
بعضی از مادران نیاز دارند و مجبورند کهشیر خود را بدوشند تا زمانی کهدر دسترس کودک نیستند ، از آن استفادهکنند کهاین کار برای سلامت نوزاد مهم است اما باید مراقب سلامت شیر خود نیز باشید . انواع مختلفی از روش ها در این بخش از مجله اینترنتی فنجان وجود دارد کهبهشما نشان میدهد این شیر سالم است یا فاسد خوشبختانهشناسایی شیر تازهراحت است و میتوانید دقت خود را بالا ببرید .
1. از رنگ ها و بافت عجیب شیر خود نترسید
کاملا طبیعی است کهببینید شیر شما از لحاظ رنگ و بافت تغییر کردهاست کهاین موضع نشان دهندهنیاز تغییر رژیم کودک میباشد و ظاهر را نمی توان مبنای خوبی برای سنجش سلامت شیر دانست .
2. مراقب شیرهایی کهبیش از سهروز ماندهاند، باشید
شیرهای بیرون معمولا بیش از این مقدار زمان دوام میآورند اما در مورد شیر کاملا طبیعی ، موضوع کمی فرق میکند و حتما باید دقت کنید کهاز شیر تازهاستفادهکنید .
3. برای مزهترشیدگی باید آن را بچشید
شیر ترشیدهطعم بسیار قوی دارد و بوی آن هم شبیهترشیدگی میشود و تنها راهموجود چشیدن آن است .
4. نگران بوی صابونی شیر نباشید :بعضی از مادران متوجهمیشوند کهشیرشان ممکن است بعد از چند ساعت بوی فلز یا صابون بدهد کهاین طعم یا بو دلیل بر ترشیدگی شیر نیست و بیشتر نوزادان بهآن توجهنمی کنند . اگر دیدید کهکودک از خوردن آن اجتناب میکند ، میتوانید کمی آن را بجوشانید تا بوی ناخوشایند آن از بین برود .
1. آن را در انتهای طبقهیخچال قرار دهید : زمانی کهشیر را نزدیک در یخچال نگهدارید ، احتمال برخورد گرما و آلودگی با آن بیشتر میشود و در نتیجهبهتر است کهآن را در انتهای طبقهقرار دهید تا کمتر در معرض آسیب باشد .
2. شیر را در یک ظرف کاملا در بستهو مهر و موم شدهقرار دهید :بسیار مهم است کهمحفظهنگهدارندهشیر کاملا سفت و محکم باشد تا کمترین هوایی بهداخل آن نفوذ نکند .
3. روی شیرها تاریخ بزنید :تاریخ دوشیدن شیر و نگهداری از آن را روی بطری بنویسید تا بدانید کهاز کدام یک باید زودتر استفادهکنید .
اگر قصد استفادهاز شیر را تا پنج الی هشت روز آیندهندارید ، باید آن را فریز کنید و سپس میتوانید 24 ساعت بعد از آب شدن یخ از ان استفادهکنید .
شیر مادر در این شرایط ، ممکن است فاسد شود و طعم خوب و مناسب خود را از دست دهد بنابراین مادران بهتر است کمتر در چنین شرایطی قرار بگیرند.
بارداری :
اگر مادر در دوران شیردهی بهفرزندش ، باردار شود ، شیر او بهعلت تغییرات هورمونی بدن دچار مشکلاتی خواهد شد .
غم و غصه:
مادری کهشرایط روحی مناسبی نداشتهباشد و دائما در حال گریهو غصهخوردن باشد و دچار افسردگی بعد زایمان شود ، نمی تواند شیر مناسبی بهنوزادش بدهد.
غذاهای مضر :
مادر شیردهبهتر است از غذاهای سالم و مفید استفادهنماید . اگر مادر بعد از زایمان بهخوردن غذاهای مضر، فست فودها و نوشابه های گازدارو... روی آورد ، شیر مناسبی نمی تواند بهفرزندش دهد . غذاهایی مانند آبگوشت، سوپ جو و هلیم بهترین غذاها برای تقویت شیر مادر هستند.
مقاربت :
مادر در دوران شیردهی بهتر است دفعات مقاربت را کم کند زیرا مقاربت بهعلت بالا بردن حرارت بدن میتواند باعث بدبویی و کم شدن مقدار شیر شود.
1- غلظت شیر مادر باید متعادل باشد
چنانچهپیش از این هم در مجله اینترنتی فنجان گفتهشد برای تشخیص غلظت شیر یک قطرهشیر بر روی ناخن خود بچکانید اگر در حال حرکت متوقف شد یعنی شیر خوب و معتدلی دارید اما اگر شیر جاری شد غلظت آن کم است و اگر حرکت نکرد شیرتان غلیظ است . برای رشد نوزاد لازم است بین بخش پنیری یا همان پروتئینهو آب شیر تعادل برقرار باشد .
2- مقدار شیر هم باید معتدل باشد
رطوبت زیاد سبب میزان زیاد شیر مادر شدهو میتواند در بدن آمادگی برای عفونت ها ایجاد کند . خشکی مزاج نیز سبب تولید کم شیر میشود . برای رشد بهتر نوزاد میزان حرارت و رطوبت باید کافی و در حد اعتدال باشد . شیر مرطوب و خیلی خشک برای رشد کودک مناسب نیست.
3- رنگ شیر باید کاملا سفید باشد
رنگ شیر مادر باید سفید باشد . رنگ شیر مادر اگر متمایل بهزرد باشد ، نشانهغلبهحرارت و صفراست و اگر متمایل بهسبز و تیرگی باشد نشانهسردی و خشکی آن است . این نوع شیر برای رشد کودک مناسب نیست.
4- طعم شیر مناسب باشد
طعم و بوی شیرمادر بستگی بهمزاج او و سبک زندگیش دارد . طعم شیر اگر تلخ یا شور باشد، برای رشد مناسب نیست و نوزاد هم بهخوردن آن رغبتی نخواهد داشت.
5- بوی شیر باید خوش عطر باشد
شیری برای رشد کودک مناسب است کهخوش عطر باشد و بوی ترشیدگی و بوی بد ندهد و حتی بی بو نباشد .
6- کف روی شیر نباید زیاد باشد
اگر هنگام دوشیدن شیرتان متوجهشدید کهشیر دوشیدهشدهکف زیادی دارد ، نشان دهندهاین است کهنفخ زیاد در بدنتان وجود دارد . این نفخ از طریق شیر بهکودک رسیدهو سبب میشود او بهکولیک دچار شود . برای درمان نفخ ، لازم است تغذیهمادر اصلاح شود و مادر از داروهای گیاهی ضد نفخ استفادهنماید.
7- اجزای شیر مادر باید یکنواخت و مشابهباشد
شیر مادر باید یکنواخت باشد . برای اینکهشیر مادر یکنواخت و مشابهشود لازم است مادر بهپزشک مراجعهکند و از گیاهان کمک کنندهبههضم غذا استفادهکند.
برای غلظت پیدا کردن شیر رقیق باید :
حرارت بالای بدن مادر
برای حرارت بالای بدن ، مادر بهتر است غذاهای با طبع سرد را مصرف کند و سینهخود را با کمپرس آب سرد خنک نماید.
سردی بدن
برای درمان سردی بدن مادر باید غذاهای معتدل رو بهگرم استفادهکند ، بهتر است زردک و تخم آن را مصرف نماید و روغن بابونه را بهصورت دورانی از قاعدهسینهبهسمت پایین بهسینهها بمالد.
ضعف ناشی از کم خوردن غذا
در این صورت تو صیهمیشود مادر غذاهایی حاوی جو، سبوس گندم و حبوبات بههمراهتخم رازیانه و شوید و سیاهدانه و ماهی تازه مصرف نماید.