
برخی از مواد غذایی حاوی پروتئین لکتین هستند مثل خیار و گوجهو... کهلکتین موجود در آن ها باعث بروز زوال حافظهو آلزایمر میشود.
دکتر استیون گاندری، محقق از دانشگاهکالیفرنیا، بین زوال حافظهو پروتئین «لکتین» ارتباطی یافتهاست. لکتین در خیار و گوجهفرنگی، غلات کامل، سویا، دانهها، فلفل، جوانهغلات، سیب زمینی و برخی محصولات لبنی یافت میشود.
بهگفتهمحققان، لکتین برای رودهمضر است و میتواند موجب بروز مشکلاتی همچون زوال حافظهشود.
محققان تاثیر لکتین را بر روی انواع گروهخونی آزمایش کردند و دریافتند این پروتئین میتواند نقش مهمی در اختلالات مغزی داشتهباشد.
بهگفتهمحققان، این پروتئین بر روی افراد بهشکلی متفاوت تاثیر میگذارد و آسیب ناشی از آن بهژنتیک هر فرد بستگی دارد.
محققان دریافتند بین گروهخونی فرد و این پروتئین ارتباط وجود دارد و امکان اجتناب از لکتین میسر نیست چراکهبرای برخی افراد خوب و برای برخی دیگر مضر است.
محققان عنوان میکنند لکتین میتواند موجب تغییر بدن، سیستم ایمنی و میزان خون شود. میتواند گیرندههای انسولین را متوقف کند کهبهمرور زمان بر عروق خونی و حتی بر مغز تاثیر میگذارد.
شباهت لکتین بهسایر پروتئین ها در بدن موجب حملهسیستم ایمنی میشود کهدر نهایت منجر بهواکنش های التهابی در بدن و مشکلاتی در دستگاهگوارش، مغز، اعصاب و بیماری های خودایمنی میشود.