برای آماده کردن باقلوا بادام و نرگس همان طور که خواهید خواند همانند آماده کردن باقلوای بادام عمل می کنیم اما بادام را با گل نرگس معطر می کنیم.
آموزش مرحلهبهمرحلهپخت باقلوا بادام و نرگس
مواد لازم برای خمیر
- آرد :بهمیزانی کهخمیر بهدست نچسبد (150 تا 200 گرم)
- زردهتخم مرغ:یک عدد
- شیر:60 میلی لیتر (یک چهارم لیوان)
- روغن جامد آب کرده:3 قاشق سوپ خوری
- بیکینگ پودر:نوک کارد
- آب سرد:یک قاشق سوپ خوری
مواد میانی باقلوا
- گل نرگس خشک:بهمیزان لازم
- بادام پودر یا چرخ شده:300 گرم
- پودر هل یا اسانس هل مایع:بهمیزان دلخواه
- شکر:225 گرم
- اسانس هل:بهمیزان دلخواه
- پودر قند:125 گرم
مواد لازم برای شربت
- آب:یک لیوان
- شکر:یک لیوان
- گلوکز:یک قاشق چای خوری
طرز تهیهباقلوا بادام و نرگس
ابتدا برای تهیه
خمیر، تمام مواد بهجز آرد را در کاسهای گود با یکدیگر مخلوط کردهو بهتدریج آرد را بهآنها اضافهمیکنیم و بههم میزنیم تا
خمیر شوند.
خمیر را کمی ورز دادهتا یکدست و مطلوب شود، سپس آن را داخل ظرف در بستهای قرار میدهیم و اجازهمیدهیم 3 ساعت دردمای محیط استراحت کند.
در این مرحله، قوطی های مخصوص باقلوا را کنار دست مان میگذاریم و مقداری کف آنها را چرب میکنیم.
خمیر را بهگلولههای کوچک کهکمی از یک گردو بزرگ تر باشند تقسیم کردهو روی سطح کار را آردپاشی میکنیم، سپس هرکدام از
خمیرها را روی سطح کار پهن کردهو برای این کار دقت میکنیم
خمیر تقریبا بهشکل مستطیلی و اندازهجعبهدرآید.
خمیر باید بسیار نازک باشد، بهطوری کهوقتی آن را بلند میکنیم، احساس کنیم دست از پشت آن کاملا مشخص است.
در این زمان، قوطی را روی
خمیر برگرداندهو دور تا دور آن را برش میزنیم و
خمیر را داخل قوطی میاندازیم. 4 لایه
خمیر کف قوطی روی هم قرار میدهیم.
بادام و پودرقند و هل را با هم مخلوط کرده، روی
خمیر داخل قوطی میریزیم و با پشت قاشق خوب فشردهمیکنیم. 4 ورق دیگر
خمیر نازک را روی
بادام ها قراردادهو سپس بهشکل دلخواه(لوزی یا مربع یا مستطیل) برش میزنیم. پس از برش زدن، 80 گرم کرهرا آب کردهو کف رویی آن را با قاشق برمی داریم و روی باقلواها پخش میکنیم و بهمدت 30 تا 40 دقیقهروی پنجرهبالایی فر کهاز قبل با دمای 160 درجهسانتی گراد گرم کردهایم، میپزیم تا روی باقلوا کاملا طلایی شود.
آب، شکر وگلوکز را میجوشانیم و پس از این کهباقلوا خنک شد، شربت داغ را آرام آرام و با فاصلههای زمانی روی آن میریزیم.
نکات تکمیلی در مورد باقلوا بادام و نرگس
باقلوا بادام و نرگس جزو دسرهای ایرانی میباشد
زمان آمادهسازی مواد اولیهو مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 40دقیقهمیباشد .
باقلوا بادام و نرگس را میتوانید در وعدهمیان وعده- دسر - سرو کنید .
توجهنمایید مقدار مواد اولیهو دستور تهیهبرای 10 نفر مناسب میباشد .