
محمد کاظم زادهبا اشارهبهاینکهکیفیت آرد و نان در جایگاهمطلوبی قرار ندارد، اظهار داشت:متأسفانهما هنوز نتوانستهایم مردم را با آرد سالم آشنا کنیم و مطالبات مردم را برآوردهسازیم. مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاههمدان بر ضرورت فرهنگ سازی و تغییر نگرش مردم نسبت بهنان تأکید کرد و گفت:ما آمادگی داریم همسو با کارخانهها در نهادینهکردن استفادهاز نان سبوس دار و کم نمک گام برداریم.
وی با توجهبهنگاهفرابخشی در خصوص رساندن غذای سالم بهسفرهشهروندان افزود:ارتباط بیشتر سازمانها، شناسایی و بررسی مشکلات موجود و در مجموع تعهد استانی میتواند شرایط بهتری را برای دریافت نان سالم فراهم سازد. کاظم زادهبا بیان اینکهآموزش بهمردم در مورد مصرف نان تیرهتر بهعنوان نان سالم نیازمند آگاهسازی و تغییر در فرهنگ مردم است، گفت:معاونت غذا و دارو آمادگی دارد همسو با کارخانهها در نهادینهکردن استفادهاز نان سبوس دار و کم نمک گام بردارد. نان تیرهتر، گویای غنی تر و سالم تر بودن است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاههمدان، با تأکید بر پیشبرد آرد تولیدی کارخانهها بهسمت سالم سازی گفت:معاونت غذا و دارو نیز با استفادهاز ظرفیت های رسانهای بهویژهصدا و سیما این بینش را بهمردم خواهد داد کهنان تیرهتر، گویای غنی تر و سالم تر بودن آن است. کاظم زادهافزود:نگاهمدیریت غذا بهکارخانهها نگاهحمایتی است و همهتلاش ما تحقق سلامت مردم و بالا بردن کیفیت محصولات غذایی بهویژهنان است.
جو یکی از غلات بسیار مفیدی است کهارزش غذایی بالایی دارد و خود بهعنوان یک غذای کامل میتواند بهشمار رود. جو از گیاهی با ساقههای بلند بهجود میآید و هنوز هم یکی از غذاهای عمدهانسان را تشکیل میدهد. در کشورهای مختلف نیز جزو پرمصرف ترین مواد غذایی است کهبا اشکال مختلف و طعمهای گوناگون عرضهمیشود. از امام جعفر صادق (ع) نقل شدهاست کهخاصیت های غذایی و درمانی با ارزشی در نان جو وجود دارد، بههمین دلیل طعام حضرت رسول اکرم (ص) تا آخر عمر از نان جو خالی نبود.
نان جو از انواع نان های قدیمی است بهطوری کهخوراک اصلی گلادیاتورهای رومی را تشکیل میداد و قهرمانان آن زمان را «هوردیری» یعنی «خورندگان نان جو» مینامیدند. سبوس مهم ترین راهدرمان طبیعی یبوست بهشمار میرود . جلوگیری از یبوست نیز از بروز بواسیر ، التهاب دیورتیکول (کیسهای مدوربهاشکال و اندازههای مختلف است کهدر جدار داخلی رودهایجاد میشود)، سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معدهو عفونت های دستگاهگوارش (کهغالباً در میان افراد مسن مشاهدهمیگردد) پیشگیری میکند. توصیهمیشود همراهبا مصرف سبوس، مایعات و آب فراوانی نیز مورد مصرف قرار گیرد.