
درخت بن سای درخت کوچکی است کهدر یک ظرف کشت میشود. در واقع کلمه"بن سای" در ژاپنی بهمعنای " کاشتهشدهدر ظرف" است. بن سای بههنر کشت این درختان کوچک اشارهمیکند و بخش جدایی ناپذیر فرهنگ ژاپنی است کهبهاوایل قرن 14 ام باز میگردد.
زمانی کهتنها ثروتمندترین اشراف زادهها و اعضای عالیرتبهجامعهژاپن میتوانستند از این درختان لذت ببرند, اما اکنون نوعی هنر است کهمردم سراسر جهان از آن لذت میبرند.اولین بار دیدن بن سای چیز معمولی نیست.
سناریوی معمول بهاین شکل است:شما یک بن سای را بهعنوان هدیهای برای کریسمس یا برای روز تولدتان میگیرید. آن را دوست دارید و میخواهید آن را خوب نگهدارید تا خوب رشد کند.
با این حال، علی رغم بهترین تلاش ها، زرد میشود و یا برگ هایش شروع بهریزش میکنند و زودی میمیرد. در این بخش از مجله اینترنتی فنجان در پاسخ بهدرخواست شما کاربران اطلاعاتی وجود دارد کهممکن است بهشما در جلوگیری از این سناریو بد کمک کند.
مراقبت از درخت بن سای ممکن است ابتدا سخت و ترسناک باشد. در اینجا چند نکتهبرای نشان دادن اینکهچطور از این درخت میتوانید مراقبت کنید، وجود دارد. همچنین یک راهنمای مفید برای راهنمایی سریع برای ارجاع آسان ایجاد کردیم.
برای تعیین بهترین مکان برای نمایش بن سای هایتان باید بدانید چهنوع درختی دارید و بایدها و نبایدهایش چیست. اکثر گونههای بن سای درخت هایی مانند سرو کوهی, کاج و صنوبر در فضای هستند کهباید در معرض فصول مشابهبا همتایان بزرگ تر خود قرار گیرند.
بن سای های فضای باز هم شامل درختان برگریز هستند, بهاین معنی کهبرگ ها با فصل ها تغییر میکنند اینها عبارتند از افرا, نارون و چهل سکه. روی لبهپنجرهآشپزخانهو یا روی میز قهوه آنها را قرار ندهید، بله، بن سای یک درخت است و درختان گیاهانی برای فضای باز هستند.
مگر اینکهبن سای شما سریسا یا انجیر باشد، آن ها را هم، تا جایی کهممکن است بیرون نگهدارید. چند گونهدیگر برای بن سای وجود دارد کهداخل خانهرا تحمل خواهند کرد، اما هیچ یک از آن ها واقعاً در داخل خانهرشد نمی کنند و همهآن ها مشکلاتی را در آنجا خواهند داشت. بیشتر آن ها میمیرند.
گیاهان جید, درختان چتری هاوایی و درختان انجیر. زمانی کهمتوجهشدید چهنوع درختی دارید, بقیهکارها نسبتاً سادهمیشود کهدر این بخش از مجله اینترنتی فنجان چند نکتهکلی دربارهتعیین موقعیت درخت وجود دارد کهبهطور معمول برای همهانواع درختان بن سای بهکار میرود.
موقعیت یابی:
بن سای شما باید از گرمای مستقیم دور نگهداشتهشود.
نورپردازی:
بن سای خود را در محلی قرار دهید کهنور زیادی داشتهباشد.
رطوبت:
بن سای بهرطوبت نیاز دارد تا خاکش را مرطوب نگهدارد.
یکی از دلایل مرگ بیشتر درختان، کم آب دادن است. چون لایهخاک بسیار کم عمق است و مستعد خشک شدن بسیار سریع است. درختان بن سای وقتی کهلایهبالایی خاکشان خشک میشود, باید آبیاری شوند.
بستهبهنوع و اندازهدرخت, و نیز نوع خاک کهاز آن استفادهمیکنید, میزان آبیاری متفاوت است و حتی میتواند روزی یک بار هم باشد. بنابراین بهتر است بهجای چسبیدن بهیک روتین, هر یک از گیاهان زینتی خود را بهصورت انفرادی آب دهید.
هدف اصلی آبیاری، اشباع کردن کامل سیستم ریشهای با آب است. برای اطمینان از اشباع مناسب, آبیاری را تا زمانی کهآب از منافذ تخلیهبیرون بریزد, ادامهدهید.
برای تخلیهمناسب, بسیاری از درختان میوهخوار با یک سینی برای جمع آوری آب اضافی میآیند. آبیاری بیش از حد هم میتواند برای درخت شما مضر باشد. علائم آبیاری بیش از حد شامل زردی برگ ها و انشعابات شاخههای کوچک است.
در صورت عدم تعادل, ریشههای آن در آب غرق میشوند و از اکسیژن محروم میشوند کهمانع از رشد درخت میشود. فرسایش خاک نیز میتواند ناشی از تخلیهضعیف خاک باشد.
برای اطمینان از اینکهبهدرستی آبیاری خود را آبیاری میکنید, باید هر روز درخت نب سای خود را ارزیابی کنید. قاعدهانگشت شست بهمحض خشک شدن خاک, آب است.
هرس کردن درخت و حفظ شکل متراکم آن ها ضروری است.
دو نوع هرس وجود دارد:
بریدن شاخهها و برگ های جوانی کهدر معرض هوا و نور خورشید قرار میگیرند، باعث تقویت بیشتر درخت و فواید سلامتی کلی آن میشود.
قسمت های بن سای کهنیاز بههرس کردن دارند :
شاخهها, غنچهها و برگ ها.
هرس کردن شاخهها رشد شاخههای کوچک تر را تحریک میکند و بهشما این امکان را میدهد کهشکل درخت خود را کنترل کنید. جوانههای جدا شدهاز شاخهها, رشد برگ فشردهای را تولید میکنند و رشد برگ های کوچک تر را افزایش میدهد.
بهطور معمول, زمانی کهرشد جدیدی را میبینید کهشروع بهتبدیل شدن بهشکل درخت را بهحالت نامطلوب میکند, باید هرسش کنید. برای گلدهی بن سای, هرس باید در طول بهار انجام شود تا گل های بیشتری را برای رشد در سال بعد تشویق کنند.
هرس ساختاری تکنیک پیشرفتهتر است کهباید زمانی انجام شود کهدرخت خواب باشد. این فرآیند شامل حذف شاخههای اولیهساختاری درخت است و نیازمند مهارت های حرفهای برای اطمینان از بازیابی درخت است.
یک راهدیگر برای شکل صحیح این درخت, سسیم بستن بهشاخههای آن است. شما میتوانید شکل و الگوی رشد شاخههای مشخصی را با پیچیدن یک سیم نازک در اطراف آن ها کنترل کنید.
این کار در طول زمستان زمانی انجام میشود کهبرگ های درخت ریختهاند. دقت کنید کهمراقب رشد شاخهباشید و در صورت لزوم سیم را بردارید. اگر شاخهخیلی سریع رشد کند, میتواند بهداخل سیم رشد کند و باعث اسکار شدن شود.
کلید انتخاب خاک مناسب, انتخاب گزینهمناسب برای زهکشی مناسب است. ذرات درشت را بهمخلوط خاک اضافهکنید, مانند سنگ آتشفشانی یا سنگ, برای بهبود زهکشی و ورود هوا بهخاک است. مخلوط خاک ایدهآل باید قادر بهنگهداری آب باشد کهبا افزودن رس بهبود یابد.
حاصلخیزی خاک بهشما اطمینان میدهد کهمقدار مناسب مواد مغذی لازم برای سالم ماندن را دریافت میکند. یک کود شیمیایی متعادل حاوی مقادیر مساوی نیتروژن, فسفر و پتاسیم است.
قبل از بارور شدن, مطمئن شوید کهبهطور کامل درخت خود را آبیاری کردهاید، زیرا برای بارور کردن گیاهمضر است در حالی کهخاک خشک است.
این عامل کلیدی در حفظ سلامت درخت شما است. هدف از این آزمایش حذف ریشههای اضافی است کهمیتواند موجب گرسنگی و یا عدم دریافت مواد مغذی کافی برای جرم آن شود.
همچنین تضمین میکند کهدرخت شما میتواند در یک ظرف کوچک رشد کند. درختان کاج باید هر دو یا پنج سال یک بار مورد استفادهقرار گیرند, بستهبهاینکهچقدر سریع رشد میکند.
در ادامهبخش کارو زندگی مجله اینترنتی فنجان مراحل اساسی برای رفع این مشکل وجود دارد: