
در ابتدای زندگی مشترک دو زوج جوان میپندارند کهفقط باید با یکدیگر اختلافی نداشتهباشند و ارتباط با خانوادههمسر اهمیت چندانی ندارد اما رفتهرفتهپس از ازدواج با خانوادههمسر خود دچار چالش میشوند . ما در این مطلب نکاتی برای پیشگیری از چالش با خانوادههمسر ارائهکردهایم با ما همراهشوید.
ازدواج در ایران بهمعنی پیوند دو فرد نیست؛ پیوند دو خانواده است. بههمین دلیل باید قبل از ازدواج درخصوص خانوادهشریک انتخابی تان حساسیت بهخرج دهید.
اختلاف فرهنگی و تفاوت در ارزش ها یکی از دلایلی است کهباعث میشود بین شما و خانوادهجدیدتان، یعنی خانوادههمسرتان فاصلهبیفتد. آنها ممکن است کم حرفی شما را بهغرور تشبیهکنند و مهارت های فردی تان را پز دادن و خودنمایی تلقی کنند. برای آن کهدر ازدواج، بهچالش با خانوادههمسرتان دچار نشوید، این توصیهها را بخوانید:
سبک سنگین کنید
خاستگاههمسرتان را کشف کنید ببینید در چهخانوادهای و با چهنوع ساختاری بزرگ شدهاست. بهتر است این مسالهقبل از ازدواج صورت گیرد. بسیار مهم است کهقبل از ازدواج، در دورهآشنایی بتوانید شناخت کلی کسب کردهو تفاوت های فرهنگی موجود میان خود و همسرتان را ارزیابی کنید. شما بعد از ازدواج، وارد خانوادهای میشوید کهمعیارها و فرهنگ شان هر قدر هم کهبهشما نزدیک باشد باز دارای تفاوت هایی است. این تفاوت ها را بپذیرید تا بعد با همسرتان دچار مشکل نشوید. البتهعروس و داماد هر دو باید سعی کنند با شرایط جدید کنار بیایند.
یادتان باشد در شرایطی کهتفاوت های بسیار عمدهبین بافت فرهنگی عروس و داماد وجود دارد، مواردی کهباید آنها را بپذیرید، تبدیل بهمواردی میشوند کهباید آنها را تحمل کنید. اگر شما فردی هستید کهدر خانوادهای مرفهدر یک کلانشهر بزرگ شدهاید، بسیار دشوار است کهبتوانید در خانوادهای ضعیف از یک روستا کهپایبند قواعد سنتی هستند، احساس راحتی کنید. بنابراین چنانچهتفاوت هایتان در شکل و فرهنگ خانوادهزیاد است، برای ازدواج کمی بیشتر تامل کنید.
مشاورهرا جدی بگیرید
معیارهایی کهبرای انتخاب همسر دارید، اولویت بندی کنید؛ با علم بهاینکهتفاوت هایی در فرهنگ همسرتان با فرهنگ شما وجود دارد، بهدلیل معیارهایی کهاولویت بیشتری برایتان دارد، با این تفاوت ها کنار بیایید و آنها را بپذیرید و صبر و تحمل بهخرج دهید. البتههمهاینها در شرایطی است کهفرد پیش از ازدواج بههمهاین شرایط و تفاوت ها فکر کردهباشد. در مواردی کهفرد بعد از ازدواج متوجهاین تفاوت ها میشود و همین فاصلههای فرهنگی باعث بروز مشکلات و سخت شدن زندگی میشود، توصیهاین است کهحتما از مشاوران حوزهسلامت روان کمک بگیرد تا با کمک او متوجهشود ایراد کار کجاست.
گاهی هم نیاز است مهارت حل مسئلهرا یاد بگیرد؛ یعنی بتواند مشکلش را با خانوادههمسرش مطرح کند تا شاید هرکدام از دو طرف با کاهش سخت گیری ها، زندگی آرام تری را تجربهکنند در نهایت زوج با سپری کردن دورهو آموزش ها و مهارت هایی کهبهدست میآورند، برخوردهای کمتری خواهند داشت و میتوانند زندگی بهتری داشتهباشند.
گاهی تفاوت ها مشکلاتی در زندگی زوج ایجاد میکنند کهبهراحتی قابل حل نیستند اما اگر دو طرف، هم زوج جوان و هم خانوادههمسرهایشان، بتوانند خویشتن داری کنند و سخت گیری چندانی بهخرج ندهند، قاعدتا آرامش خانوادهبهتر حفظ میشود
تفاوت هایی کهحل نمی شوند
گاهی تفاوت ها مشکلاتی در زندگی زوج ایجاد میکنند کهبهراحتی قابل حل نیستند اما اگر دو طرف، هم زوج جوان و هم خانوادههمسرهایشان، بتوانند خویشتن داری کنند و سخت گیری چندانی بهخرج ندهند، قاعدتا آرامش خانوادهبهتر حفظ میشود.
گاهی بهدلیل این تفاوت ها، ممکن است از رفتار طرفین سوء برداشت شود؛ مثلا اگر عروس خانم کم حرف باشد و خانوادههمسرش زودجوش، ممکن است تصور کنند عروسشان آنها را تحویل نمی گیرد و ... اما چنین روش های برخوردی درست نیست و خانوادهفرد باید همسر او را با همان ویژگی هایی کهدارد، بپذیرند.
نمی توان فردی را مجبور کرد الگوی رایج خانوادههمسرش را بپذیرد. برای یک زندگی مسالمت آمیز در کنار هم، افراد باید تفاوت های یکدیگر را بپذیرند. البتهوقتی تضادها زیاد میشوند، مشکلات هم افزایش مییابند و برخوردها بیشتر. برای جلوگیری از این برخوردها باید پیش از ازدواج اقدام شود. مثلا وقتی خانوادهای معیارهای خاصی برای خودشان دارند، مسلما همهفرزندان در جریان این معیارها هستند و موقع انتخاب همسر میتوانند بهآنها توجهکنند. وقتی هم میبینند فردی کهبرای زندگی مشترک انتخاب کردهاند، این معیارها را ندارد، دو راهدارند؛ اگر معیارهای خود فرد برایش مهم تر از معیارهای خانوادهاش است و برای این ازدواج اصرار دارد، خانوادهرا راضی بهپذیرش فرد کند اما اگر میبیند مشکلات بعدی، زندگی مشترک با آن فرد را برایش غیرممکن میکند، از خیر ازدواج با او بگذرد.
ازدواج و تلاقی فرهنگ های متضاد
1 ـ ما همیشهبرای هر کاری، خودمان تصمیم گرفتهایم، روی پای خودمان ایستادهایم، فکر کردهایم و انتخاب کردهایم، حالا روش شما را نمی فهمم این یعنی چی باید با پدرم مشورت کنم، مگر خودت عاقل و بالغ نیستی مگر استقلال فکری نداری... .
هر خانوادهای بهنوبهخود یک دولت کوچک است با روش خاص خود، با قوانین منحصربهفرد، با شیوههای تربیتی و شیوههای مقابلهای ویژهدر برخورد با مشکلات. بهیقین طبیعی است وقتی اعضای دو خانوادهای کهقوانین شان از زمین تا آسمان با هم متضاد و متفاوت است بخواهند با هم وصلت کنند، مشکلاتی ایجاد شود؛ مثلا در خانوادهای کهحمایت و پشتیبانی در نهایت است و در خانوادهای دیگر استقلال و فردگرایی بسیار مورد تاکید است، بی تردید تلاقی این دو سیستم متضاد بستهو باز مشکلاتی را موجب میشود کهدامن هر سهخانوادهرا میگیرد. هم خانوادهدو نفرهو هم خانوادههمسران درگیر مسائلی میشوند کهشاید پیدا کردن نقطهاشتراکی کوچک بین آنها مانند جستجوی لنگهکفش در بیابان است.