
ظرف شستن یکی از کارهای متداول تمام خانم های خانهدار است کهباید در هنگام انجام این کار اصولی را رعایت کنند . در این مطلب شما را با چند اشتباهی کههنگام شستشوی ظروف انجام میدهیم آشنا میکنیم. همهما شاید در شستن ظرف ها اشتباهاتی را انجام دهیم کهاز آن با خبر نباشیم در این مطلب کاربردی بخش خانهداری مجله اینترنتی فنجان شما را با این اشتباهات آشنا میکنیم.
هنگام شستن ظرف ها، توصیهمیشود آن ها را در سینک با آب داغ خیس کنید تا باقی ماندهغذا نرم شود و با آب ،دستمال ،مواد شویندهتمیز بشویید ، اگرچهفکر میکنیم وقتی آشپزخانهرا تمیز میکنیم ، آشپزخانهعاری از باکتری میشود در بسیاری از موارد ، حقیقت ندارد.
چون فقط اسفنج و سینک نیست کهپر از میکروب است، اما اشتباهات بسیار دیگری در هنگام شستن ظرف ها وجود دارد کهباعث باقی ماندن آن ها و انتشار میکروب ها میشوند. محقق ( چارلز ) استاد دانشگاهآریزونا است.
پس از مطالعات متعدد، بهاین نتیجهرسید که50 تا 80 درصد از تمام بیماری ها ناشی از غذای آلودهدر خانهنشات میگیرد و این عوامل بیماری در هر سال 6.5 میلیون مورد بیماری گوارشی ایجاد میکنند.
استفادهنادرست از صابون و مایع شستشوی ظرف:اشتباهرایجی است کهمواد شویندهمناسب را انتخاب نکنید، یا از مقدار زیادی محصول استفادهکنید. استفادهاز مایع ظرفشویی با حجم بیش از حد، ممکن است بهظرف ها باقی بماند و با غذا ترکیب شود.
استفادهمقدار زیادی آب :
بهتر است تمام لوازم آشپزخانهرا در آب گرم خیس کنید چون اینطور روغن آسان تر پاک و ظرف ها سریع تر خشک میشوند اگر دو سینک دارید، آن ها را با آب گرم پر کنید و بشقاب ها و کارد و چنگال های خود را در آب گرم قرار دهید.
همچنین میتوانید آن ها را در یک سینک خیس کنید و سپس آن ها را بشویید و آبکشی کنید ، مهم است شیر آب را زمانی کههر بشقاب را بهصورت جداگانهمیشویید ببندید. میتوانید از یک کاسهکوچک آب برای شستن هر بشقاب استفادهکنید. بهاین ترتیب آب زیادی را هدر نمی دهید.
استفادهاز اسفنج پلاستیکی:
بالاترین سطوح آلودگی آشپزخانهدر اسفنج ها و ماشین ظرف شویی یافت میشوند. اینها بهترین مکان برای رشد هزاران باکتری مثل ای هستند .کولی ، سالمونلا ؛ بهتر است از اسفنج با فیبرهای طبیعی استفادهکنید و پس از تمیز کردن ، آن ها را آویزان کنید تا بهطور کامل خشک شوند ، همچنین توصیهمیشود هر هفتهآن ها را تغییر دهید.
استفادهاز اسفنج آلودهاشتباهرایجی است کهبسیاری از ما هنگام شستشوی ظروف مرتکب میشویم ، بهتر است بدانید و دقت کنید کهاسفنجی کهفکر میکنید تمیز و مناسب ظرف شستن است، منبع میکروب هاست کهظروف تان را نهتنها تمیز نمی کنند بلکهآلودههم میکنند ، پس برای از بین بردن میکروب های آن اسفنج مرطوب را بهمدت 30 ثانیهدر مایکرویو بگذارید. سعی کنید از اسفنجی استفادهکنید کهبا الیاف طبیعی درست شدهباشد.
نشستن لیوان و چاقو بهدرستی :
این یک اشتباهرایج است:وقتی چاقو را بهسرعت میشوید، مقداری مواد بین دندانهها باقی میماند. باید بیش تر برای شستن آن زمان بگذارید تا همهباقی ماندههای مواد غذایی ناپدید شوند. شستن لیوان هم چنین دشوار است، حتی پس از شستن ، باکتری شیر اغلب در ظرف باقی میماند بنابراین باید با دقت آنها را بررسی کنید و برای جلوگیری از رشد باکتری ها آن ها را آبکشی کنید .
نشستن دستان اول کار :
دست ها میتوانند منبع آلودگی باکتری ها و ویروس ها باشند. قبل از شستن ظرف ها یا قرار دادن آن ها در ماشین ظرفشویی، مهم است کهدستان را با صابون و آب گرم بشویید.
توجهبهتختهگوشت :
در مورد تختهگوشت و یا سبزیجات توصیهمیشود ابتدا آن ها را آبکشی کنید سپس، با یک محصول ضد عفونی کنندهیا محلول کلرین بهمدت دو دقیقهضد عفونی کنید.اشتباهاست کهآن ها را با اسفنج و صابون بشویید چون معمولا این کار را میکنیم چون بهاین طریق آن ها بهخوبی تمیز نمی شوند.
سینک آشپزخانهممکن است جرم بیشتری نسبت بهدستشویی داشتهباشد ، توصیهمیشود روزانهسینک را با سرکه و جوش شیرین و یا با سرکهو نمک تمیز کنیدبا این روش همهچیز هنگام شست وشو ظروف بدون تجمع باکتری های جدید ضد عفونی خواهد شد.
میکروب هایی کهدر سینک یا ماشین ظرفشویی ساکن هستند، بهظرف ها منتقل میشوند و آشپزی کردن و غذا خوردن با استفادهاز ظروف کثیف باعث میشود بیمار شوید. برای ضد عفونی کردن سینک توصیهمیکنیم حتما بعد از شستشوی ظروف، سینک ظرفشویی را هر روز با جوش شیرین و سرکهیا با نمک و سرکهتمیز کنید.
با استفادهاز همین مواد میتوانید ماشین ظرفشویی را نیز ضد عفونی کنید ، برای این منظور ظرفی را با سرکهی سفید پُر کردهو در آن قرار دهید و با گرم ترین درجهآن را روشن کنید. سرکهبهعنوان عاملی آنتی باکتریال عمل میکند. این کار را هفتهای یکبار انجام دهید.
دور نریختن غذا قبل از شست وشو :
اول، تمام ذرات باقی ماندهغذا را داخل سطل آشغال بریزید . میتوانید از کفکیر برای دور ریختن باقی ماندهغذا استفادهکنید سپس تمام ظروف و چنگال ها را در آب گرم قرار دهید تا باقی ماندهآنها از بین برود و تمیز شود ، اشتباهرایجی کهانجام میدهیم این است کهذرات غذا را دور نمی ریزیم ، بنابراین همهآن ها را داخل سینک میریزیم .
بسیار اهمیت دارد کهحتما قبل از گذاشتن ظروف در ماشین ظرفشویی یا سینک آنها را از خردهغذای باقیماندهپاک کنید. بهیاد داشتهباشید کهحتی اگر ظرف ها را با دست میشویید، ابتدا با آب آنها را آبکشی کنید تا کارتان هم کمتر شود و سینک تان هم کثیف نشود.
مهم است تمام این نکات را بهمنظور جلوگیری از بیماری های ناشی از انتقال میکروب ها ، در نظر بگیرید. علاوهبر مراقبت از سلامتی لوازم سفرهکاملا جدید بهنظر خواهد رسید.