
برخلاف آنچهکهدیدهمیشود گندم سیاهارتباطی بهگندم ندارد. این گیاهنوعی علف است کهبهخانوادهریواس ها مرتبط است. گندم سیاهی کهمردم آن را مصرف میکنند در حقیقت نوعی میوهی دانهای است کهاز گیاهگندم سیاه
یا دیلار گرفتهمیشود. بههر روی این میوه؛ گندم سیاهنامیدهمیشود چرا کهاین گیاهدقیقا مانند همان مصرف سنتی گندم عادی استفادهمیشود. یکی از دلایلی کهامروزهگندم سیاهرا محبوب ساختهاین است کهاین گیاهفاقد
گلوتن است و بهشدت مفید است. گندم سیاهحاوی مواد مغذی مختلفی است کهبهشما کمک میکند تا مناسب و سالم بمانید.
گندم سیاهمقدار زیادی پروتئین، ترکیبات معطر، آنتی اکسیدان و مواد معدنی دارد و علاوهبر آن خوراکی فوق العادهای برای افزودن بهرژیم غذایی میباشد. در 100 گرم گندم سیاهمقدار کلی چربی 3/4 گرم این کهاز این مقدار حدود
0/7 گرم آن چربی اشباع و یک گرم آن چربی غیر اشباع و یک گرم آن نیز چربی نیمهاشباع میباشد. این گیاههیچ کلسترولی ندارد و حاوی یک گرم سدیم است. 460 میلی گرم پتاسیم و حدود 72 گرم کربوهیدرات و 10 گرم فیبر دارد.
هر 100 گرم گندم سیاهحاوی 13 گرم پروتئین است. علاوهبر آن، این گیاهحدود 57٪ از نیاز روزانهشما بهمنیزیم و هم چنین 12٪ آهن، 10٪ ویتامین B6 و یک درصد از کلسیم مورد نیاز روزانهشما را تامین میکند.
این گیاهفاقد ویتامین ها آ، ب 12، ث و د است.
یک فنجان گندم سیاهحاوی بیش از 20٪ از فیبر مورد نیاز روزانهشما است. فیبری کهاز این گیاهبهدست میآید، خاصیت قوی ضد سرطانی دارد. بهاین معنا کهاین گیاهاز رشد و گسترش انواعی از سرطان جلوگیری میکند.
مخصوصا این موضوع در جلوگیری از بهوجود آمدن سرطان سینه در زنان کاملا درست است بهویژهدر زنانی کهایام یائسگی را پشت سر میگذارند و ریسک بالایی در ابتلا بهاین بیماری را دارند.
فایدهعمدهدیگر گندم سیاهکمک بهجلوگیری از ابتلا بهسرطان کولون است. فیبر موجود در این گیاهبهگوارش راحت تر کمک میکند. این بدان معناست کهبدن بهتولید اسید کمتری برای تجزیهو گوارش غذا نیاز دارد.
در نتیجهبا مصرف فیبر ترشح اسید و آنزیم در مدفوع مشاهدهمیشود. این اقدام از بروز سرطان روده جلوگیری میکند.
یکی از دلایلی کهچرا گندم سیاهنقش دائمی در رژیم غذایی شما ایفا میکند و باید حتما در رژیم غذایی شما باشد این است کهاین گیاهحاوی مواد مغذی زیادی مانند فلاونوئید ها است. این ترکیبات عملکرد ویتامین ث را تسهیل کرده
و بهمانند آنتی اکسیدان عمل میکنند. این آنتی اکسیدان ها برای سلامت شما حیاتی بودهو رادیکال های آزاد خطرناک را نابود میکنند. رادیکال های آزاد باعث بروز سرطان و بیماری های قلبی میشوند. یکی از مهمترین فلاونوئیدهای
موجود در گندم سیاهروتین است. این مادهسطح کلسترول بد خون را کاهش میدهد و از تشکیل لختههای خونی جلوگیری میکند و بدینوسیلهاز تصلب شرائین، حملات قلبی و سکتهجلوگیری میکند.
دیابت اغلب میتواند کاملا خطرناک باشد و مدیریت آن میتواند در طول زمان ها کاملا پیچیدهباشد. گندم سیاهحاوی فیبرهایی است کهقند خون را در بدن کاهش دادهو بهکنترل دیابت کمک میکند. گندم سیاهفوری عمل کردهو
در طی یک تا دو ساعت سطح قند خون را کاهش میدهد. گندم سیاهحاوی شیرو اینوسیتول است کهبهطور طبیعی مانند انسولین عمل میکند و گیرندههای انسولین بدن را حساس میکند. این گیاهبهویژهبرای مبتلایان به
دیابت نوع یک مفید است. گندم سیاهحاوی مقدار زیادی منیزیم است و این عنصر برای حدود 300 نوع آنزیم ضروری است. آنزیم هایی کهتاثیر مستقیم بر روی جذب گلوکز و انسولین دارند. مقدار زیاد منیزیم همچنین بهبیماران
مبتلا بهدیابت نوع دو کمک میکند.
فیبر یکی از اجزای کلیدی برای گوارش بهتر است و گندم سیاهمملو از فیبر است. فیبر حجم زیادی بهحرکات رودهافزودهو همچنین حرکت کرمی رودهرا تحریک میکند. بههمین علت برای افرادی کهمیخواهند گوارش خود را بهبود
دهند مناسب است. در بخش سلامت مجله اینترنتی فنجان بارها عنوان شد کهفیبر حتی بهتنظیم حرکات رودهکمک کردهو بنابراین از مشکلات گوارشی مانند سرطان رودهجلوگیری میکند. همچنین گندم سیاهاسهال و برخی دیگر از اختلالات
را درمان میکند.
سیستم ایمنی بدن همچون سپر از بدن در مقابل عفونت ها و بیماری ها دفاع میکند. هرچهسیستم ایمنی ضعیف تر شود، شخص مریض تر میشود. گندم سیاهحاوی فلاونویید، توکوفرول، سلنیوم و فلونیک اسید است کههمگی
عوامل رادیکال آزاد را پیدا کردهو آن را خنثی میکنند و از بروز بیماری ها و عفونت ها جلوگیری میکنند. این گیاههمچنین مجهز بهگیرندههای خنثی کنندهای است کهمیتوانند رادیکال های آزاد را خنثی کنند.
در قیاس با سایر سبزیجات و دانهها، این مواد مغذی در گندم سیاه؛ بهمقدار زیادی وجود دارند.
فایدهبسیار خوب مصرف گندم سیاهآن است کهمملو از پروتئین است. همچنین این گیاهمنبع عالی تمامی هشت آمینو اسید ضروری شامل لیزین است. مصرف گندم سیاهگزینهبسیاری خوبی برای گیاهخواران است تا آن را با گوشت
تعویض کنند و با این کار بهبدن اجازهدهند تا فواید مورد نیاز را سریعتر جذب کند. این کار منجر بهدست آوردن فوایدی مانند تقویت توانایی شناخت، تقویت کلی انرژی بدن و کاهش وزن میشود. این گیاههمچنین سرعت کاهش
طبیعی استحکام و حجم ماهیچهها را کاهش میدهد. گندم سیاههمچنین بهصورت عجیبی روند کاهش طبیعی جرم استخوان ها را با بالا رفتن سن؛ میکاهد.
سنگ های صفرا بهعلت افزایش ترشح اسید معدهدر بدن اتفاق میافتند و این اغلب زمانی اتفاق رخ میدهد کهبدن شما غذا را در سرعت مطلوب خود گوارش نمی کند. این صفرا ها نیاز بهتجزیهبیشتر غذا دارند. از آنجا کهگندم
سیاهدارای فیبر است، بهگوارش راحت تر کمک میکند. این بهمعنای آن است کهبدن نیاز بهترشح اسید کمتری برای تجزیهغذا دارد و از سنگ صفرا جلوگیری کند.
داشتن یک دوز مصرف سالم ویتامین ای و منیزیم در رژیم غذایی میتواند بهجلوگیری از آسم کمک کند؛ از آنجا کهاین دو مادهعامل ضد التهاب محسوب میشوند. وجود داشتن گندم سیاهدر رژیم غذایی میتواند بهجلوگیری از
ابتلای کودکان بهآسم کمک کند.
استخوان بهطور طبیعی با افزایش سن رو بهزوال میروند. این مسئلهمیتواند بهصورت قابل توجهی توسط روی و سلنیوم موجود در رژیم غذایی آهستهتر شود. همچنین سلنیوم بر روی دندان ها و ناخن ها نیز تاثیر میگذارد.
گندم سیاهسرشار از این مواد مغذی است.
کم خونی یک بیماری رایج است کهدر اثر فقدان آهن رخ میدهد. این بیماری باعث مشکلاتی همچون خستگی، سردرد و اختلالات شناختی میشود. گندم سیلهمقدار زیادی آهن دارد کهمیتواند از ابتلا بهکم خونی جلوگیری کند.
تمامی دانههای گندم سیاهمیتواند برای کاهش وزن کمک کنندهباشد. چنانچهدر این مطلب از مجله اینترنتی فنجان و در بحث خواص گندم سیاهگفتهایم گندم سیاهدر قیاس با گندم و جو کالری کمتری دارد و این گیاهفاقد چربی اشباع شده
و کلسترول است و سرشار از فیبر و پروتئین میباشد.
گندم سیاهمنبع خوبی از منیزیم است کهدر بهبود فشار خون با شل سازی رگ های خونی بسیار سودمند است. گندم سیاهفشار خون را بهصورت طبیعی بدون استفادهاز مواد شیمیایی مضر کاهش میدهد.
گندم سیاهبسیار خوب بهمراقبت از پوست کمک میکند. این گیاهحاوی مقدار زیادی روتین است کهدر مراقبت از پوست در مقابل صدمات ناشی از نور آفتاب، مفید است. از این رو این گیاهمیتواند بهعنوان یک لوسیون ضد آفتاب
طبیعی در مقابل اشعههای مضر آفتاب تلقی گردد.
آنتی اکسیدان ها و فلاونوییدهای موجود در گندم سیاهاز پیری زودرس پوست جلوگیری میکنند.
منیزیم موجود در گندم سیاهاثر شل سازی بر رگ های خونی دارد، بنابراین جریان خون بهبود مییابد. این مسئلهمنجر بهپوست درخشان و جوان میشود.
گندم سیاهحاوی 75٪ کربوهیدرات های پیچیدهاست. همهی این کربوهیدرات ها برای رشد مناسب مو خوب هستند. گندم سیاهسرشار از ویتامین های آ و ب و روی است، کهآن را بسیار برای رشد مو پر ثمر کردهاست.
ویتامین B6 برای رشد و سلامت مو حیاتی است. با توجهبهمحلول بودن آن در آب، این ویتامین در بدن ذخیرهنمی شود. این ویتامین باید از بعضی از منابع غذایی دریافت شود. گندم سیاهمنبع عالی از ویتامین B6 است.
پوست گندم سیاهبهخوبی بهعنوان پرکنندهی بالش ها استفادهمیشوند. این موضوع بهالتیام آلرژی های ناشی از گرد و خاک، پَرها و آلایندهها کمک میکند.
گندم سیاهبرای دفع مایعات اضافی و آب محبوس در بدن مفید است.
گندم سیاهخوراکی غذای گرمی است کهطی زمستان های سرد مصرف میشود. شامل شدن این گیاهدر رژیم غذایی زمستانهشما بهترین فواید را دارد.
گندم سیاهحاوی هیچ گلوتنی نیست. این خاصیت برای افراد مبتلا بهسلیاک و حساس بهگلوتن خوب است.
گندم سیاهحاوی ویتامین ب کمپلکس است کهبهترین فایدهبرای افراد دچار اختلالات کبد و بیماری های مربوطهاست.
گندم سیاهسرشار از اینوسیتول است کهاین گیاهرا بهیک خوراکی با کالری کم و متعادل تبدیل کردهاست. گندم سیاهتجمع چربی را کاهش دادهو میتواند بهتثبیت سطح سوخت و ساز بدن کمک کند.
گندم سیاهمنبعی غنی از اسید های چرب غیر اشباع است کهمیتواند انعطاف پوست شما تقویت کند. این خاصیت میتواند پوست شما را برای مدت زمان بیشتری جوان تر بهنظر برساند.
ویتامین ب برای پوست، ناخن ها و مو بهترین است و میتواند آسیب ناشی از آفتاب و عوامل محیطی را بهحداقل برساند. گندم سیاهحاوی ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید، تیامین و فولات است کهبهجلوگیری از آسیب پوستی
کمک میکنند.
در پاسخ بهسوالات برخی از شما در باب خواص گندم سیاهبرای کودکان از بخش سلامت مجله اینترنتی فنجان بهاین مهم نیز پرداختهایم کهشامل :
کودکان از هشت ماهگی بهبعد میتوانند غذاهای جامد بخورند پس در وعدهغذایی آنها گندم سیاهرا بگنجانید.
گندم سیاه18 درصد پروتئین در خود دارد و دارای آمینو اسیدهای ضروری میباشد کهفرآیند هضم را برای کودکان آسان میکند.
گندم سیاهاز این رو برای کودکان مفید است کهدارای 60 تا 80 درصد کربوهیدرات است و میزان قند خون را بههیچ وجهافزایش نمی دهد ، بهاین دلیل بهگندم سیاه، گندم سخت نیز میگویند.
گندم سیاهویتامین های فراوانی مانند ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین E و... را در خود دارد و موجب بهبود عملکرد رگ های خونی و تجمع ویتامین C در بدن کودکان میشود.
گندم سیاهدارای مواد معدنی فراوانی مانند آهن و مس ، کلسیم و فسفر و ... است. آهن و مس مادهای ضروری در جلوگیری از خون ریزی و تشکیل هموگلوبین هستند و کلسیم و فسفر برای رشد استخوان های کودکان نیازمی باشند.
گندم سیاهبرای تشکیل منیزیم کهبرای قلب، بافت های بدن و اعصاب کودکان نیاز است، مفید میباشد.
گندم سیاه3 درصد چربی دارد کهبرای متابولیسم بدن کودکان بسیار مفید است و میزان کلسترول بد خون را کاهش میدهد.
گندم سیاهگلوتن ندارد بنابراین کودکانی کهدچار مشکل عدم تحمل گلوتن یا هستند میتوانند از آن استفادهکنند.
گندم سیاهبرای کودکانی کهبهپروتئین گندم سفید آلرژی دارند، مفید است. مصرف گندم سیاهبرای کودکانی کهاز پروتئین بالای بدن خود رنج میبرند، بهجای گندم معمولی مفید است.
برخی از کودکان مبتلا بهآسم دچار کمبود بعضی از مواد مغذی ضد التهاب مثل منیزیم و ویتامین E هستند ،گندم سیاهبا دارا بودن مقادیر فراوان از این مواد از کودکانی کهازآسم رنج میبرند، محافظت میکند.
روی (زینک) و سلنیوم برای رشد بهتر استخوان های کودکان مفید است ، گندم سیاهبهمیزان فراوان دارای این دو مادهمغذی است بنابراین مصرف آن برای کودکان مفید بودهوبهبدن کمک میکند استخوان های آسیب دیدهرا بازسازی
کند.
سلنیوم موجود در گندم سیاهبرای استحکام ناخن ها و دندان ها نیز مفید است.
کمبود آهن باعث کم خونی در دوران کودکی میشود کهبا علائمی مانند سردرد، خستگی، اختلالات ذهنی و ... همراهاست. آهن برای تشکیل گلبول های قرمز خون نیاز است. گندم سیاهغنی از آهن است بنابراین برای کودکان مبتلا به
کم خونی مفید بودهو موجب افزایش جریان خون میشود.
گندم سیاهیک مادهغذایی خوشمزهو اشتهاآور است کهاشتیاق کودکان را برای دریافت سایر مواد غذایی افزایش میدهد.
شما میتوانید این گیاهرا در یک محفظهدور از هوا نگهدارید. هموارهظرف نگهدارندهرا در محل خشک و خنک قرار دهید. آرد گندم سیاهنیز میتواند در یخچال نگهداری شود.
ابتدا گندم های سیاهرا با آب بشویید. این دانهها میتواند آسیاب شدهو بهآرد تبدیل شود. میتوانید تمام ذرات آن را کباب کنید. طعم گندم های سیاهبعد از برشتهشدن لذیذ میشود. در ژاپن از این گیاهبرای طبخ رشتههای سوبا،
یک غذای سنتی استفادهمیشود. گندم های سیاهبهطور گستردهای بهشکلات ها اضافهمیشود.
محصولات بدون گلوتن گندم سیاهرا میتوان با چک کردن برچسب ها خرید.
گندم سیاهنباید توسط افراد دارای اختلالات خواب مصرف شود.
قبل از آنکهبهکودک خود گندم سیاهدهید، با یک متخصص صحبت کنید.
گندم سیاهبرای بزرگسالان ایمن است.
گاهی اوقات این گیاهمیتواند ریسک آفتاب سوختگی را افزایش دهد
.در معرض قرار گرفتن با گندم سیاهمیتواند باعث آبریزش بینی، آسم، خارش و پوستهپوستهشدن پوست، نفخ و کاهش شدید فشار خون شود.
اطلاعات قابل اعتماد کافی دربارهایمن بودن مصرف گندم سیاهحین بارداری و شیردهی وجود ندارد. از مصرف آن در این دوران دوری کنید.
بعضی محققین فکر میکنند کهوجود داشتن گندم سیاهدر رژیم غذایی بدون گلوتن ممکن است ایمن نباشد. هرچند گندم سیاهیک غذای قابل قبول برای افراد دارای سلیاک تلقی میشود. افراد دارای این اختلالات احتمالا میتوانند
این گیاهرا بدون مشکل مصرف کنند.
گندم سیاهممکن است قند خون را کاهش دهد. این نگرانی وجود دارد کهاین گیاهممکن است با کنترل قند خون حین و بعد از جراحی تداخل داشتهباشد. مصرف بالای گندم سیاهرا حداقل 2 هفتهقبل از جراحی متوقف کنید.