
اصغر معینی صالح بازیگر نقش مصدق در سریال معمای شاهبهسرطان استخوان مبتلاست و اکنون در حال طی کردن روزهای سخت بیماری است تا بتواند با بهبودی کامل بهادامهفعالیت های هنری بپردازد. اصغر معینی صالح ، تنها بازیگری است کهسهبار نقش مصدق را بازی کردهاست.
بازیگر نقش مصدق با اشارهبهاینکهکمتر کسی جویای احوال من شدهاست، بیان کرد:خیلی از دوستانم از طریق صفحات مجازی احوالم را میپرسند و از میان دوستان سینما و تلویزیون فقط سعید سلطانی، عبدالرضا اکبری، محسن صادقی و حسین نورعلی سراغی از من میگیرند و با هم در ارتباط هستیم.
وی افزود:بد نبود اگر با دوستانی کهاین سال ها کار کردم تلفنی بهمن میزدند، خدا نکند روزی کسی بهاین بیماری مبتلا شود.
معینی در پایان با اشارهبهاینکهروزهای سخت بیماری ام را پشت سر گذاشتهام، یادآورشد:در حال حاضر جلسات نهایی روند بیماری را پشت سر میگذارم و موهایم درآمدهو با بهبودی کامل آمادهکار هستم.
اصغر معینی صالح سهبار نقش مصدق را بازی کردهاست. محمدرضا ورزی اولین کسی بود کهاو را برای این نقش انتخاب کرد. معینی صالح در چند کار ورزی از جملهسریال «کریم خان زند» و «سال های خاکستری» بازی کردهبود تا این کهورزی بهعبداللهاسکندری کهطراحی گریم فیلم تلویزیونی «سقوط» را بهعهدهداشت، پیشنهاد کرد اصغر معینی صالح را هم برای نقش مصدق گریم کند. در آن موقع معینی صالح مو و ریش بلند داشت. بعد از کوتاهشدن مو و گرفتن تست گریم، چهرهاو شباهت زیادی بهمصدق پیدا کرد. از سوی دیگر فیزیک او تناسب زیادی با فیزیک مصدق داشت. مصدق در فیلم تلویزیونی «سقوط» در دو سکانس حضور داشت.
بینندگان تلویزیون در این فیلم شاهد یک بازی روان از معینی صالح در نقش مصدق بودند. او صحنهعزل مصدق را بهزیبایی اجرا کرد. با وجود این کهمعینی در صحنههای کمی حضور داشت، اما توانست نقشش را بخوبی ایفا کند و در ذهن مردم بماند. معینی صالح سال 1384 در سریال «پدرخوانده» بهنویسندگی و کارگردانی محمدرضا ورزی باز هم نقش مصدق را تجربهکرد.
برای سومین بار این نقش را در سریال تلویزیونی «معمای شاه» بهنویسندگی و کارگردانی محمدرضا ورزی تجربهمیکند. ورزی در این سریال کهتصویربرداری آن چند روزی است آغاز شده، بهشکل گستردهتری بهزندگی مصدق میپردازد. در مجموع، معینی در این سهتجربهتلاش کردهمصدق را نهبهعنوان شخصیت سفید و نهکاملاً سیاهنشان بدهد. در حقیقت از او یک چهرهخاص بهتصویر کشیدهتا برای مخاطبان تلویزیون کاملاً قابل باور باشد.