بیشتر بخوانید

نکته ای برای آنکه قهوه را با خیال راحت بنوشید

نکته ای برای آنکه قهوه را با خیال راحت بنوشید

از خواص روغن خردل بخش زیبایی آن مرا بس

از خواص روغن خردل بخش زیبایی آن مرا بس

جادوی سلامتی با میگو

جادوی سلامتی با میگو

تناسب اندام و زیبایی پوست صورت با آلو خشک

تناسب اندام و زیبایی پوست صورت با آلو خشک

سالم ترین پنیر صبحانه

سالم ترین پنیر صبحانه

وقتی بدن به گلپر نیاز دارد

وقتی بدن به گلپر نیاز دارد

عوارض دانه رازیانه برای سلامت زنان و مردان + دمنوش

عوارض دانه رازیانه برای سلامت زنان و مردان + دمنوش

یک قاشق عسل با یک دنیا خاصیت

یک قاشق عسل با یک دنیا خاصیت

زنجبیل با خاصیتی عالی برای قوای جنسی

زنجبیل با خاصیتی عالی برای قوای جنسی

خواص سنبل الطیب دوای درد بی اعصابی

خواص سنبل الطیب دوای درد بی اعصابی
خواص شگفت انگیز خوراکیهای بهاری
سبزیجات خاص بهاره، مانند توت فرنگی، مارچوبه، ریواس، سیر، چای سبز و …. فواید منحصر به فرد و خاصی دارند که در ادامه با هم فواید این خوراکیهای بهاری رامرور می کنیم .

با خواص بی نظیر خوراکی های بهاری آشنا شوید

فصل بهار به‌دلیل شرایط آب و هوایی مناسب آن، بهترین زمان برای رشد و به‌بار نشستن سبزی ها و میوه‌هایی است که‌در فصول دیگر امکان استفاده‌از آن ها وجود ندارد. به‌همین علت در این فصل با طیف وسیعی از میوه‌ها و سبزیجات مواجه‌هستیم که‌خواص بی نظیر و متنوعی دارند. در این مقاله‌خواص مختصری ازخوراکیهای بهاری را برایتان آورده‌ایم.

شروع فصل بهار با نوعی از بی حالی، افت انرژی و خستگی همراه‌است، اما جای نگرانی نیست زیرا طبیعت در این روزها بسیار سخاوتمند است و کافی است با مصرف خوراکی های بی نظیر این فصل از نشاط و شادابی برخوردار شوید. در کل، تغذیه‌درست، متعادل و سرشار از خوراکی های فصل، ریزمغذی های ضروری برای عملکرد درست اندام های بدن، شادابی و طراوت ظاهری را تامین می‌کند. ادامه‌این مطلب را بخوانید تا با به‌کار بستن توصیه‌های یادشده‌در بهار، کمتر دچار مشکل شوید.

میوه‌ها و سبزی ها

این گروه‌از موادغذایی، کالری چندانی ندارند اما در افزایش احساس سیری بسیار موثرند و مانع از پرخوری و افزایش وزن می‌شوند. در کل، نیمی از یک بشقاب غذای ایده‌آل، میوه‌ها و سبزی ها هستند و نیمی دیگر پروتئین ها و غلات. توصیه‌می‌شود که‌در این فصل از مصرف غذاهای آماده‌و فرآوری شده‌پرهیز کنید و سبزی های سبز، جوانه‌دانه‌ها و غلات سبوس دار را به‌وفور بخورید زیرا به‌دفع مواد سمی جمع شده‌در بدن طی زمستان کمک می‌کند. همچنین بهتر است سبزی ها خام مصرف شوند و در صورت نیاز به‌طبخ، روش هایی مانند بخارپز کردن بهترین انتخاب است.
 
ادویه‌ها و سبزیجات معطر را برای طعم بهتر غذاها استفاده‌کنید که‌بین آنها زردچوبه‌برای غذاهای این فصل عالی است. با تمام شدن زمستان بدن به‌مراقبت و هماهنگی خاصی نیاز دارد. مصرف ویتامین C در این فصل برای رفع خستگی، تحریک بدن و افزایش کارایی بسیار موثر است. به‌علاوه، این ویتامین در ساخت کلاژن، حفظ عملکرد قدرت ایمنی، تشکیل گلبول های قرمز و بهبود جذب آهن موجود در سبزیجات نقش دارد. بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات بهار سرشار از ویتامین ها هستند که‌به‌حفظ سلامت و شادابی کمک می‌کند. از جمله‌بهترین آنها می‌توان به‌موارد زیر اشاره‌کرد:
 

مارچوبه؛

یکی از مفیدترین خوراکی های بهاری است که‌گرچه‌طعم آن برای همه‌خوشایند نیست اما ارزش تغذیه‌ای فراوانی دارد. مارچوبه مقدار بالایی ویتامین K، اسید فولیک، آهن، مس و فسفر دارد، منبع غنی از آنتی اکسیدان هاست و به‌دلیل تاثیر مدر بودن شهرت دارد. البته‌بهتر است با حرارت ملایم خصوصا با بخار طبخ و همراه‌با لیمو یا سرکه مزه‌دار شود.
خوراکیهای بهاری


تربچه؛

این سبزی خوشمزه‌منبع غنی ویتامین C، پتاسیم، فیبر و گوگرد محسوب می‌شود. کالری چندانی ندارد و برای کبد مفید است. یادتان باشد که‌برگ های تربچه را دور نریزید زیرا برای تهیه‌سالاد و سوپ عالی خواهند بود.


توت فرنگی؛

بهار تداعی کننده‌طعم بی نظیر توت فرنگی است. این میوه‌خوشمزه‌کالری چندانی ندارد اما سرشار از ویتامین های A،C، B، پتاسیم و آنتی اکسیدان هاست. البته‌مصرف آن به‌شکل دسرهای شیرین فواید آن را کاهش می‌دهد.
خوراکیهای بهاری


ریواس؛

شاید طعم ترش ریواس برای همه‌خوشایند نباشد اما اگر به‌شکل کمپوت با توت فرنگی تهیه‌شود بسیار عالی خواهد بود. البته‌می‌توان از طعم ریواس در انواع غذاها نیز لذت برد. این ریشه‌کوهی سرشار از فیبرها، آنتی اکسیدان ها، ویتامین های C و KK است، به‌عملکرد مطلوب روده‌ها کمک می‌کند و همچنین برای کاهش کلسترول بد خون موثر است.


امگا3:

منابع غذایی اسیدهای چرب امگا3 جزو بهترین خوراکی های حفظ سلامت هستند که‌در پیشگیری از سرطان، ناراحتی های قلبی- عروقی، بهبود عملکرد مغز، کاهش استرس و تقویت قدرت دفاعی بدن نقش دارند. برای داشتن پوستی سالم نیز باید منابع غذایی فیبرها و اسیدهای چرب امگا3 در برنامه‌غذایی گنجانده‌شوند و حتی الامکان از خوراکی های سرشار از شکر و چربی های اشباع پرهیز شود. ماهی یکی از بهترین منابع غذایی این اسیدهای چرب است که‌برخلاف تصور ماهی های فصول مختلف برای همان زمان عالی هستند.


چای سبز

چای سبز نوشیدنی ای است که‌آرام بخشی مهم ترین شهرت آن است. این چای حاوی ترکیبی به‌نام کاتچین از گروه‌آنتی اکسیدان های فلاونوییدهاست. به‌این ترتیب چای سبز با افزایش مصرف انرژی و تحریک چربی های جمع شده‌بدن طی زمستان به‌کنترل وزن کمک می‌کند.
بیشتر بخوانید

خوردنی های مفید و مغذی برای زمستان

خوردنی های مفید و مغذی برای زمستان

پوست شفاف با تغذیه سالم

پوست شفاف با تغذیه سالم

خواص بسیار شگفت انگیز پرتقال

خواص بسیار شگفت انگیز پرتقال

تغذیه مناسب روزهایی که هوا آلوده است

تغذیه مناسب روزهایی که هوا آلوده است

سالم ترین روغن برای سرخ کردن غذا

سالم ترین روغن برای سرخ کردن غذا

خواص ریحان لیمویی ، خوشبوی پرخاصیت

خواص ریحان لیمویی ، خوشبوی پرخاصیت

آبمیوه هایی برای فصل سرما

آبمیوه هایی برای فصل سرما

سبزیجات مناسب و مفید برای فصل سرما

سبزیجات مناسب و مفید برای فصل سرما

نحوه نگهداری و پخت تخم مرغ

نحوه نگهداری و پخت تخم مرغ

از هویج ایرانی و زردک چه می دانید؟

از هویج ایرانی و زردک چه می دانید؟
مشاهده

مطالب بیشتر در تغذیه

با خواص زیبایی و درمانی شکر قهوه ای آشنا شوید

با خواص زیبایی و درمانی شکر قهوه ای آشنا شوید

تغذیه و خوراکی های مفید برای سلامت لثه

تغذیه و خوراکی های مفید برای سلامت لثه

اصول تغذیه ای در گرم ترین روزهای سال

اصول تغذیه ای در گرم ترین روزهای سال

این دلایل برای نخوردن پفک کافیست !!

این دلایل برای نخوردن پفک کافیست !!

خوردنی هایی که دندانها را می پوسانند !

خوردنی هایی که دندانها را می پوسانند !

با 10 روش اشتهای خود را افزایش دهید

با 10 روش اشتهای خود را افزایش دهید

یک برنامه ی عالی برای تغذیه مادران شیرده

یک برنامه ی عالی برای تغذیه مادران شیرده

11 ویتامین و مواد معدنی که برای بدن مورد نیازند

11 ویتامین و مواد معدنی که برای بدن مورد نیازند

در زمستان خود را با نارنگی درمان کنید

در زمستان خود را با نارنگی درمان کنید

نکاتی مفید و کلیدی از تغذیه در زمستان

نکاتی مفید و کلیدی از تغذیه در زمستان

مطالب مرتبط

در فصل زمستان بیشتر میوه و سبزی بخورید

در فصل زمستان بیشتر میوه و سبزی بخورید

آشنایی با خواص شگفت انگیز سبزیجات معطر

آشنایی با خواص شگفت انگیز سبزیجات معطر

خواص سبزی پلو با ماهی شب عید

خواص سبزی پلو با ماهی شب عید

سبزی خشک شده بهتر است یا فریز شده ؟

سبزی خشک شده بهتر است یا فریز شده ؟

7 سبزی که نباید مصرف آنها را قطع کنید

7 سبزی که نباید مصرف آنها را قطع کنید

گوجه فرنگی را کباب نکنید

گوجه فرنگی را کباب نکنید

کباب کردن گوجه باعث سرطان می شود؟

کباب کردن گوجه باعث سرطان می شود؟

خواص سبزی پلو با ماهی شب عید

خواص سبزی پلو با ماهی شب عید

نکاتی مهم درباره سرخ و بخارپز کردن سبزیجات

نکاتی مهم درباره سرخ و بخارپز کردن سبزیجات

آشنایی با خواص بی نظیر گیاه خرفه

آشنایی با خواص بی نظیر گیاه خرفه

گرفتن آبِ میوه ها خوب است یا بد؟

گرفتن آبِ میوه ها خوب است یا بد؟

روشهای منجمد کردن سبزی ها

روشهای منجمد کردن سبزی ها

چرا شب عید سبزی پلو ماهی میخوریم؟

چرا شب عید سبزی پلو ماهی میخوریم؟

آموزش فوت و فن سبزی کاری در آپارتمان

آموزش فوت و فن سبزی کاری در آپارتمان

آموزش سالم ترین روش فریز کردن سبزی

آموزش سالم ترین روش فریز کردن سبزی

آموزش کامل بهترین روش شستشوی سبزیجات

آموزش کامل بهترین روش شستشوی سبزیجات

بهاری سلامت با چند توصیه مزاج شناسی

بهاری سلامت با چند توصیه مزاج شناسی

گوجه سبز و چغاله بادوم بخورید اما با این شرط

گوجه سبز و چغاله بادوم بخورید اما با این شرط

تاثیر سبزی های غنی از لوتئین برای جلوگیری از بیماری ها

تاثیر سبزی های غنی از لوتئین برای جلوگیری از بیماری ها

نکاتی مهم برای پیشگیری از فاسد شدن مواد غذایی

نکاتی مهم برای پیشگیری از فاسد شدن مواد غذایی