
اعتقاد بر این است کهیکی از قدیمی ترین دانههای غلات، برنج یا با نام علمی (Oryzasativa)، حداقل 5000 سال است کهمیروید. این غلات غذای اصلی برای بیش از نیمی از جمعیت جهان بهویژهبرای افرادی است کهدر جنوب و شرق آسیا زندگی میکنند.
برنج سفید رایج ترین نوع آن است، اما برنج قهوه ای (غلات کامل) بهدلیل فواید سلامتی آن در برخی از کشورهای غربی رواج فزایندهای دارد. برنج معمولاً بهرنگ سفید است، اما برنج قهوهای میتواند در رنگ های مختلفی ظاهر شود. قهوهای ، قهوهای مایل بهقرمز ، بنفش یا سیاه.
100 گرم برنج سفید پختهشده130 کالری را ارائهمیدهد و حاوی 69٪ آب، 2.4 گرم پروتئین ، 28.7 گرم کربوهیدرات ، 0.2 گرم چربی کل است کهچربی اشباع آن 0.05 گرم، چربی اشباع نشده0.06 گرم، چربی غیر اشباع 0.05 گرم است، امگا 3 برابر با 0.01 گرم و امگا 6 برابر با 04/0 گرم با صفر درصد چربی ترانس، قند و فیبر است.
برخی برنج را گرم و برخی برنج را سرد، و بعضی معتدل میدانند اما همگی بر خشک بودنهم نظر هستند. برخی افراد برنج را مرکب القوی میدانند زیرا پس از جوشیدهشدن در آب و آبکش کردن و پختن چلو ، جرم آن اول سرد و آب آن ا گرم است. اما در صورت پخت برنج بهشکل کتهمایل بهگرمی میشود.
زعفران، شوید، زیرهسیاه و خیساندن در آب نمک
همانطور کهقبلاً توضیح دادهشد، میتوان نتیجهگرفت کهبرنج بهعنوان منبع اصلی انرژی برای بیشتر انسان های آسیایی تبدیل شدهاست. همچنین، برنج دارای مقدار زیادی کربوهیدرات است کهتوسط بدن انسان بهعنوان سوخت برای انجام فعالیت های خود استفادهمیشود. بههمین دلیل است کهمردم اکثر جنوب شرقی آسیا برنج را بهعنوان غذای اصلی مصرف میکنند.
جدا از داشتن مقدار زیادی کربوهیدرات در این گیاه، همچنین برنج حاوی آنتی اکسیدان هایی است کهمیتوانند قلب ما را سالم نگهدارند و بیماری های مرتبط با قلب را در معرض نابودی قرار دهد. همچنین، برنج کلسترول را پردازش و تجزیهمیکند، اما این کلسترول بد نیست کهقلب ما را سالم تر کند.
برخی گفتند کهخوردن برنج سفید شما را چاق میکند. البتهبرنج یک خوراکی سرشار از کربوهیدرات است، اما دلیل اصلی افزایش وزن بهاین دلیل نیست. اگر مقدار زیادی غذا بخورید، هر غذایی میتواند باعث افزایش وزن بیشتر شود. مصرف برنج برای سلامتی بسیار مفید است، بهاین دلیل کهحاوی چربی های مضر، کلسترول یا سدیم نیست. سطح پایین چربی، کلسترول و سدیم بهکاهش چاقی و شرایط سلامتی ناشی از اضافهوزن کمک میکند. اگر میخواهید برنج بخورید اما هنوز از چاق شدن ترس دارید، خوردن برنج قرمز را امتحان کنید.
وقتی رژیم میخواهیم، میتوانیم برنج را نیز بهعنوان یک رژیم غذایی بخوریم. برنج قرمز نوعی برنج است کهمیتوانیم از آن بهعنوان غذای رژیمی استفادهکنیم زیرا برنج قرمز 14 درصد نیاز روزانهما بهفیبر را تامین میکند. برنج قرمز کالری کمتری دارد و چربی کمتری نسبت بهبرنج سفید دارد کهدر هنگام رژیم گرفتن گزینهمناسبی است. برنج قرمز نسبت بهبرنج سفید منیزیم، روی و ویتامین B بیشتری دارد. حتی پروتئین هم دارد کهبا این وجود، برنج میتواند غذایی مناسب برای شما باشد اگر آن را بهمقدار مناسب بخورید.
برنج همچنین میتواند رشد باکتری های مفید را کهبهرودهکمک میکنند، تقویت کند. این باکتری همچنین برای کاهش بیماری رودهمانند اسهال بسیار مفید است. مواد مغذی برنج نیز بهنفع انسان ها در حال افزایش است، کهاین امر باعث میشود برنج مواد مغذی بیشتری برای نیاز روزانهانسان داشتهباشد.
در تنظیم تعادل مایعات بدن، سدیم با پتاسیم همکاری میکند. سدیم محرکی برای مغز برای مصرف آب فراهم میکند. توضیح اینکهوقتی سدیم بیش از حد مجاز در بدن باشد، احساس تشنگی خواهیم کرد. سپس عطش بهدنبال مصرف آب و کلیهها و دفع سدیم بیشتر از بین برود تا حجم خون کاهش یابد و سطح سدیم متعادل تر شود.
آهن موجود در برنج برای تشکیل هموگلوبین مفید است زیرا آهن قادر بهتشکیل رنگ قرمز عمیقی است کهدر گلبول های قرمز وجود دارد بهطوری کهبعداً تولید هموگلوبین را افزایش میدهد و نیاز بدن بههموگلوبین بهدرستی برآوردهمیشود. اگر هموگلوبین بهینهتولید شود، بهجلوگیری از خطر کم خونی نیز کمک میکند.
خوراکی هایی کهحاوی فیبر زیادی هستند بهبدن شما کمک میکنند تا سلامت قلب را مدیریت کند. در رابطهبا فواید فیبر نشان دادهشدهاست کهاین مادهبهدستگاهگوارش کمک میکند. گوارش خوب باعث میشود بدن بتواند وزن ایدهآل بدن را بدست آورد. علاوهبر این، وزن ایدهآل بدن را از خطر چاقی دور میکند. بهطوری کهفیبر بهکاهش خطر ابتلا بهبیماری های قلبی و سکتهمغزی کمک میکند.
بواسیر بیماری است کهدر اثر تورم رگ های خونی کهدر ناحیهمقعد هستند ایجاد میشود. این امر باعث میشود علاوهبر اینکهفشار دفع بیش از حد قوی نباشد، بلکهبا عدم دفع راحت و مناسب، میتواند باعث التهاب در اطراف رودهشود. اگر مصرف برنج بهصورت مرتب ادامهیابد کهحاوی فیبر میباشد، رودهها برای پردازش مواد غذایی بهخوبی کار میکنند تا روند دفع مدفوع راحت تر شود.
چنانچهدر بخش سلامت مجله اینترنتی فنجان و در مطلب خواص برنج عنوان کردهاسم سطح قند خون توسط انسولین تولید شدهاز لوزالمعدهکنترل میشود. میزان قند خون در تجزیهکربوهیدراتهای حاصل از فرآیندی کهتوسط سلول های موجود در خون انجام میشود، حاصل میشود. در صورت مصرف مرتب برنج، فیبرهای موجود در آن میتوانند بهجذب مواد مغذی توسط اعضای بدن و سلول های خونی کمک کنند. با این فرایند، سطح قند خون افزایش نمی یابد.
برخی از انواع سرطان مانند سرطان رودهبزرگ و سرطانی کهبهدستگاهگوارش حملهمیکند، بهعلت فقدان فیبر رخ میدهند. مصرف غذاهای حاوی فیبر و همچنین برنج میتوانند سیستم هضم را بهبود بخشند و از این طریق پتانسیل ابتلا بهسرطان روده بزرگ، سرطان تخمدان، سرطان دهانهرحم و سرطان پستان را کاهش دهند.
افراد سالخوردهباید ویتامین D زیادی دریافت کنند. پیر شدن بهمعنای کاهش عملکرد و غلظت مواد معدنی و ویتامین ها در بدن است. بنابراین بهافراد مسن باید ویتامین D بهشکل غذا یا مکمل دادهشود. علاوهبر این، دریافت ویتامین D بهکمک نور خورشید در صبح برای حفظ استخوان در هنگام پیری بسیار مفید است. با مصرف کافی ویتامین D توسط افراد مسن ، امید میرود کهآنها بتوانند در آن سن معقول حرکت کنند. علاوهبر این، آنها بهراحتی، دیگر از بیماری های ناشی از کمبود ویتامین D رنج نمی برند.
خانم های بارداری کهاز نظر ویتامین D موجود در برنج، دارای کمبود هستند؛ بیشتر در معرض خطر ابتلا بهپرهاکلامپسی، (شرایطی کهزنان باردار دچار فشار خون بالا و آسیب اندام میشوند)، زایمان سزارین، دیابت حاملگی و واژینوز باکتریایی (اختلال در تعادل باکتری ها در مهبل) قرار دارند. با این حال، میزان بسیار زیاد ویتامین D در زنان وقتی کهباردار باشند میتواند خطر ابتلا بهآلرژی غذایی در کودکان را در طی دو سال اول افزایش دهد. این بدان معنی است کهزنان باردار بهبرنج احتیاج دارند اما نهزیاد!
برنج کافی است تا شما را از فشار خون بالا مصون بدارد. زیرا بدن کمبودی را تجربهمیکند کهمنجر بهتنگ شدن رگ ها و در نتیجهمنجر بهافزایش فشار خون میشود.
بسیاری از فعالیت هایی کهما با استفادهاز نیروی زیاد بهطور مستقیم انجام دادیم. در این مرحلهاز ذخایر گلیکوژن یا قند ذخیرهشدهدر خون استفادهمیشود. قند از مزایای دریافت کربوهیدرات بهعنوان غذا است. گلیکوژن بهاندازهکافی باعث جلوگیری از آسیب بهبافت عضلهمیشود.
در ضمن، خوردن برنج برای شکم شما مناسب است. اول، بهشما احساس سیری میدهد. دوم، شما تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را از آن دریافت میکنید. سوم، شما میتوانید برنج را با سایر غذاهای مکمل مانند مرغ، گوشت ، سبزیجات یا سایر غذاهای مورد علاقهخود میل کنید.
کربوهیدرات ها نقش بسیار مهمی در تعیین نگرش ذهنی و یک ذهن سالم دارند. بدون کربوهیدرات، بدن ممکن است احساس قدرت کمتری کند، نمی تواند خوب فکر کند، اختلالات عاطفی، افسردگی نیز بهوجود میآیند.
فیبر موجود در برنج نهتنها بهعنوان منبع اصلی انرژی بدن، بلکهبرای حفظ پوست سالم نیز بسیار مناسب است. فیبر میتواند انواع مختلف سموم، باکتری ها و قارچ ها را از مواد غذایی و بهدستگاهگوارش منتقل کند. انواع مختلف سموم و سایر باکتری ها میتوانند سلامت پوست را مانند آکنه و پوست مات و تیرهکاهش دهند. بنابراین مصرف فیبر بهبدن شما در حفظ پوست سالم کمک میکند.
برنج منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی مانند نیاسین ، ویتامین D ، کلسیم ، فیبر ، آهن ، تیامین و ریبوفلاوین است. این ویتامین ها پایهو اساس متابولیسم بدن ، سلامت سیستم ایمنی بدن و عملکرد کلی سیستم های اندام را فراهم میکنند ، زیرا ویتامین ها معمولاً در اساسی ترین فعالیت های بدن مصرف میشوند.
بخشی از پوستهبرنج یک داروی مؤثر برای معالجهاسهال است و گفتهمیشود کهپوستههای گیاهسهماهبرنج دارای خاصیت ادرار آور هستند. مردم چین بر این باورند کهبرنج اشتها را بهمیزان قابل توجهی افزایش میدهد، بیماری معدهرا درمان میکند و همهمشکلات گوارشی را تسکین میدهد. بهعنوان یک مدر، پوستهبرنج میتواند بهکاهش وزن اضافی آب، از بین بردن سموم بدن مانند اسید اوریک و حتی کاهش وزن کمک کند، زیرا تقریبا 4٪ ادرار در واقع از چربی بدن تشکیل شدهاست. محتوای بالای فیبر همچنین بهافزایش منظم حرکات رودهکمک میکند.
برنج سرشار از نشاستهغلیظ است، کهبهشکل غیر قابل هضم بهرودهمیرسد. این نوع نشاستهرشد باکتری های مفید را کهدر حرکات طبیعی رودهکمک میکند تحریک میکند. همچنین، این نشاسته نامحلول در کاهش تأثیر شرایطی مانند سندرم رودهتحریک پذیر (IBS) و اسهال بسیار مفید است.
برنج حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی است کهرشد و فعالیت انتقال دهندههای عصبی را تحریک میکند و در نتیجهبهمیزان قابل توجهاز ابتلا بهبیماری آلزایمر جلوگیری میکند. گونههای مختلفی از برنج ها برای تحریک آنزیم های محافظت کنندهعصبی در مغز یافت شدهاند، کهاثرات رادیکال های آزاد و سایر سموم خطرناک کهمیتوانند باعث زوال عقل و بیماری آلزایمر شوند را مهار میکنند.
هنگام پخت و پز برنج، آبی کهدر آن جوشاندهمیشود بهعنوان آب برنج شناختهمیشود. وجود آب برنج با برنج با درجهحرارت بالا ساختار نشاستهای را در آب ایجاد میکند. آب برنج قادر بهتنظیم دمای بدن است. بنابراین مصرف آب برنج راهی برای بهبود تب و همچنین تنظیم دمای بدن است. از این رو کمک بهافرادی است کهتب دارند.
برنج همچنین میتواند از یبوست مزمن جلوگیری کند. فیبر نامحلول حاصل از برنج مانند یک اسفنج نرم عمل میکند کهممکن است بهسرعت و بهراحتی از طریق رودهمنتقل شود. برنج، کهیک غلات کامل میباشد، شناختهشدهاست کهسرشار از فیبر نامحلول است. با این حال، توصیهمیشود علاوهبر خوردن غذاهای فیبری، برای رفع بیماری یبوست فرد نیز مقدار زیادی آب بنوشید.
مصرف برخی از برنج ها بهعلت وجود منگنز سبب افزایش فعالیت هورمون های جنسی شدهو قوای جنسی را تقویت میکند.
در ترکیبات برنج منیزیم وجود دارد کهدر درمان میگرن و سردردهای شدید ناشی از آن مؤثر است.
برنج علاوهبرنقشی کهدر زیبایی پوست دارد بهدلیل خواص ترکیبات مفیدش ، مانع از سفیدی مو در سنین پایین میشود.
سلنیوم موجود در ترکیب برنج بهفعالیت غدد موجود در بدن بهخصوص غدد تیروئیدی کمک میکند.
مصرف برنج بهدلیل وجود منیزیم از تنگی نفس و یا خستگی زیاد جلوگیری میکند.
خوردن برنج ممکن است بر تعادل گلوکز تأثیر منفی بگذارد و از نظر افراد دارای دیابت فاصلهاحتیاطی حفظ شود. اما با این حال، برنج با رنگ تیرهبهطور کلی دارای گلوکز کم است و تأثیرات مفیدی در کنترل گلوکز دارد.