نخود فرنگی خواص بسیاری برای لاغری دارد و مصرف آن برای سلامت بدن هم مفید می باشد، البته روش های افزودن نخودفرنگی به رژیم غذایی برای لاغری مهم و حائز اهمیت است.
خواص جالب و بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری
نخود فرنگی علاوهبر خوشمزهبودن گنجینهکوچکی از مواد مغذی هستند کهدارای فواید بسیاری برای سلامت بدن میباشند. برخی افراد علاقهای بهخوردن آن ندارند، اما باید بدانند کهحتما در ذائقهخود باید تغییر ایجاد کنند.
نخود فرنگی دارای آمینو اسیدهای ضروری، سیستئین، لیسین و بسیاری از مواد مغذی مهم مانند پروتئین ها، ویتامین B، ویتامین E، نشاسته و چربی ها است.
نخودفرنگی از محدود حبوباتی است کههم بصورت خام و هم پخته، جزء سبزیجات تازهمحسوب میگردد. در مطلب قبلی خواص
نخود فرنگی را کامل گفتیم و حالا در این بخش از سلامت مجله اینترنتی فنجان اثر این
نخودهای سبز کوچک را در لاغری و کاهش
وزن بیان خواهیم کرد.
کاهش وزن با نخود فرنگی؟
افزایش
وزن و تغییر سایز بهدلیل سبک زندگی ناسالم و مصرف غذاهای پرچرب و کالری بهوجود میآید. برای تغییر در رژیم
غذایی بهتر است انواع مختلف غذاها را دریافت کنید،
نخودفرنگی یکی از مواد
غذایی مهمی است کهدر کاهش
وزن موثر است.
نخودفرنگی بهطور طبیعی یک ماده
غذایی کم کالری، کم چرب، حاوی پروتئین، فیبر و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است. بهطور کلی هر فنجان
نخودفرنگی حاوی 134 کالری است اما فیبر بالایی دارد، بههمین دلیل برای کاهش
وزن بسیار مناسب است. اگر مایل بهکاهش
وزن خود هستید، سوپ سبزیجات خود را با افزودن
نخودفرنگی تکمیل کنید. این سوپ با فیبر و پروتئین بسیار، احساس سیری در شما ایجاد کردهو جلوی اشتهای شما را میگیرد. این سوپ را قبل از غذای اصلی میل کنید تا غذای کمتری بعد از آن مصرف نمائید. زیرا این سوپ حجم زیادی از معدهشما را اشغال کردهو از پرخوری جلوگیری میکند.
مواد مغذی نخود فرنگی
سهچهارم فنجان
نخود فرنگی دارای 100 واحد کالری است، مقدار پروتئین آن از یک چهارم فنجان بادام یا یک قاشق غذا خوری کرهبادام زمینی بیشتر است. هر فنجان
نخود فرنگی 8 گرم فیبر و 28 درصد فیبر مورد نیاز روزانهرا تامین میکند. بسیاری از افراد فیبر کافی در طول روز مصرف نمی کنند، کهمیتوانند با افزودن
نخودفرنگی بهغذای خود، فییبر مورد نیاز را دریافت کنند.
علاوهبر فیبر و پروتئین منبع مناسبی از ویتامین های گروهB، ویتامین A، ویتامین C، بتا کاروتن، آهن، منیزیم و ویتامین K است.
آیا مصرف نخود فرنگی، موجب چاقی میشود؟
تحقیقات بخش سلامت دانشگاههاروارد نشان میدهد کهمیان افزایش مصرف سبزیجات نشاستهای و بالا رفتن
وزن ارتباطی وجود دارد. بهطوری که
نخودفرنگی را نیز یکی از عوامل افزایش
وزن میدانند. در این مطالعهاز اطلاعات یک پرسشنامهتغذیهای استفادهشد کهخطاهای محاسباتی داشت. این کهبدانیم چه
غذایی را در باید در کنار این سبزیجات استفادهکنیم، اهمیت بسیاری دارد.
با اینکهتحقیقات نشان دادهاست افزایش مصرف سبزیجات نشاستهای باعث بالا رفتن
وزن میشود اما تحقیقات دیگری نیز ثابت مینماید افزایش مصرف فیبر در برنامه
غذایی بهکاهش
وزن کمک میکند.
آیا میتوان از کرهیا سس کنار نخود فرنگی استفادهکرد؟
اینکار بهطور مستقیم روی مقدار انرژی دریافتی تاثیر دارد. کرهیا سس سنگین میتواند با شاخص گلیسمی بالا در ارتباط باشد.
اندازهمشخصی از
نخودفرنگی موجب بالا رفتن سریعتر قند خون نسبت بهمواد
غذایی دیگر میشود. بهطور کلی بهتر است از بیشتر از مواد
غذایی در رژیم خود استفادهکنیم کهشاخص گلیسیمی پائینی دارند، علاوهبر این باید بار گلیسیمی آنها را نیز در نظر بگیریم. بارگلیسمی میزان حجم
غذایی میباشد. مواد
غذایی مانند هندوانه،
نخودفرنگی و هویج ممکن است شاخص گلیسمی بالایی داشتهباشند اما بار گلیسمی این غذاها پایین است. این بدان معناست کهیک وعدهاز این مواد
غذایی تاثیر زیادی بر روی قند خون ندارد.
نخودفرنگی یک ماده
غذایی همهکارهاست کهنباید بهعنوان تزئین غذا در نظر گرفتهشود. افزودن زیاد این ماده
غذایی پر خاصیت، راهحل مناسبی برای کاهش
وزن سریع میباشد.
روشهای افزودن نخودفرنگی بهرژیم غذایی برای لاغری و تناسب اندام :
از
نخود فرنگی بهعنوان
غذایی کنار وعدهاصلی با روشهای خلاقانهاستفادهکنید.
نخود فرنگی را با دیگر سبزیجات، میوهها، حبوبات، غلات کامل، چربی های مفید برای قلب و منابع کم چرب پروتئین ترکیب کنید تا یک غذای کامل برای حفظ سلامتی داشتهباشید.
از نخود فرنگی میتوان در ترکیب انواع پلوها و کتلت ها استفادهکرد. همچنین میتوان نخود فرنگی را بهراحتی در تهیهحموص اضافهکرد. استفادهاز
نخودفرنگی با پوششی کهدارد، فیبر، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای بیشتری را وارد بدن میکند.
نخود فرنگی های خشک یک میان وعدهسالم و سیر کنندهای است کهمیتوان در فواصل وعدههای اصلی از آن استفادهکرد. البتهباید توجهداشت کهنباید بیش از یک مشت از
نخود فرنگی خشک استفادهکنید.
نخود فرنگی را میتوان بهصورت تازه، منجمد، خشک شدهیا خشک و منجمد استفادهکرد.