
سماور و کتری از وسایل پر استفادهدر هر خانهای هستند کهبا گذشت زمان و استفادهمکرر رسوبات آهکی ضخیم در آنها بهوجود میآید. این رسوبات آهکی سبب ایجاد ظاهر بدی در سماور و کتری شدهو آب جوش را بدرنگ و بد بو میکند و کیفیت آن را پایین میآورد. برای از بین بردن این رسوبات روش های فراوانی وجود دارد کهدر این بخش از نکات خانهداری مجله اینترنتی فنجان شما را با این روش ها آشنا خواهیم کرد.
استفادهاز حلال های آهک
سادهترین روش برای از بین بردن رسوبات درون کتری و سماور استفادهاز حلال های آهک است ، اما برای حفظ بهداشت و سلامتی بهتر است برای رسوب زدایی از راههای طبیعی و سالم استفادهکنید.
داغ کردن کتری
برای از بین بردن جرم های آهکی ، کتری را داغ کنید سپس درون آن آب یخ بریزید تا جرم ها از جدار کتری جدا شوند. در این روش اگر کتری بیش از حد داغ شود لحیم آن از بین میرود.
ریختن سرکه در کتری
برای رسوب زدایی کتری و سماور مقداری سرکهدرون آنها بریزید و بگذارید 10 دقیقهبجوشد. سپس آب آن را خالی کردهو بشویید دوبارهکتری را از آب پر کنید و اجازهدهید ، بجوشد تا بوی نامطبوع سرکهاز داخل کتری رفع شود.
استفادهاز فلس صدف
برای از بین بردن رسوب کتری و جلوگیری از رسوب مجدد آن ، درون کتری یا سماور فلس صدف یا همان گوش ماهی بریزید تا آهک موجود در آب را بهخود جذب نمایند. برای اینکهکتری های نو رسوب را بهخود جذب نکنند ، میتوانید از این روش استفادهکنید.
استفادهاز جوش شیرین
می توانید برای جرم گیری کتری و سماور مقداری جوش شیرین را در آب حل کنید. مقدار آب باید دو برابر جوش شیرین باشد. میتوانید این کار را چند بار تکرار کنید تا بهنتیجهدلخواهبرسید.
استفادهاز سیب زمینی رندهشده
برای رسوب زدایی از سیب زمینی رندهشدهاستفادهکنید. با توجهبهاندازهکتری دو یا سهسیب زمینی رندهکردهو درون کتری بریزید سپس اجازهدهید با آب بهمدت نیم ساعت بجوشد، درون کتری یک تکهزاج سفید کوبیدهشدهریختهو بگذارید نیم ساعت دیگر بجوشد سپس آب کتری را خالی کردهو آن را بشویید و آب تازهدرون آن پر کنید و دوبارهبجوشانید.
از بین بردن رسوب کتری با نوشابه
برای از بین بردن رسوب کتری ، سماور و چای ساز آنها را با نوشابهپر کنید و بگذارید تا بجوشد. سپس اجازهدهید آب کتری خنک شود و بعد از گذشت 1 ساعت کتری را آب بکشید تا جرم ها بهطور کامل از بین بروند.
از بین بردن رسوب کتری با آبلیمو
برای از بین بردن رسوب ضخیم کتری و از بین بردن رسوب ضخیم سماور از چند عدد لیموترش یا آبلیمو (کامل یا قاچ شده) استفادهکنید. در این روش لیموها را درون آب کتری ریختهو آب را 10 دقیقهبجوشانید تا رسوب کتری کندهشود.
قرار دادن کتری در فریزر
اگر کتری کوچک است و مقدار رسوبات آن کم است ، درون آن آب بریزید و نصف روزکتری را در جایخی یخچال قرار دهید. سپس آن را بشویید و با آب پر کنید و بگذارید بهجوش بیاید تا جرم آهکی آن از بین برود.
حرارت دادن کتری
برای از بین رفتن جرم آهکی کتری چند دقیقهسماور یا کتری را بدون آب حرارت دهید سپس داخل آن را با آب سرد پر کنید تا جرم ها از دیوارهکتری کندهشود.
درون آن گوش ماهی بیاندازید. گوش ماهی ها آهک موجود در آب را بهخود جذب، و از رسوب گرفتن کتری و سماور جلوگیری میکنند.
روزی یکبار کتری را با حولهمرطوب تمیز و با یک حولهنرم خشک کنید.
برای جرمگیری کتری و سماور آن را محکم نسایید و از شویندههای صنعتی استفادهنکنید.
مهم ترین نکتهدر جوشاندن آب انتخاب ظروف مناسب است پس برای جوشاندن آب از کتری های استیل، شیشهای و برنز استفادهکنید و بههیچ عنوان از ظروف غیراستاندارد مثل ظروف آلومینیومی و قلع استفادهنکنید.
بر اساس نظر برخی از پزشکان رسوب کتری ، کلسیم و منیزیم رسوب شدهاست و نباید آن را از بین ببریم زیرا این دو عنصر نقش اساسی در سلامت و عملکرد قلب و عضلات آن دارند پس گرچهرسوبات موجب تغییر طعم آب میشوند اما نیازی بهرسوب زدایی از جدارهکتری ها نیست.
آبی کهدر کتری رسوب گرفتهمیجوشد سرشار از منیزیم و کلسیم است و ما میتوانیم در صورت استفادهاز عناصر مفید آن استفادهکنیم.
برخی دیگر از پزشکان بر این باورند کهبدن ما بهتمام املاح موجود در آب احتیاج ندارند و مصرف املاح موجود در آب موجب افزایش املاح معدنی در بدن انسان میشود و بههمین دلیل افراد دچار بیماری هایی مانند نارسایی کلیهو تضعیف سیستم عصبی و حرکتی میشوند.
تراکم و رسوب کلسیم در آب موجب بیماری هایی خطرناک میشود و برای بیماران کلیوی خطرناک است.وجود سدیم موجود در آب تاثیرات مخربی بر سیستم گوارش میگذارد. همچنین وجود رسوبات باعث تغییر طعم آب میشود و کیفیت آن را پایین میآورد.
رسوبات ضخیم مانند یک عایق عمل میکنند و سبب میشوند کهتبادل حرارتی بین دیوارهکتری و آب دیرتر اتفاق بیفتد و انرژی بیشتری صرف جوش آوردن آب شود.
همچنین وجود رسوب در کتری باعث میشود دیوارهدرونی کتری دچار خوردگی شود. بهشما پیشنهاد میکنیم بیش از اندازهروی رسوب کتری حساس نباشید و زمانی کهرسوبات در کتری ضخیم شد اقدام بهتمیز کردن کتری کنید.
در نهایت باید مثل همیشهو طبق روال تمامی مطالب مجله اینترنتی فنجان خاطر نشان کنیم تنها فردی کهمیتواند تشخیص دهد چهچیزی برای شما مفید یا مضر است تنها پزشکی است کهشما را از نزدیک معاینهمیکند و بهوضعیت جسمی شما واقف است و تمامی این نکات و توضیحات تنها جنبهی اطلاع رسانی و افزایش آگاهی شما را دارند.