
یک تیم تحقیقاتی در دانشگاهاشتوتگارت متشکل از دانشجویان دکتری موفق بهساخت دوربین توسعهیافتهو پیشرفتهای شدند کهبسیار ریزتر از دوربین های دیگر است. تکنیک های ساخت نوین امکاناتی را فراهم کردهتا با استفادهاز پرینترهای سهبعدی کوچکترین لنز ممکن دوربین ساختهشود .
این تیم در مدت چند ساعت موفق بهساخت این لنز با استفادهاز فناوری 3D شدند. این دوربین دارای لنزهای پیشرفتهای در ابعاد یک دانهنمک است و بهراحتی در داخل سرنگ های پزشکی جابهجا میشود و در حقیقت هدف اصلی از ساخت این دوربین ورود بهداخل بدن انسان و بهنوعی گشت و تحقیق در این رابطهاست .
درحالیکهطراحی و تولید این لنز بهخودی خود یک کار خارق العادهاست ، دستگاهدر واقع شامل سهلنز و یک فیبر نوری بهعرض دو رشتهتار مو است کهدر نوع خود شاهکار محسوب میشود.این فیبر نوری در حقیقت اجازهو امکان اتصال دوربین بهبدن انسان را دارد کهبا تزریق بهداخل بدن بهپزشکان امکان بررسی های دقیق در شرایط حساس را میدهد . محققان میگویند، این دوربین استثنایی را میتوان در درون تمامی ارگان های زندهانسان و حتی مغز بهحرکت درآورد و بنابراین در آیندهنزدیک میتوانیم شاهد تهیهتصاویر بی نظیر و بی سابقهاز درون بدن انسان ها باشیم.
از آنجایی کههیچ نور و روشنایی در داخل بدن انسان وجود ندارد این دوربین با یک ال ای دی کوچک همراهو جفت شدهاست . طول این دوربین 125 میکرومتر و پهنای ان بهاندازهدو موی انسان است. دوربین یاد شدهمیتواند از فاصله3 میلیمتری بر روی هدف خود فوکوس (تمرکز) کند و تصویربرداری را آغاز نماید. در نتیجهکل سیستم تصویربرداری یاد شدهبهراحتی در درون یک سرنگ جای میگیرد.
این تیم تحقیقاتی با بهرهگیری از همین ایدهیک نسخهمشابهبا حسگرهای متفاوت طراحی کردهاند کهبرای اهداف دیگر مورد استفادهقرار خواهد گرفت .، بهگفتهمسئول این طرح لنز و دوربین ساختهشدهبرای عملیات حساس جمع اوری اطلاعات بهروشی نامحسوس (جاسوسی) ، نصب بروی روی هواپیماهای بدون سرنشین و دهها مورد دیگر کاربردهای فراوانی خواهد داشت.
محققان برای نشان دادن دیگر کارکردهای این لنزها آن رو بر روی یک تراشهکوچک چاپ کردهو برای طراحی حسگری کوچک بهکار گرفتند. ساخت این دوربین با سرعت بالا و دقت فراوان ممکن است و احتمالا در آیندهاز آن برای ساخت پهپادهایی استفادهمیشود کهکوچکتر از حشراتی همچون زنبور عسل هستند.
بهگفتهاستاد " هارالد گیسن " از دانشگاهاشتوتگارت این طرح ابتدا بهصورت مدل CAD طراحی شد و سپس با پرینتر سهبعدی بهمرحلهپایانی رسید.