
شاید شما هم این کار را انجام دادهباشید یک فنجان قهوهدم میکنید، چند جرعهاز آن مینوشید، فنجان را کنار میگذارید، بعد یادتان میرود کهاصلا قرار بود قهوهبنوشید، دو ساعت بعد فنجان قهوهرا پیدا میکنید، دوبارههمان را برای نوشیدن گرم میکنید!
شاید فکر کنید کهاین کار اصلا اشکالی ندارد، اما واقعیت این است کهدر تمام مدتی کهفنجان قهوهرا فراموش کردهبودید، سطح اسیدیتهقهوهدر حال افزایش بودهاست. البتهباز هم شاید افزایش سطح اسیدی قهوهخطرناک بهنظر نرسد، اما دریافت اسید اضافهمیتواند خطر ابتلا بهسوزش سر معدهو سوء هاضمه را افزایش دهد. حتی فرسایش مینای دندان را هم شدیدتر میکند. بنابراین وقتی چندین بار چنین کاری را تکرار میکنید، بهدندان ها و سیستم گوارش تان آسیب میرسانید.
کار سادهایست کهدر راهِ رفتن بهشرکت، قهوهبخرید. بعد در شرکت بهکارهایتان میرسید و وقتی برمی گردید سراغ قهوهمیبینید سرد شدهو احتمالا خیلی راحت فراموش کردهاید آن را بنوشید. با این حال، تحقیقات جدید نشان میدهد گرم کردن مجدد قهوهها در مایکروویو میتواند اثرات مضری بر سلامتتان داشتهباشد.
اگر وقت آن را ندارید تا فلاسک خود را از قهوهپُر کنید، استفادهاز فنجان های کاغذی اغلب سادهترین گزینهاست. مشکل این است کهفنجان های کاغذی متعدد حاوی پلاستیک پلی اتیلنی هستند کهترکیبات مضری دارد.
تحقیقات نشان میدهد این پلاستیک ها وقتی گرم میشوند خاصیت استروژنی پیدا میکند. بهعبارت دیگر، مصرف قهوهدر یک فنجان کاغذی کهمجددا گرم شدهباشد میتواند باعث افزایش سطح استروژن در بدن شما شود. هورمون استروژن برای حفظ و تنظیم عملکردهای بدن زنان تأثیر بسزایی دارد. با این حال، ممکن است در بدن تان میزان استروژن افزایش پیدا کند کهبهدنبال آن خطر سرطان سینه و جهش ژنی در DNA را بههمراهخواهد داشت.
اگرچهتحقیقات بیشتری باید با توجهبهخطرات این فنجان ها صورت گیرد، آقای ریچاد بورتون یکی از متخصصان آژانس استاندارد غذایی توصیهمیکند کهاز گرم کردن مجدد ظرف های یک بار مصرف خودداری کنید.
علاوهبر این، گرم کردن مجدد قهوهدر مایکروویو باعث از بین رفتن عطر و طعم دلنشین آن میشود. اگر میخواهید آن را مجددا گرم کنید، بهترین کار این است کهآن را روی گاز و با شعلهکم گرم کنید. اگر چنین گزینهای در دستر تان نبود، قهوهرا داخل ماگ (یا لیوان) بریزید و بعد در مایکروویو قرار دهید.