خواهد داد.
اگر بیشتر مصرف کنیم ، این کار منجر بهبیماری های قلبی میشود و جگر مرغ باعث افزایش سطح کلسترول خون خواهد شد.
در حالی کهمصرف ویتامین A بهویژهاز جگر مرغ میتواند برای نوزادان مضر باشد.
بیش از 2800 میکروگرم (9.333 IU) در هر روز استفادهنکنید.
اگر از داروهای آکنه خوراکی استفادهمیکنید کهحاوی ایزوترتینوئین است، نیازی نیست کهمکمل ویتامین A مصرف کنید. اگرچهجگر مرغ یک غذای بهداشتی است کهارزش غذایی زیادی را فراهم میکند، اما برخی نگرانی های قانونی درمورد آن وجود دارد.
این باور کهما هرگز نمی توانیم بیش از حد غذای سالم بخوریم، نادرست است، بهخصوص وقتی کهاین غذا بهبخش گوشت اندام ها میرسد. هنگامی کهویتامین های محلول در چربی را میخوریم (مانند ویتامین A، D، E و K)، بدن ما آن ها را ذخیرهمیکند، و در دوزهای بالای کافی، آن ها میتوانند بهسطوح بسیار مضر برسند و بطور بالقوهمضر شوند.
با توجهبهویتامین آ بهطور خاص، جگر ما این ویتامین قابل حل را ذخیرهمیکند و خیلی آهستهاز بدن دفع میشود. در نتیجه، و با مصرف زیاد، این ویتامین آ میتواند تا سطحی ایجاد شود کهباعث مسمومیت خواهد شد.
سمیت این ویتامین بهعنوان زیادی ویتامین A شناختهمیشود و میتواند منجر بهگسترهای از مشکلات از درد خفیف (خارش پوست و سردرد) تا آسیب شدید کبد و کما (23) شود.
معمولا این شرایط حاصل مکمل های مضر با مکمل های بالای ویتامین است.
با این حال، مصرف بیش از حد مواد غذایی غنی از رتینول نیز میتواند یک علت باشد. اثرات جانبی خاصی از ویتامین A بیش از حد میتواند در سطوح جذب ظاهر شود، تنها کمی بالاتر از مقدار RDA (24).
برای این اتفاق، ما نباید بیش از حد گوشت این اندام را مصرف کنیم. بههمین دلیل، خوردن 150 گرم جگر بهمدت یک یا دو بار در هفتهبهاندازهکافی برای گرفتن تمام فوایدی کهارائهمیدهد، کافی است.
نکتهکلیدی:
مصرف مقادیر زیاد و مکرر جگر بهطور بالقوهمیتواند باعث مسمومیت ویتامین آ شود. اما مصرف آن، یک یا دو بار در هفتهنباید هیچ مشکلی داشتهباشد.