بیشتر بخوانید

نکته ای برای آنکه قهوه را با خیال راحت بنوشید

نکته ای برای آنکه قهوه را با خیال راحت بنوشید

از خواص روغن خردل بخش زیبایی آن مرا بس

از خواص روغن خردل بخش زیبایی آن مرا بس

جادوی سلامتی با میگو

جادوی سلامتی با میگو

تناسب اندام و زیبایی پوست صورت با آلو خشک

تناسب اندام و زیبایی پوست صورت با آلو خشک

سالم ترین پنیر صبحانه

سالم ترین پنیر صبحانه

وقتی بدن به گلپر نیاز دارد

وقتی بدن به گلپر نیاز دارد

عوارض دانه رازیانه برای سلامت زنان و مردان + دمنوش

عوارض دانه رازیانه برای سلامت زنان و مردان + دمنوش

یک قاشق عسل با یک دنیا خاصیت

یک قاشق عسل با یک دنیا خاصیت

زنجبیل با خاصیتی عالی برای قوای جنسی

زنجبیل با خاصیتی عالی برای قوای جنسی

خواص سنبل الطیب دوای درد بی اعصابی

خواص سنبل الطیب دوای درد بی اعصابی
بهتر است نان را در یخچال نگهداری کنیم یا فریزر؟
اگر تصمیم به نگهداری طولانی مدت نان دارید باید روشهای ماندگار کردن طولانی مدت آن را بدانید و اینکه نان را در یخچال نگه دارید و یا در فریزر،می توانید با خواندن این مطلب بهترین روش را انتخاب کنید.

نگهداری نان در یخچال یا فریزر؟

نان تازه‌ای که‌از تنور یا فر بیرون می‌آید، بافت نرم و عطر و طعم دلچسبی دارد اما بی توجهی به‌اصول نگهداری اش، مغزش را سفت می‌کند، به‌طوری که‌کمتر کسی حاضر می‌شود به‌آن لب بزند و به‌اصطلاح به‌آن نان «بیات» می‌گویند. عده‌ای تصور می‌کنند گذاشتن نان در یخچال، جلوی بیات شدن آن را می‌گیرد اما این باور غلط است زیرا این کار روند بیات شدن را سریع تر می‌کند.

تنها راه‌پیشگیری از بیات شدن نان، نگه‌داشتن آن در فریزر در دمای منفی 10 تا منفی 4 درجه‌سانتیگراد است. شاید خود شما هم به‌طور تجربی متوجه‌تفاوت های بین این دو شرایط نگهداری شده‌باشید؛ هنگامی که‌نان را در فریزر می‌گذاریم، رطوبت یا آب موجود در بافت آن منجمد می‌شود و دیگر آبی در بافت نان نمی ماند که‌میان مولکول های پروتئین و نشاسته منتقل و کریستاله‌شود، به‌این ترتیب می‌توان نان را به‌مدت 3-2 ماه‌در فریزر نگه‌داشت. با بیرون آوردن نان از فریزر، آب منجمد شده‌بافت آن دوباره‌به‌حالت مایع برمی گردد و حالت تازه‌به‌خود می‌گیرد


نگهداری از نان


اما در محیط یخچال و اتاق، آب موجود در بافت نان نه‌تنها به‌نقطه‌انجماد نمی رسد بلکه‌میان مولکول های پروتئینی و نشاسته‌ای، منتقل و باعث کریستاله‌شدن این مولکول ها و بیات شدن نان می‌شود.
جالب است بدانید در روستاها یا مناطقی که‌به‌یخچال دسترسی ندارند، برای افزایش ماندگاری نان آن را زیر آفتاب خشک می‌کنند؛ با این کار آب از بافت نان حذف می‌شود و روند بیات شدن نان رخ نمی دهد. سرانجام اینکه‌اگر چه‌توصیه‌ما به‌خرید روزانه‌نان است، اما اگر به‌هر دلیلی بیش از مصرف یک وعده‌نان در اختیار دارید، آن را در فریزر قرار دهید و با توجه‌به‌نوع نان قبل از مصرف آن را 20-5 دقیقه‌در دمای اتاق بگذارید.
عده‌ای تصور می‌کنند گذاشتن نان در یخچال، جلوی بیات شدن آن را می‌گیرد اما این باور غلط است زیرا این کار روند بیات شدن را سریع تر می‌کند. تنها راه‌پیشگیری از بیات شدن نان، نگه‌داشتن آن در فریزر در دمای منفی 10 تا منفی 4 درجه‌سانتیگراد است. شاید خود شما هم به‌طور تجربی متوجه‌تفاوت های بین این دو شرایط نگهداری شده‌باشید؛ هنگامی که‌نان را در فریزر می‌گذاریم، رطوبت یا آب موجود در بافت آن منجمد می‌شود و دیگر آبی در بافت نان نمی ماند که‌میان مولکول های پروتئین و نشاسته‌منتقل و کریستاله‌شود، به‌این ترتیب می‌توان نان را به‌مدت 3-2 ماه‌در فریزر نگه‌داشت. با بیرون آوردن نان از فریزر، آب منجمد شده‌بافت آن دوباره‌به‌حالت مایع برمی گردد و حالت تازه‌به‌خود می‌گیرد.
اما در محیط یخچال و اتاق، آب موجود در بافت نان نه‌تنها به‌نقطه‌انجماد نمی رسد بلکه‌میان مولکول های پروتئینی و نشاسته‌ای، منتقل و باعث کریستاله‌شدن این مولکول ها و بیات شدن نان می‌شود.
جالب است بدانید در روستا ها یا مناطقی که‌به‌یخچال دسترسی ندارند، برای افزایش ماندگاری نان آن را زیر آفتاب خشک می‌کنند؛ با این کار آب از بافت نان حذف می‌شود و روند بیات شدن نان رخ نمی دهد. سرانجام اینکه‌اگرچه‌توصیه‌ما به‌خرید روزانه‌نان است، اما اگر به‌هر دلیلی بیش از مصرف یک وعده‌نان در اختیار دارید، آن را در فریزر قرار دهید و با توجه‌به‌نوع نان قبل از مصرف آن را 20-5 دقیقه‌در دمای اتاق بگذارید.

در موارد ضروری و نیاز فوری می‌توان نان فریز شده‌را از بسته‌بندی خارج نمود و مستقیما در فر قرار داد.

نکاتی مهم در مورد نگهداری نان در فریزر

برای نگهداری نان در فریزر لازم است نان خریداری شده‌کاملا خنک شود، به‌قطعات کوچک و مناسب تقسیم گردد و پس از قرار دادن در کیسه‌های پلاستیکی مناسب در حداقل زمان ممکن به‌فریزر انتقال یابد.

برای مصرف نیز مقدار مورد نیاز را از بسته‌خارج کنید و برای خروج از حالت انجماد در بسته‌پلاستیکی و در محیط اتاق یا آشپزخانه‌قرار دهید. بهتر است درب بسته‌نان به‌صورت باز باشد تا رطوبت محتوی بسته‌اجازه‌خروج داشته‌باشد.
اگر نان قبل از بسته‌بندی خنک نشود، به‌دلیل تعریق رطوبت موجود در نان، پوسته‌نان بسته‌بندی شده‌حالت خیس و مرطوب به‌خود می‌گیرد و محیطی مناسب برای رشد کپک ایجاد خواهد شد. علاوه‌بر این باعث بیات شدن زودرس، افزایش ضایعات نان و ایجاد بیماری گوارشی می‌گردد.

سلامت بدن با یک کف دست نان

در فرآیند انجماد همیشه‌توصیه‌می‌گردد اگر قطعه‌نان خیلی بزرگ نباشد، تا حد امکان به‌صورت کامل ( برش نخورده‌) منجمد گردد، چون در این حالت قابلیت حفظ طعم و بو افزایش می‌یابد.
زمانی که‌قطعات کامل یا بریده‌شده‌نان در بسته‌های پلاستیکی برای فریز کردن آماده‌می‌شوند، خارج نمودن هوای موجود در کیسه‌یا بسته‌مربوط به‌نگهداری نان، روند بیات شدن و همچنین تشکیل کریستال های یخ را کاهش می‌دهد و طبیعی است که‌نان نگهداری شده‌پس از خروج از حالت انجماد، شادابی بافت و مزه‌خود را بیشتر حفظ خواهد نمود.

چگونه‌به‌وسیله‌فر یا مایکروویو نان را از حالت انجماد خارج نماییم؟

خروج از انجماد در فر

در موارد ضروری و نیاز فوری می‌توان نان فریز شده‌را از بسته‌بندی خارج نمود و برای گرم شدن، آن را مستقیما در فر قرار داد که‌طبیعی است در این حالت، نان خشک تر از حالت طبیعی خواهد بود، ولی برای این امر لازم است ابتدا نان از بسته‌پلاستیکی خارج شده‌و به‌طور کامل در یک لفاف آلومینیومی پیچیده‌شود و سپس در فر با دمای 175 درجه‌سانتیگراد، برای مدت حدود 10 تا 20 دقیقه‌(بسته‌به‌حجم قطعه‌نان) قرار بگیرد.

خروج از انجماد در مایکروویو

خروج از انجماد نان با بهره‌گیری از مایکروویو نیز میسر است که‌در این حالت، به‌دلیل انتقال مولکول های آب، خروج از انجماد صورت می‌گیرد و با توجه‌به‌زمان های انتخابی کنترل شده، می‌توان نانی بسیار ترد، نرم و یا مرطوب و بعضا خمیری و لاستیکی به‌دست آورد.

بیشتر بخوانید

خوردنی های مفید و مغذی برای زمستان

خوردنی های مفید و مغذی برای زمستان

پوست شفاف با تغذیه سالم

پوست شفاف با تغذیه سالم

خواص بسیار شگفت انگیز پرتقال

خواص بسیار شگفت انگیز پرتقال

تغذیه مناسب روزهایی که هوا آلوده است

تغذیه مناسب روزهایی که هوا آلوده است

سالم ترین روغن برای سرخ کردن غذا

سالم ترین روغن برای سرخ کردن غذا

خواص ریحان لیمویی ، خوشبوی پرخاصیت

خواص ریحان لیمویی ، خوشبوی پرخاصیت

آبمیوه هایی برای فصل سرما

آبمیوه هایی برای فصل سرما

سبزیجات مناسب و مفید برای فصل سرما

سبزیجات مناسب و مفید برای فصل سرما

نحوه نگهداری و پخت تخم مرغ

نحوه نگهداری و پخت تخم مرغ

از هویج ایرانی و زردک چه می دانید؟

از هویج ایرانی و زردک چه می دانید؟
مشاهده

مطالب بیشتر در تغذیه

با خواص زیبایی و درمانی شکر قهوه ای آشنا شوید

با خواص زیبایی و درمانی شکر قهوه ای آشنا شوید

تغذیه و خوراکی های مفید برای سلامت لثه

تغذیه و خوراکی های مفید برای سلامت لثه

اصول تغذیه ای در گرم ترین روزهای سال

اصول تغذیه ای در گرم ترین روزهای سال

این دلایل برای نخوردن پفک کافیست !!

این دلایل برای نخوردن پفک کافیست !!

خوردنی هایی که دندانها را می پوسانند !

خوردنی هایی که دندانها را می پوسانند !

با 10 روش اشتهای خود را افزایش دهید

با 10 روش اشتهای خود را افزایش دهید

یک برنامه ی عالی برای تغذیه مادران شیرده

یک برنامه ی عالی برای تغذیه مادران شیرده

11 ویتامین و مواد معدنی که برای بدن مورد نیازند

11 ویتامین و مواد معدنی که برای بدن مورد نیازند

در زمستان خود را با نارنگی درمان کنید

در زمستان خود را با نارنگی درمان کنید

نکاتی مفید و کلیدی از تغذیه در زمستان

نکاتی مفید و کلیدی از تغذیه در زمستان

مطالب مرتبط

بهترین روش نگهداری نان ساندویچ و لواش

بهترین روش نگهداری نان ساندویچ و لواش

چگونه دور ریز نان را به حداقل برسانیم؟

چگونه دور ریز نان را به حداقل برسانیم؟

نانی که در خانه می پزید چطور ماندگاری بیشتری داشته باشد؟

نانی که در خانه می پزید چطور ماندگاری بیشتری داشته باشد؟

چند استفاده شگفت انگیر از نان بیات

چند استفاده شگفت انگیر از نان بیات

نان را در روزنامه و کیسه پلاستیکی نپیچید!

نان را در روزنامه و کیسه پلاستیکی نپیچید!

کرتله یکی از صنایع دستی استان ایلام + عکس

کرتله یکی از صنایع دستی استان ایلام + عکس

سالم ترین روش نگهداری میگو در یخچال و فریزر

سالم ترین روش نگهداری میگو در یخچال و فریزر

نباید های نگهداری گوشت چرخ کرده در یخچال و فریزر

نباید های نگهداری گوشت چرخ کرده در یخچال و فریزر

دستور پخت نان سیر خانگی با نان باگت

دستور پخت نان سیر خانگی با نان باگت

روش جلوگیری از کپک زدن مواد غذایی در یخچال

روش جلوگیری از کپک زدن مواد غذایی در یخچال

روش اصلی نگهداری آلوئه ورا در یخچال و فریزر

روش اصلی نگهداری آلوئه ورا در یخچال و فریزر

طرز تهیه نان سبوس دار یا نان سیاه

طرز تهیه نان سبوس دار یا نان سیاه

طرز تهیه نان کاک کرمانشاهی در خانه

طرز تهیه نان کاک کرمانشاهی در خانه

روش تهیه “نان کوهی” یا نان ییلاقی با متفاوت ترین طعم

روش تهیه “نان کوهی” یا نان ییلاقی با متفاوت ترین طعم

زمان نگهداری انواع مواد غذایی در یخچال و فریزر

زمان نگهداری انواع مواد غذایی در یخچال و فریزر

عجیب ترین نان های دنیا! + تصاویر

عجیب ترین نان های دنیا! + تصاویر

مارمولک در نان سنگک + عکس

مارمولک در نان سنگک + عکس

انواع نان و بهترین نان برای مصرف

انواع نان و بهترین نان برای مصرف

طرز تهیه نان زعفرانی سوئدی برای کریسمس

طرز تهیه نان زعفرانی سوئدی برای کریسمس

طرز تهیه “نان سیمیت” ترکی در فر خانگی

طرز تهیه “نان سیمیت” ترکی در فر خانگی