بیشتر بخوانید

طرز تهیه “خورش مرغ ترش” گیلانی

طرز تهیه “خورش مرغ ترش” گیلانی

“کوکو سبزی” : روش درست کردن همراه با نکات تکمیلی

“کوکو سبزی” : روش درست کردن همراه با نکات تکمیلی

طرز تهیه “ترشی کلم قرمز”خانگی و خوش رنگ

طرز تهیه “ترشی کلم قرمز”خانگی و خوش رنگ

دستور تهیه “کوفته مرغ” + نکات مهم

دستور تهیه “کوفته مرغ” + نکات مهم

طرز تهیه سمبوسه خانگی مرحله به مرحله با عکس

طرز تهیه سمبوسه خانگی مرحله به مرحله با عکس

طرزتهیه “اسپاگتی قرمز” خوشرنگ و خوشمزه

طرزتهیه “اسپاگتی قرمز” خوشرنگ و خوشمزه

طرز تهیه “پاستا با مرغ”

طرز تهیه “پاستا با مرغ”

طرز تهیه “خورش گوجه سبز”

طرز تهیه “خورش گوجه سبز”

طرز تهیه “خوراک ماهیچه”با طعمی باورنکردنی

طرز تهیه “خوراک ماهیچه”با طعمی باورنکردنی

طرز تهیه پاپ کورن جوجه

طرز تهیه پاپ کورن جوجه
آموزش کامل درست کردن “لخ لخ” بوشهری
توضیح در مورد اسم غذا اینکه لخلاخ از کلمهٔ عربی "لخلخه"گرفته شده و به معنای بوی خوش است. این غذا از سواحل عربی "خلیج همیشگی فارس" گرفته شده، و بیشتر در سواحل ایران جا افتاده است.

مواد لازم برای درست کردن لخ لخ بوشهری

  • برنج : 4 پیمانه
  • سیر : 1 بوته
  • پیاز : 1 عدد
  • ماهی (بهتر است از ماهی شیر یا قباد، هامور یا سنگسر سفید استفاده‌شود ) : برای هر نفر حدود 200 گرم
  • سبزی ماهی که‌شامل (شوید و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله) : حدود نیم کیلو
  • تمر هندی از نوع سیاه‌رنگ : نصف یک بسته‌کوچک 200 گرمی
  • نمک ، فلفل و زردچوبه‌: به‌مقدار کافی
  • روغن : به‌میزان لازم

طرز تهیه‌لخ لخ غذای محلی

سبزی ها را شسته‌و پس از اینکه‌آب آن رفت آنها را خرد کنید. پیاز و سیر را هم نگینی خرد کنید.تمر هندی را هم با 6 پیمانه‌آب گرم حل کنید تا شیره‌تمر هندی گرفته‌شود و بعد آن را از صافی عبور دهید. ماهی ها  را هم تمیز پاک کنید و به‌نمک آغشته‌کنید.برنج را هم بشویید.

سپس قابلمه‌ای تقریبا بزرگ را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخلش بریزید تا گرم شود. بعد پیاز نگینی خرد شده‌را داخل آن بریزید و تفت دهید. بعد از کمی تفت دادن پیاز، سیر را به‌آن اضافه‌کنید و با هم تفت دهید. در حین تفت کمی فلفل و زردچوبه‌هم به‌آنها اضافه‌کنید.

لخ لخ محلی

بعد از کمی تفت دادن سبزی های خرد شده‌را داخل قابلمه‌بریزید و خوب تفت دهید تا سرخ شوند. 

بعد به‌سبزی های سرخ شده‌شیره‌تمر هندی را اضافه‌کنید و بگذارید تا بجوشد. ماهی های نمک زده‌را زیر آب سرد بشویید و به‌مواد در حال جوش خوردن اضافه‌کنید تا خوب بپزد. بعد از پخته‌شدن ماهی ، آن را از داخل قابلمه‌بیرون می‌آوریم و کنار میگذاریم . 

لخ لخ بوشهری

برنج شسته‌شده‌را داخل قابلمه‌بریزید و صبر کنید تا در اثر جوشیدن آب داخل قابلمه‌کشیده‌شود.

سپس حرارت را کم کنید و ماهی ها را روی برنج بچینید و یک دم کنی روی در قابلمه‌بگذارید و منتظر بمانید تا برنج دم بکشد.

نکات تکمیلی در مورد لخ لخ

لخ لخ جزو غذای محلی - جنوبی میباشد
زمان آماده‌سازی مواد اولیه‌و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه‌
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه‌میباشد .
لخ لخ را می‌توانید در وعده‌نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه‌رمضان به‌عنوان افطار - میل کرد .
توجه‌نمایید مقدار مواد اولیه‌و دستور تهیه‌برای 4 نفر مناسب میباشد .

بیشتر بخوانید

طرز تهیه “پیتزای ماکارونی با سبزیجات”

طرز تهیه “پیتزای ماکارونی با سبزیجات”

چگونه “آش زمستانی” جا افتاده درست کنیم ؟ ; طرز تهیه کامل

چگونه “آش زمستانی” جا افتاده درست کنیم ؟ ; طرز تهیه کامل

“جوجه کباب” جاافتاده رستورانی چگونه درست می شود ؟

“جوجه کباب” جاافتاده رستورانی چگونه درست می شود ؟

طرز تهیه “کباب تابه ای سیخی” با روشی جدید و خوشمزه

طرز تهیه “کباب تابه ای سیخی” با روشی جدید و خوشمزه

طرز تهیه کباب برگ

طرز تهیه کباب برگ

طرز تهیه “فیله کباب” گو.سفندی ترد و خوشمزه

طرز تهیه “فیله کباب” گو.سفندی ترد و خوشمزه

طرز تهیه “ماهی شکم پر” بدون فر و لذیذ

طرز تهیه “ماهی شکم پر” بدون فر و لذیذ

طرز تهیه “کشمش پلو” ماهی لاری

طرز تهیه “کشمش پلو” ماهی لاری

طرز تهیه رول مارچوبه و لازانیا

طرز تهیه رول مارچوبه و لازانیا

طرزتهیه “قارچ شکم پر” مجلسی و خوشمزه

طرزتهیه “قارچ شکم پر” مجلسی و خوشمزه
مشاهده

مطالب بیشتر در غذاهای ایرانی

طرز تهیه فلافل برای افطاری بسیار خوشمزه و جذاب

طرز تهیه فلافل برای افطاری بسیار خوشمزه و جذاب

طرز تهیه “آش کشک” و جعفری

طرز تهیه “آش کشک” و جعفری

طرز تهیه “فرنی فشکل”دسر مخصوص گیلانی ها

طرز تهیه “فرنی فشکل”دسر مخصوص گیلانی ها

طرز تهیه “قلقلی هندی” در سس مخصوص

طرز تهیه “قلقلی هندی” در سس مخصوص

طرز تهیه “چیکن استریپس”

طرز تهیه “چیکن استریپس”

طرز تهیه کامل “خورشت فسنجان” جا افتاده با مرغ

طرز تهیه کامل “خورشت فسنجان” جا افتاده با مرغ

دستور تهیه “ماکارونی با سویا” خانگی خوشمزه

دستور تهیه “ماکارونی با سویا” خانگی خوشمزه

طرز تهیه غذای جنوبی “قلیه ماهی”

طرز تهیه غذای جنوبی “قلیه ماهی”

طرز تهیه “میگو پفکی” + نکات تکمیلی

طرز تهیه “میگو پفکی” + نکات تکمیلی

طرز تهیه مرغ بریان خانگی در فر

طرز تهیه مرغ بریان خانگی در فر

مطالب مرتبط

طرز تهیه “هزاری” غذای محلی استان بندرعباس

طرز تهیه “هزاری” غذای محلی استان بندرعباس

طرز تهیه یک غذای سریع ، ساده و خوشمزه با “ماهی و قارچ”

طرز تهیه یک غذای سریع ، ساده و خوشمزه با “ماهی و قارچ”

طرز تهیه “آبگوشت بختیاری”

طرز تهیه “آبگوشت بختیاری”

طرز تهیه “چکدرمه” غذای ترکمنی ؛ سنتی و خوشمزه

طرز تهیه “چکدرمه” غذای ترکمنی ؛ سنتی و خوشمزه

چگونه یک “حلوای آلبالو”ی خوش رنگ درست کنیم؟

چگونه یک “حلوای آلبالو”ی خوش رنگ درست کنیم؟

آموزش پخت “پیراشکی کدو حلوایی” و قارچ

آموزش پخت “پیراشکی کدو حلوایی” و قارچ

طرز تهیه “بادمجان شکم پر” تبریز

طرز تهیه “بادمجان شکم پر” تبریز

طرز تهیه “بیلهر پلو” غذای مخصوص و محلی استان کهگیلویه و بویراحمد

طرز تهیه “بیلهر پلو” غذای مخصوص و محلی استان کهگیلویه و بویراحمد

طرز تهیه “مالابیج”

طرز تهیه “مالابیج”

طرز تهیه “دلمه برگ مو” بروجردی

طرز تهیه “دلمه برگ مو” بروجردی

طرز تهیه “کانفتی با برنج” (Confetti)با طعم و بوی دلپذیر

طرز تهیه “کانفتی با برنج” (Confetti)با طعم و بوی دلپذیر

روش طبخ “زیره پلوی کرمانی” با گوشت و مرغ

روش طبخ “زیره پلوی کرمانی” با گوشت و مرغ

طرز تهیه “خورش میگو” با طعمی فوق العاده

طرز تهیه “خورش میگو” با طعمی فوق العاده

طرز تهیه “آبگوشت با لوبیا چشم بلبلی”

طرز تهیه “آبگوشت با لوبیا چشم بلبلی”

طرز تهیه “کوفته ریحان” یک غذای اصیل و خوشمزه ایرانی

طرز تهیه “کوفته ریحان” یک غذای اصیل و خوشمزه ایرانی

پخت “کازان کباب” با طعمی ماندگار

پخت “کازان کباب” با طعمی ماندگار

طرز تهیه “پیکلت ماهی” فوق العاده شیک و خاص برای مهمانی ها

طرز تهیه “پیکلت ماهی” فوق العاده شیک و خاص برای مهمانی ها

طرز تهیه “ماهی میدم” یا دمپخت ماهی بوشهری

طرز تهیه “ماهی میدم” یا دمپخت ماهی بوشهری

کامل ترین آموزش درست کردن “دلمه سیراب شیردان”

کامل ترین آموزش درست کردن “دلمه سیراب شیردان”

کاملترین روش تهیه “کوکوی ماهی”(Fish cake)

کاملترین روش تهیه “کوکوی ماهی”(Fish cake)