اگر قرار گرفتن در موقعیت های اجتماعی موجب اضطراب تان می شود، شاید بتوانید با محبت کردن به اطرافیان خود کمی آرامش به دست آورید.
فواید محبت کردن
بنا بهیافتههای پژوهشی جدید، محبت کردن و برقراری ارتباط با دیگران میتواند برای کسانی کهدچار اضطراب اجتماعی هستند درمانی مناسب باشد.محبت کردن بهدیگران، احساس خوشحالی را بیشتر میکند و دیدی مثبت بهدنیا را در فرد بهوجود میآورد.
افرادی کهمبتلا بهاضطراب اجتماعی هستند و در عین حال اقدامات محبت آمیز انجام میدهند، در آرام کردن خود هنگام برقراری ارتباط با دیگران بهتر عمل میکنند.
محبت کردن برای رفع استرس
بهگفتهمحققان، این مهربانی ها
احساس شادی را بالا میبرد و نگاهمثبت بهدنیا را تقویت میکند. با گذشت زمان اعمالی کهروابط مثبت را تقویت میکند، افراد مبتلا بهاین ناهنجاری را قادر خواهد کرد کهراحت تر بتوانند
اجتماعی شوند.
رفتار مهربانانهبهمقابلهکردن با انتظارات
اجتماعی منفی کمک خواهد کرد کهاین اتفاق از طریق بالا بردن
احساس و انتظار مثبت از محیط اطراف شخص مبتلا، رخ میدهد.
اختلال اضطراب
اجتماعی یا ترس از اجتماع سبب میشود کهافراد از اختلاط با دیگران دچار تشویش و ترس شوند. این اختلال چیزی بیشتر از خجالتی بودن است و باعث میشود فرد در جمع
احساس ناراحتی شدید کند و بههمین خاطر بهطور کل از حضور در اجتماع پرهیز کند تا از
احساس نگرانی و خجالت های احتمالی خود را در امان نگهدارد.
این پژوهش با مشارکت 115 دانشجوی کارشناسی مبتلا بهاین اختلال بهمدت چهار هفتهانجام شد. دانشجویان بهطور تصادفی بهسهگروهتقسیم شدند. بهگروهاول گفتهشد کارهای
محبت آمیز مثل شستن ظرف های هم اتاقی ها، زدن چمن های حیاط همسایهیا کمک بهمراکز خیریهرا انجام دهند و از گروهدوم خواستهشد فقط در محیطهای
اجتماعی حضور پیدا کنند و با دیگران تعامل داشتهباشند و گروهسوم فقط باید اتفاقات روزانهرا یادداشت میکردند و هیچ دستورالعمل خاصی برای چگونگی برقراری ارتباط با دیگران بهآنها دادهنشدهبود.
نتایج نشان داد در گروهی کهبهدیگران کمک و مهربانی کردهبودند، کاهش قابل توجهی در علاقهبهتنهایی و دوری از اجتماع پیدا شدهاست.
محققان نتیجهگرفتند انجام کارهای خوب ابزار ارزشمندی برای کمک بهافراد مبتلا بهترس از اجتماع است و بهراحتی میتوان اضطراب و ترس از ترد شدگی های احتمالی را از این طریق در آنها کاهش داد و کیفیت زندگی این افراد را بالا برد.
این روش بهویژهدر ابتدای کار بسیار خوب جواب میدهد، زیرا افراد دچار اختلال همان پاسخ خوب و مثبتی را کهانتظار و نیاز دارند در مقابل کار خوبشان از دیگران دریافت میکنند.