
فریبا محسنی، متخصص داخلی و فوق تخصص غدد و متابولیسم در گفتگویی افزود:کلم ها بهویژهکلم بروکلی و بروکسل با داشتن نوعی مادهبهنام تیوسیانات با ایجاد نوعی حالت رقابتی در جذب ید موجود در مواد غذایی در سطوح سلولی، منجر بهافزایش شدت گواتر در افراد میشود.
وی با بیان اینکهمصرف روزانهیک قاشق چای خوری نمک یددار مانع از بروز گواتر میشود، تاکید کرد:در حال حاضر کمبود ید همچنان، شایع ترین علت ایجاد بیماری گواتر در جهان است و بههمین منظور افراد بلکهبهدلایل مختلف همچون داشتن مشکلات قلبی، کلیوی و فشار خون منع مصرف نمک دارند میتوانند با مصرف ماهی و میگو بهمیزان یک الی 2 دفعهدر هفته، ید مورد نیاز بدن را تامین کنند و این در حالی است کهبدن انسان بهطور طبیعی روزانهفقط به150 میکروگرم ید نیاز دارد کهدر صورت نرسیدن بهمقادیر بسیار ناچیز از این عنصر، غدهتیروئید دچار اختلال در عملکرد شدهو خطر گواتر آن را تهدید میکند.
فریبا محسنی علت انتخاب شیوهجراحی برای رفع گواتر شدید را سریع و کم عارضهبودن این درمان نسبت بهشیوهید رادیواکتیو عنوان کرد و افزود:در شیوهید رادیواکتیو برای رفع تمام آثار اشعهساطع شدهبهبدن حداقل 6 الی 1 سال باید صبر کرد و این امر میتواند برای خانم هایی کهقصد بارداری دارند بهصورت ایجاد عوارض جنینی بر روی جنین در دوران بارداری اثر گذارد.