وقتی 5 دقیقهجوشید رب گوجهفرنگی را اضافهمیکنیم و در قابلمهرا میبندیم و اجازهمیدهیم گردوها 20 دقیقهدیگر با اضافهشدن رب بجوشند.در این فاصلهداخل یک ماهیتابهمقداری روغن میریزیم و با حرارت ملایم مرغ ها را سرخ میکنیم .برای اینکهبوی زهم مرغ گرفتهشود کمی زرد چوبه روی آن میپاشیم .
بعد از سرخ شدن مرغ ها را کنار میگذاریم . بهسراغ گردوهای در حال پخت میرویم و آن را هم میزنیم و بعد از 20دقیقهرب انار را بههمراهنمک ، فلفل ، آبلیمو و همین طور شکر اضافهمیکنیم و هم میزنیم تا همهمواد مخلوط شوند.
فوت و فن خورشت فسنجان
اگر در این مرحلهحس کردید آب خورشت کمهمیتونید از آب سرد یا آب یخ داخل آن بریزید.
طرز تهیهخورشت فسنجان با مرغ
مرحلهاضافهکردن مرغ بهخورشت فسنجان
نیم ساعت دیگر هم زمان میدهیم تا موادی کهبهخورشت اضافهشد با بقیهمواد بهآرامی بجوشد. بعد از این مراحل مرغ ها را داخل خورشت اضافهمیکنیم و چاشنی غذا را تست میکنیم کهاگر بهچیزی احتیاج داشت اضافهمیکنیم و منتظر میشویم تا خورشت جا بیفتتد.
برای اینکهگردو خوب روغن از خودش پس بدهد باید آن را خوب با آسیاب خرد کنید و یا با چرخ گوشت چرخ کنید.
گردو را زیاد تفت ندهید چون تلخ میشود. همچنین نباید خام هم داخل خورشت ریخت چون طعم و بو بدی بهخورشت میدهد.
برای بهروغن افتادن خورشت بعد از تفت دادن گردو ، سریعا بهآن آب سرد یا چند تکهیخ اضافهکنید.
اگر خورشت فسنجان ترش دوست دارید؛ باید باز هم برای طعم بهتر و خوش رنگ تر شدن خورشت ،حدود یک قاشق غذا خوری سر خالی شکر بهآن اضافهکنید.
اگر بخواهید فسنجان را با گوشت قرمز تهیهکنید بهتر است برای قشنگ تر شدن خوشت ،گوشت را بهصورت قلقلی داخل خورشت بریزید.
برای لعاب دار شدن خورشت میتوانید در نیم ساعت آخر با توجهبهمقدار خورشت ، یک عدد سیب درختی را با رندهریز داخل آن رندهکنید تا غلیظ تر شود.
برای خوش طعم شدن و لذیذتر شدن خورشت میتوان بهنسبت مقدار مغز گردو ، یک سوم مغز پسته ی آسیاب شدهبهآن اضافهکنید.
رب انار را با گردو تفت دهید تا خوش رنگ تر شود.
بهتر است زعفران را جایگزین زردچوبهکنید تا علاوهبر رنگ آن، عطر مطبوعی را بهخورشت بدهد.
اگر دوست داشتهباشید مزهخورشتان ملس شود از رب انار ملس بههمراهشکر و یا شیرهخرما استفادهنمایید. در غیر اینصورت از رب انار ترش و قیسی استفادهکنید .
برای یکنواخت شدن خورشت،بهتر است پیاز را با رندهریز رندهکنید.
استفادهاز هر گونهادویهجات کاملا سلیقهای است .همچنین میتوانید یک قاشق چای خوری دارچین را با برگ بو جایگزین نمایید.
نکات تکمیلی در مورد خورشت فسنجان
خورشت فسنجان جزو انواع خورش میباشد زمان آمادهسازی مواد اولیهو مایحتاج آن حدودا 15دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد . خورشت فسنجان را میتوانید در وعدهنهار - شام - سرو کنید . همچنین میتوان در ماهرمضان بهعنوان سحری - میل کرد . توجهنمایید مقدار مواد اولیهو دستور تهیهبرای 4 نفر مناسب میباشد .